خانه / آشپزی / آموزش و طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی +مواد لازم و فر

آموزش و طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی +مواد لازم و فر

دنده کباب حیدری کرمانشاه  ، دنده کباب اصیل کرمانشاهی در تهران ، بهترین رستوران دنده کباب کرمانشاه ،طرز تهیه دنده کباب در فر

مواد لازم دنده کباب فوت و فن آشپزی طرز تهیه دنده کباب در فر بهترین سایت آشپزی آموزش و طرز تهیه دنده کباب

دنده کباب نام آشنا ترین غذا در کرمانشاه است که با دنده ی گوسفند و به شیوه ای بسیار ساده قابل تهیه می باشد که در ادامه با دستور پخت دنده کباب سنتی کرمانشاهی آشنا خواهید شد.

مواد لازم دنده کباب فوت و فن آشپزی طرز تهیه دنده کباب در فر بهترین سایت آشپزی آموزش و طرز تهیه دنده کباب

روش تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاهی :

مواد لازم :

گوشت دنده گوسفند
سیخ کباب پهن
رب گوجه
آبلیمو
نمک
فلفل
روغن
زعفران

طرز تهیه :

ابتدا یک تکه بزرگ تقریبا به وزن یک کیلو گرم از دنده گوسفندی را به صورت پهن و دراز همانطور که در عکس دیده می شود می برند. سپس با سیخ های کباب کوبیده همزمان سه تا چهار سیخ به صورت عمودی داخل گوشت می کنند که هم وزن گوشت را تحمل کند و هم شکل آن به هم نخورد. سپس با پشت یک کارد تیز با ضربات پشت سر هم محکم به گوشت ضربه وارد می کنند. بعد از آن گوشت را به مدت چند ساعت به همین حالت در یخچال میگذارند. موقعی که گوشت استراحت کامل را انجام داد، آماده است برای کباب شدن. از قبل یک مقدار روغن را درون ظرفی داغ می کنند و سپس رب گوجه را به مقدار زیاد در آن ریخته و سرخ می کنند سپس نمک ، کمی فلفل و آبلیمو و زعفران بدان اضافه کرده و سس غلیظی تهیه می کنند. موقع کباب کردن، دنده را در حرارت متوسط زغال روی آتیش گذاشته و همزمان با فرچه از سس غلیظ مدام به این طرف و آن طرف دنده می زنند تا زمانیکه کباب آماده شود و دوباره در لحظه پایین آوردن کباب هم سس روی گوشت مالیده و سریع در نان میگذارند و با پیاز و لیموترش یا نارنج تزیین میکنند. این کباب بسیار بسیار خوش مزه و پر طرفدار می باشد. امیدوارم که اگر گذرتون به کرمانشاه افتاد حتما به این مکانها پا بگذارید تا هم از میهمان نوازی مردم خوب کرمانشاه بهرمند شوید و هم مزه این کباب را امتحان کنید.

طرز پخت کباب دنده (روش دوم):

مواد لازم (برای ۴ نفر) :
دنده ی گوسفندی: یک کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد ، ریز خرد شده
سیر: یک حبه ، پوست کنده
فلفل سیاه: یک دوم قاشق چایخوری
سماق: یک و نیم قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: نصف قاشق سوپخوری
روغن زیتون: ۳ قاشق سوپخوری

مواد لازم برای دورچین :
نان داغ: به مقدار نیاز
پیاز: به مقدار نیاز ، حلقه شده
جعفری: به مقدار نیاز ، ساطوری
لیموترش تازه: به مقدار نیاز
گوجه فرنگی: به مقدار نیاز، کبابی

طرز تهیه :

دنده گوسفندی را در ابعاد ۱۰*۱۵ سانتی متر خرد کنید. چربی های اضافه آن را بگیرید. پیاز را در کاسه گودی بریزید . سیر را له کرده و به آن اضافه کنید و با فلفل سیاه ، نیمی از سماق ، رب گوجه فرنگی و روغن زیتون و مقدار کمی نمک مخلوط کنید . سپس گوشت را در کاسه بریزید و با دست کاملا مخلوط کنید تا تمام قسمتهای گوشت به این مایع آغشته شود. مایع را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت نرم و مزه دار شود . کباب را به سیخ بکشید و روی کباب پز با حرارت ملایم کباب کنید تا رنگ آن قرمز قهوه ای شده ، کاملا بپزد. کباب را با دورچین آن سرو کنید. در آخر باقی مانده سماق را روی آن بپاشید.
مواد لازم دنده کباب فوت و فن آشپزی طرز تهیه دنده کباب در فر بهترین سایت آشپزی آموزش و طرز تهیه دنده کباب

دنده کباب (نوع سوم):

مواد لازم برای ۴ نفر:

دنده گوسفندی : ۲۴ عدد
شکر قهوه‌ای : یک قاشق غذاخوری
سس کچاپ : یک‌چهارم پیمانه
سس سویا: یک‌چهارم پیمانه
آبلیمو : ۶ قاشق غذاخوری
سس فلفل : ۶ قاشق غذاخوری
سیر : ۲ حبه، رنده شده
پودر خردل : یک قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه : یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

روش تهیه:

همه مواد را با هم مخلوط کرده و دنده‌ها را حداقل یک ساعت در آن بخوابانید. اگر آنها را از شب قبل آماده کنید بهتر است.
توری کباب‌پز را روی منقل یا کباب‌پز قرار دهید. دنده‌ها را از مایه خارج کرده و سس اضافی را از روی آن پاک کنید تا در منقل نچکد. دنده‌ها را حدود ۱۵ دقیقه کباب کنید، سپس با نان، پیاز، جعفری، گوجه‌فرنگی و مخلفاتی که دوست دارید، سرو کنید.

طرز تهیه دنده کباب در فر :

مواد اولیه برای ۲ نفر:

دنده : ۱ تا ۱ و نیم کیلو (گوسفند)
نمک : به مقدار لازم
فلفل سیاه : به مقدار لازم

سس باربکیوی تند و شیرین :

روغن زیتون : ۱ قاشق سوپخوری
پیاز قرمز : ۱/۴ فنجان (ریز خرد شده)
زیره : ۱/۲ قاشق چایخوری (آسیاب شده)
سس کچاپ : نصف فنجان
شکر قهوه ای : ۲ قاشق سوپخوری
سرکه سیب : ۱ قاشق سوپخوری
نمک : طبق ذائقه
فلفل : طبق ذائقه (آسیاب شده)
سس تند : ۱ قاشق سوپخوری (ترجیحا سریراچا)

پختن با حرارت ملایم و در زمان طولانی باعث می شود این دنده کباب پخته در فر به راحتی از استخوان جدا شود. زمانی که دنده ها کباب شدند ما دوست داریم سس باربکیوی شیرین و تند را به دنده ها اضافه کنیم، اما شما می توانید از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید.

طرز تهیه:

دنده ها را آماده کنید

. فر را با دمای ۲۷۵ درجه فارنهایت (۱۳۵ درجه سانتی گراد) داغ کنید.

مواد لازم دنده کباب فوت و فن آشپزی طرز تهیه دنده کباب در فر بهترین سایت آشپزی آموزش و طرز تهیه دنده کباب

۲٫ دنده ها را به شکلی که طرف گوشت دار آن رو به پایین باشد روی یک تخته قرار دهید.

پوسته ای که دنده را می پوشاند را پیدا کنید. این پوسته ممکن است وقتی می پزد سفت بشود. برای جدا کردن آن یک چاقو را به آرامی زیر پوسته سر دهید سپس با استفاده از انگشتانتان پوسته را بکشید و از استخوان ها جدا کنید. اگر لیز می خورد یا جدا کردنش سخت بود، با استفاده از یک دستمال آشپزخانه آن را نگه دارید و بکشید.

مواد لازم دنده کباب فوت و فن آشپزی طرز تهیه دنده کباب در فر بهترین سایت آشپزی آموزش و طرز تهیه دنده کباب

۳٫ دو طرف دنده ها را با نمک و فلفل مزه دار کنید سپس داخل یک تابه ی بزرگ بچینید. شاید لازم باشد دنده ها را نصف کنید تا در تابه جا بشوند. در تابه را با دو ورقه ی فویل آلومینیومی بپوشانید.

۴٫ ۳ ساعت و نیم تا ۴ ساعت تا زمانی که گوشت به راحتی از استخوان جدا شود در فر بپزید.

مواد لازم دنده کباب فوت و فن آشپزی طرز تهیه دنده کباب در فر بهترین سایت آشپزی آموزش و طرز تهیه دنده کباب

سس باربکیوی تند و شیرین را آماده کنید

۱٫ برای درست کردن سس تند و شیرین یک روغن دان متوسط را روی شعله ی متوسط داغ کنید. پیازها را اضافه کنید و سرخ کنید تا نیمه شفاف شوند.

زیره را اضافه کنید و هم بزنید. بعد سس کچاپ، سس تند، شکر قهوه ای و سرکه ی سیب را اضافه کنید. هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس با نمک مزه دار کنید و ۲ دقیقه بپزید. تا موقعی که دنده ها را برای آخرین مرحله ی کباب کردن آماده می کنید سس را کنار بگذارید.

۲٫ دنده ها را از فر بیرون بیاورید. فویل آلومینیومی را کنار بگذارید و دو طرف دنده ها را با مقدار زیادی سس باربکیو بپوشانید.

۳٫ توری فر را روی طبقه ی بالای آن قرار دهید. کباب پز را روی درجه ی زیاد بگذارید و دنده ها را ۳ تا ۴ دقیقه تا زمانی که سس باربکیو شروع به کاراملی شدن کند در فر کباب کنید.

۴٫ سرو کنید و میل بفرمایید.

نکات تکمیلی در مورد دنده کباب سنتی

-زمان پخت دنده گوساله ۲دقیقه بیشتر از دنده گوسفند میباشد.
-برای طبخ بهتر روی قسمت های گوشتی دنده می توانید با چاقو برش های کوچک ایجاد کنید.
-سعی کنید دنده را زیاد پشت و رو نکنید اما مراقب باشید که نسوزد.
-برای راحتی کار میتوانید بجای سیخ از توری کباب پز استفاده کنید.
-تکه‌های دنده را از یک جهت به سیخ بکشید تا یکنواخت کباب شود.
-بهتر است دنده را یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید تا بیات شود؛ در این صورت مدت آتش دادن گوشت کمتر میشود.
-روی دنده یک لایه چربی است، آن را برندارید تا کباب مطبوع‌تری داشته باشید.
-برای مغزپخت‌تر شدن بهتر است توری را طوری قرار دهید تا دنده‌ها از آتش حداقل ۸ سانتی‌متر فاصله داشته باشند و گهگاه آن را باد بزنید.

۲ دیدگاه

  1. با سلام کی گفت مال کرمانشاهه؟!
    بیا ایلام شهرستان ملکشاهی
    بعد بگو دنده کباب.

    (0)(1)
  2. این غذا تو لرستان که خیلی قدیمی هست .به نظر من غذای سنتی لرها وکردهاست.

    (1)(0)

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*