مریم منصف ،وزیر کانادا ،ایرانی از آب درآمد +بیوگرافی

0

مریم منصف Maryam Monsef ساعاتی پیش درباره‌ی گزارشی که در گلوب‌اند میل درباره‌ی شهر زادگاه او منتشر شده بود بیانیه داد.

گلوب‌اند میل دریافته بود که خانم منصف، برخلاف آنچه گفته می‌شد که او زاده شهر هرات در افغانستان است، در ایران به دنیا آمده است.

همسر مریم منصف زندگی در کانادا بیوگرافی مریم منصف ایرانیان کانادا اخبار مشهد اخبار کانادا Maryam Monsef
مریم منصف می‌گوید پس از شنیدن این موضوع، از مادرش در این باره پرسیده و مادرش هفته گذشته تایید کرده که او در بیمارستان امام رضای مشهد به‌دنیا آمده است.

وزیر نهادهای دموکراتیک در کابینه آقای ترودو و نماینده لیبرال پیتربرو در پارلمان کانادا در بیانیه خود گفته است در برابر همه‌ی آنچه کانادا به او داده احساس مسئولیت می‌کند که پاسخ‌گوی مردم باشد و این موضوع را برای آنان شفاف کند.

متن بیانیه مریم منصف این است:

روزنامه گلوب‌اندمیل مطلبی را منتشر کرد که در آن اشاره شده بود من در ایران و در شهر مشهد به دنیا آمده‌ام و نه در هرات افغانستان؛ آن چنان که من در تمام عمر گمان می‌کردم آنجا به دنیا آمده‌ام.

به این دلیل که می‌دانم بسیاری از کانادایی‌ها داستان زندگی مرا شنیده‌اند، حالا می‌خواهم درباره تصورات غلطی که ناخواسته به وجود آمده است توضیح بدهم.

در روزهای گذشته، مادرم برای اولین بار به من گفت که من و خواهرانم در واقع در شهر مشهد و در کشور ایران به دنیا آمده‌ایم؛ شهری که در حدود ۲۰۰ کیلومتری مرزهای افغانستان قرار دارد.

پس از اینکه پدر و مادر من در هرات افغانستان با هم ازدواج کردند، شرایط ناامنی بر منطقه حاکم شد. شهر به خاطر جنگ به شدت ویران شده بود و هزارن نفر نیز کشته شده بودند. به دلیل اینکه پدر و مادر من دیگر در شهر خود امنیت نداشتند، تصمیم گرفتند که خطر نکنند و به شهر مشهد در ایران بروند؛ جایی که می‌توانستند در امنیت باشند. آنها امید داشتند که به زودی به جایی باز خواهند گشت که خانواده‌شان برای قرن‌ها آن را خانه می‌نامید. در حالی که ما در ایران امنیت داشتیم، ما آنجا هیچ مدارک رسمی‌ای نداشتیم و مانند هزاران پناه‌جوی افغانستانی دیگر، نمی‌توانستیم از حقوق برابر و امتیازاتی برخوردار باشیم که شهروندان ایرانی از آنها برخودار هستند. بعد از درگذشت پدرم، ما هر وقت که شرایط امنیتی اجازه می‌داد به افغانستان رفت و آمد می‌کردیم.

من و خواهرم از مادرم پرسیدیم که چرا او هیچ گاه به ما نگفت که ما در ایران به دنیا آمده‌ایم. مادرم به ما گفت که او فکر نمی‌کرده این موضوع مهم باشد. ما شهروندان افغانستانی هستیم و از پدر و مادری افغانستانی به دنیا آمده‌ایم و طبق قوانین ایران، اینکه ما در این کشور به دنیا آمده‌ایم باعث نمی‌شود شهروندان ایرانی به حساب آییم.

بسیاری از قربانیان اعتقاد دارند که دردهای‌شان با گفتن از سرگذشت‌شان التیام خواهد یافت؛ اما گروه دیگری از قربانیان هم هستند که نمی‌توانند به گذشته خود دوباره نگاه کنند. مادر من هیچ‌گاه درباره درد غیرقابل بیان خود صحبت نکرد؛ دردی که دلیل به وجود آمدن آن درگیری و ترور بود. این هفته من و خواهرانم از او خواستیم از این درد دوباره برای‌مان بگوید.

این درگیری‌ها پدر مرا از من ربود و باعث شد من و خانواده‌ام برای یک عمر بترسیم. ما خوشبختانه خانه‌ای را یافتیم که به ما خوشامد می‌گفت؛ پیتربرو در استان انتاریو در کشور کانادا؛ جایی که ما در آن چالش‌ها و سختی‌های پروسه اسکان دوباره را تجربه کردیم.

من ۲۰ سال پیش به عنوان یک پناه‌جو به کانادا آمدم و حالا عضو چهل و دومین پارلمان کشور هستم.

من به خاطر همه دستاوردهای بزرگی که این کشور اجازه داد به‌دست بیاورم، بار مسئولیت عظیمی را احساس می‌کنم. پاسخ‌گویی و شفافیت در برابر عموم، مردم هم جزئی از همین‌هاست.

کانادا در اینکه من به اینجایی که هستم برسم، نقش مهمی داشت. اینجا تنها جایی است که من حقیقتا احساس می‌کنم به آن تعلق دارم و من با همه‌ی وجودم به اینکه کانادایی هستم افتخار کنم.

همسر مریم منصف زندگی در کانادا بیوگرافی مریم منصف ایرانیان کانادا اخبار مشهد اخبار کانادا Maryam Monsef

مریم منصف (متولد ۷ نوامبر ۱۹۸۵ مشهد، ایران) سیاستمدار افغانستانی کانادایی است. او در اکتبر ۲۰۱۵ به عنوان نماینده منطقه انتخاباتی پیتربورو – کوارتا در استان انتاریو به پارلمان کانادا راه یافت و همزمان وزیر نهادهای دموکراتیک دولت کانادا نیز هست.

مریم منصف جوان‌ترین عضو کابینه جاستین ترودو است که در سن ۳۰ سالگی به سمت وزارت در کشور کانادا رسیده است. همچنین او نخستین افغان‌تبار در کانادا است که به چنین مقامی دست می‌یابد و نخستین زنی است که به نمایندگی از بخش پیتربورو در ۱۲۵ کیلومتری شهر تورنتو از توابع ایالت انتاریو به مجلس این کشور راه می‌یابد. خانم منصف عضو حزب لیبرال کانادا است و سال‌ها در این کشور مشغول فعالیت سیاسی و اجتماعی بوده است.

یکی از مسئولیت‌های مهم خانم منصف در مقام وزیر نهادهای دموکراتیک، بازنگری در نظام انتخاباتی کانادا و تبدیل آن به نمایندگی تناسبی است.

زندگی‌نامه مریم منصف

منصف از پدر و مادر افغان، در شهر مشهد ایران بدنیا آمد ولی هیچگاه تابعیت ایرانی نداشته‌است. وقتی کمتر از دو سال داشته پدر خود را از دست داد. در آن زمان مادرش ۲۰ ساله بود و هر دو خواهرش زیر دو سال سن داشتند. هیچ وقت هم مشخص نشده که دقیقاً چه بر سر او آمده و بیشترین چیزی که از او می‌دانند این است که در جریان یک تبادل آتش در مرز افغانستان و ایران دستگیر شده است.

چند سال قبل از به‌دنیا آمدن مریم، دایی‌اش از خوابگاه خود در دانشگاه کابل ربوده شد. او دانشجوی سال سوم داروسازی بود. دایی مریم فعال سیاسی بود و گفته می‌شد در جاهایی شعارهای ضدکمونیستی داده است. منصف می‌گوید: «آن شب به خوابگاه او هجوم بردند و او و هم‌اتاقی‌اش را به‌جایی بردند که دیگر خبری از آنها نشد. فکر می‌کنم آن اتفاق برای تمام خانواده یک زنگ خطر بود.» کودکی منصف درآمد و شد بین افغانستان و ایران گذشت.

و پس از مدتی در نهایت سال ۱۹۹۶ در سن ۱۱ سالگی به کانادا مهاجرت کرد. سفر به کاناد با الاغ، شتر و هواپیما انجام شد. آنها از ایران و پاکستان و اردن عبور کردند. او و خواهرانش آبله‌مرغان هم گرفتند. آنها وقتی به کانادا رسیدند درخواست پناهندگی کردند و نهایتاً در پیتربورو پذیرفته شدند؛ جایی که دایی او زندگی می‌کرد.

منصف مدرک لیسانس خود را از دانشگاه ترنت درزمینهٔ روان‌شناسی گرفت و پس از آن به یکی از زنان فعال و شناخته‌شده در شهرک پیتربورو تبدیل شد. منصف عضو حزب لیبرال کانادا است و سال‌ها در این کشور مشغول فعالیت سیاسی و اجتماعی بوده است.

این سیاست‌مدار هنوز مجرد است و به شوخی می‌گوید که با پیتربورو ازدواج کرده است.

او در کنار انگلیسی، به زبان‌های فارسی و دری نیز تسلط کامل دارد.

خانم منصف سال ۲۰۱۴ نیز در سن ۲۹ سالگی تلاش کرد که به عنوان شهردار پیتربورو انتخاب شود که ناکام ماند. اما با اقبال عمومی که در انتخابات ۲۰۱۵ به حزب لیبرال کانادا رو کرد، او نیز پله‌های ترقی را به سرعت طی کرد. با پیروزی حزب لیبرال در انتخابات پارلمانی کانادا دو شهروند ایرانی – کانادایی هم به پارلمان راه یافتند که علی احساسی و مجید جوهری نام دارند

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ