خانه / آشپزی / طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی

طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی

کتلت یکی از غذاهای لذیذ و خوش طعم ایرانی است که معمولاً بدون برنج و با نان سرو می شود. در تهیه کتلت از موادی مانند گوشت، سیب زمینی، تخم مرغ، پیاز و انواع ادویه استفاده می شود. به علت سرخ کردن کتلت در روغن، بهتر است بعد از آماده شدن آن ها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

کتلت گوشت کتلت سیب زمینی طرز تهیه کتلت بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی

مواد لازم کتلت گوشت و سیب زمینی

گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) ۴۰۰ گرم

 پیاز (رنده و آب گرفته شده) ۱ عدد (۱۴۰ گرم)
 سیب‌زمینی (آب پز و رنده شده) ۳ عدد (۵۱۰ گرم)
 زردچوبه (پودر شده) ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
 ادویه کاری * (پودرشده) یک سوم قاشق چایخوری
 تخم‌مرغ ۲ عدد (۱۱۰ الی ۱۲۰ گرم)
 فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
 نمک به مقدار لازم
 روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
 پودر سوخاری به مقدار لازم
 کتلت گوشت کتلت سیب زمینی طرز تهیه کتلت بهترین سایت آشپزی آموزش آشپزی

طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی

۱٫در ظرفی مناسب، گوشت، پیاز، سیب‌زمینی، زردچوبه و ادویه کاری را با هم مخلوط کرده و کاملاً ورز دهید؛
۲٫تخم‌مرغ را در ظرفی جداگانه ریخته و هم بزنید، سپس با مقداری نمک و فلفل به مواد بالا اضافه کنید و کاملاً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند؛
۳٫کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده، از مایه به اندازه دلخواه برداشته، فرم دهید و در پودر سوخاری بغلتانید؛
۴٫مقداری روغن مایع را در تابه ای مناسب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا داغ شود، سپس کتلت ها را در روغن داغ قرار داده، بلافاصله حرارت را ملایم کنید تا به آرامی سرخ شود؛ یک طرف که سرخ شد برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید. سپس در ظرف مورد نظر چیده و به دلخواه تزیین و سرو کنید.

نکته

داغ بودن روغن باعث می شود کتلت به تابه نچسبد و خرد نشود.
کم کردن حرارت پس از قرار دادن کتلت در روغن داغ باعث می شود تا کتلت کاملاً مغزپخت شود.
* ادویه کاری شامل زردچوبه، دارچین، هل، زیره و تخم گشنیز است که به‌صورت آسیاب‌شده با پودر سیر مخلوط شده‌اند.

خلاقیت

می‌توانید یک عدد سیب‌زمینی خام (رنده‌شده) نیز استفاده کنید. در این صورت، زمان پخت باید بیشتر شود و حرارت نیز ملایم‌تر باشد. در صورت استفاده از سیب زمینی خام، حتماً از رنده ریز استفاده کنید، سپس آن را فشرده تا آب اضافی آن گرفته شود.
در صورت تمایل می توانید از پنیر پارمزان یا آرد نخودچی به جای پودر سوخاری در تهیه کتلت استفاده کنید.
کتلت را می توانید بدون غلتاندن در پودر سوخاری نیز تهیه ‌کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*