طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر ساده و خوشمزه

4

ترشی بادمجان شکم پر ساده ، سبزی معطر ترشی بادمجان شکم پر ، طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خوزستانی ، طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر بوشهری ، طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی ، طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شیرازی ، ترشی بادمجان شکم پر بندری ، طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با رب انار ، ترشی بادمجان شکم پر مازندرانی ، ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر؛ ساده و خوشمزه

ترشی بادمجان، یکی از ترشی هایی است که طرفداران بسیاری دارد. این ترشی خوشمزه به سادگی تهیه میشود و یک یا دو روز بعد از تهیه قابل مصرف است.

طرز تهیه ترشی بادمجان ترشی بادمجان مجلسی ترشی بادمجان فوری ترشی بادمجان ساده آموزش انواع ترشی

مواد لازم برای ترشی بادمجان شکم پُر:

  •     بادمجان ۱ کیلوگرم
  •     هویج ۳ عدد
  •     پیاز ۴ عدد
  •     سیر ۵ حبه
  •     فلفل دلمه ای سبز ۳ عدد
  •     سرکه به میزان لازم
  •     نمک ۱ قاشق چایخوری
  •     فلفل به میزان دلخواه
  •     نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پُر:

۱٫ بادمجان ها را بشویید و کلاهک آنها را بگیرید. لازم نیست سر بادمجان را کامل جدا کنید ، فقط قسمتهای اضافی آن را ببرید.همچنین نیازی به گرفتن پوست بادمجان ها نیست. با یک چاقوی تیز روی بادمجان ها یک شکافی طولی ایجاد کنید. دقت کنید تا حدی شکاف دهید که پوست بادمجان از پشت پاره نشود.

۲٫ بادمجان ها را در یک قابلمه آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. از هنگامیکه آب به جوش آمد به مدت ۵-۱۰ اجازه دهید کمی بپزند( بسته یه نوع بادمجان و درشت یا ریز بودن آن این زمان می تواند متغیر باشد). بادمجان ها در حدی باید بپزند که فقط کمی نرم شوند. اگر بیش از حد در آب بجوشند وا می روند و زیبایی ترشی کم می شود.

۳٫ سپس بادمجان ها را در صافی ریخته و اجازه دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. می توانید یک سینی یا بشقاب روی بادمجان ها قرار دهید و یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا تحت فشار آب بادمجان ها کاملا و سریعتر گرفته شود ( البته وزن جسم سنگین نباید در حدی باشد که بادمجان ها را له کند!)

۴٫ هویج را به صورت خلال های نازک برش بزنید. پیاز را ریز خرد کنید. فلفل دلمه ای را به قطعات دلخواه خرد کنید( بهتر است برش های فلفل دلمه ای درشت تر باشد تا در ترشی دیده شود و رنگ سبز آن باعث جلوه بیشتر ترشی شود). پوست سیرها را نیز گرفته و بصورت نگینی خرد کنید.

۵٫ در کاسه ای هویج، پیاز،سیر ، فلفل دلمه ای، نعنا، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. داخل شکم هر بادمجان مقداری از مخلوط مواد خرد شده بریزید. بادمجان ها را کمی فشار دهید تا دو لبه کمی بهم نزدیک شوند و مواد داخل آن به بیرون نریزد.

۶٫ سپس آن ها را در ظرف بچینید بطوریکه شکاف بادمجان ها به سمت بالا باشد. سرکه را به آن اضافه کنید، تا حدی سرکه بریزید که روی بادمجان ها را بپوشاند( بسته به نوع ظرفی که انتخاب کردید مقدار سرکه می تواند کم و زیاد شود). در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. ترشی بادمجان شکم پر معمولا پس از ۷ الی ۱۰ روز قابل خوردن است و جا می افتد.

نکته: برای تهیه این ترشی بادمجان هایی را انتخاب کنید که بدون تخم و پوست مشکی باشند. بادمجان هایی که پوست بنفش دارند طعم خوبی ندارند و معمولا تلخ یا تند می باشند. بهتر است از بادمجان هایی استفاده کنید که کمی تپل و گوشتی باشند. اگر بادمجان ها زیادی باریک و قلمی باشند ممکن است مواد داخل آن به بیرون بریزد و ترشی شما نازیبا شود.

فوت و فن های درست کردن ترشی بادمجان شکم پر مجلسی به روش شهرهای مختلف

*طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی تبریزی و ارومیه به همین ترتیب است.

*در طرز تهیه ترشی بادمجان بوشهری یا جنوبی به جز مواد بالا از تمر هندی هم استفاده می‌شود. برای این کار مقدار سرکه را نصف کنید و نیمی از آن را تمبر هندی آب کرده به عنوان سس روی بادمجان‌های شکم پر ریزید.

*در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی از رب انار استفاده می‌شود. باز هم نیمی سرکه و نیمی رب انار به عنوان سس روی بادمجان‌های شکم پر بریزید و در یخچال بگذارید تا ترشی بادمجان به اصطلاح برسد.

*در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه فرنگی به این ترتیب عمل کنید: ۱ کیلوگرم گوجه را بشورید و در مخلوط‌کن یا غذاساط بریزید و آن را به صورت آب گوجه تبدیل کنید. سپس به آن سرکه اضافه کنید تا حدی که رقیق شود. حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه این ترکیب را بجوشانید و بگذارید سرد شود. آب گوجه فرنگی را به جای سرکه روی بادمجان‌های شکم پر بریزید.

*ترشی بادمجان ساده را هم به همین روش درست کنید. با این تفاوت که مواد داخل شکم بادمجان‌ها را حذف کنید و بادمجان‌ها را بعد از چاک زدن و پخت به صورت ساده در سس مورد علاقه‌تان از آب گوجه فرنگی گرفته تا رب انار و تمر هندی یا سرکه بخوابانید تا خوب برسند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

نظرات شما ( 4 )
  1. سمیه می گوید

    خوشمزه ترین ترشی مخصوصا با آبگوشت وای دلم خواست

  2. الهام می گوید

    ترشی های مادربزرگ من حرف نداره و برا این ترشی فلفل دلمه ای و هویج نمیذاره و خیلی خوشمزه میشه

    1. فرناز می گوید

      آره ما هم فلفل دلمه ای و هویج نمیریزیم و تو بادمجان هم نعنا خشک ادویه ترشی کمی نمک و کمی سیر خرد شده میذاریم خیلی هم خوشمزه و عالی میشه

  3. تینا می گوید

    چرا با روح و روان آدم بازی میکنید 🙂 اینقدر که ترشی دوست دارم از شیرینی خوشم نمیاد و هوس هم نمیکنم