خانه / آشپزی / طرز تهیه کتلت و شامی گوشت و سیب زمینی خوشمزه +مواد لازم

طرز تهیه کتلت و شامی گوشت و سیب زمینی خوشمزه +مواد لازم

با گوشت چرخ کرده خیلی غذاهای متنوعی میشه درست کرد. کتلت ها و شامی ها هم از انواع غذاهایی هستن که  میشه با گوشت هم درستشون کرد و خیلی سریع آماده میشن و صد البته خیلی لذیذ و خوشمزه ان. از اونجا که مواد لازم برای تهیه شامی، کباب تابه ای و کتلت خیلی شبیه به هم هست، در این مطلب طرز تهیه شامی رو قرار میدیم و تفاوتش رو با طرز تهیه کتلت و کباب تابه ای بیان میکنیم.

کتلت سیب زمینی غذای سنتی طرز تهیه کتلت خوشمزه طرز تهیه کتلت طرز تهیه کباب شامی طرز تهیه کباب تابه ای طرز تهیه غذای حاضری طرز تهیه شامی تزیین غذا بهترین سایت آشپزی

شامی در شهر های مختلف به شکلهای متفاوتی پخته میشه. مثلا بعضی ها با گوشت و لپه پخته شده و له شده درست میکنن. امروز مدل مرسومش رو که فکر میکنم همه بشناسن قرار میدم.

مواد لازم برای تهیه شامی

  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط یک عدد
  • سیر دو حبه
  • تخم مرغ دو عدد
  • نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

کتلت سیب زمینی غذای سنتی طرز تهیه کتلت خوشمزه طرز تهیه کتلت طرز تهیه کباب شامی طرز تهیه کباب تابه ای طرز تهیه غذای حاضری طرز تهیه شامی تزیین غذا بهترین سایت آشپزی

طرز تهیه شامی

پیاز رو ریز رنده میکنیم و آبش رو میگیریم. سیر رو هم رنده میکنیم و با گوشت مخلوط میکنیم. تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و به همراه ادویه و آرد نخودچی ورز میدیم تا کاملا یک دست بشه. بعد هم اونها رو به اندازه های مناسب با دست در میاریم و در روغن سرخ میکنیم. و هم میشه با نان سرو کرد و به شکل ساندویچ خورد و هم میشه با برنج باشه. اگر با برنج سرو میکنین، به خاطر خشک بودنش، یا در کنارش گوجه فرنگی رو حلقه حلقه و سرخ کنین و یا براش سس رب گوجه درست کنیم.

نکته هایی برای وا نرفتن و پف کردن کتلت و شامی

این رو هم اضافه کنم که بعضی ها برای پف کردن شامی ها و کتلت ها از جوش شیرین استفاده میکنن که باید بگم، هم باعث تلخیش میشه و هم مضره. برای پف کردن بهتره تخم مرغها رو بیشتر هم بزنیم. نکته دیگه در مورد وا رفتن اینه که به طور کلی دلیل وا رفتن شامی ها و کتلت هایی که با گوشت درست میشن، آب پیاز هست. بهتره که آب پیاز رو بعد از رنده کردن بگیریم تا این مشکل پیش نیاد. اگر باز هم احساس میکنین ممکنه وا بره، میتونین از یکی دو قاشق غذا خوری آرد ترجیحا (نخودچی) استفاده کنین. مطمئن باشین وا نمیره.

کتلت سیب زمینی غذای سنتی طرز تهیه کتلت خوشمزه طرز تهیه کتلت طرز تهیه کباب شامی طرز تهیه کباب تابه ای طرز تهیه غذای حاضری طرز تهیه شامی تزیین غذا بهترین سایت آشپزی

طرز تهیه کتلت

اگر به ترکیبات بالا دو تا سیب زمینی متوسط رنده شده و آب گرفته اضافه کنین، میشه همون کتلت معروف.که خیلی عالی و خوشمزه اس و به راحتی حاضر میشه و برای پیکنیک های یهویی عالیه. برای خوشمزه تر شدن کتلت، میتونیم کمی جعفری رو ساتوری کنیم و به مواد اضافه کنیم.

طرز تهیه کباب تابه ای

اگر از مواد لازم برای تهیه شامی که در بالا گفتیم، تخم مرغ رو حذف کنیم میشه همون کباب تابه ای. که میتونین اون رو به شکل کباب کوبیده فرم بدین و در تابه سرخ کنین. در انتها هم کمی سماق روش بپاشین و با برنج سرو کنین.

کتلت سیب زمینی غذای سنتی طرز تهیه کتلت خوشمزه طرز تهیه کتلت طرز تهیه کباب شامی طرز تهیه کباب تابه ای طرز تهیه غذای حاضری طرز تهیه شامی تزیین غذا بهترین سایت آشپزی

طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی

دستپخت مامان ها همیشه خوردن دارد. با اینکه هنوز اکثرا غذاهای سنتی درست می کنند اما غذاهایشان هیچ وقت تکراری نمی شود و همیشه طرفدار دارد. مثلا همین کتلت گوشت و سیب زمینی که از زمانی که یادمان می آید در برنامه غذایی شان بوده و هنوز هم هست.

مواد اولیه:

  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی ۵ عدد
  • سیب زمینی ۲۵۰ گرم
  • پیاز رنده شده ۲ عدد بزرگ
  • سیر رنده شده ۳ حبه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد نخودچی سه قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده سه قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • پودر زیره سبز یک قاشق غذاخوری

کتلت سیب زمینی غذای سنتی طرز تهیه کتلت خوشمزه طرز تهیه کتلت طرز تهیه کباب شامی طرز تهیه کباب تابه ای طرز تهیه غذای حاضری طرز تهیه شامی تزیین غذا بهترین سایت آشپزی

طرز تهیه:

ابتدا پیاز و سیب زمینی و سیر را رنده کرده و بعد گوشت چرخ کرده و تخم مرغ و ادویه را به مواد اضافه می کنیم و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه مواد را خوب ورز می دهیم جعفری و پودر زیره را هم اضافه می کنیم، در مرحله آخر آرد نخود چی را به مواد اضافه می کنیم و مواد را ورز می دهیم، تابه را روی حرارت می گذاریم و داخل آن روغن میریزیم وقتی که روغن داغ شد حرارت را کم می کنیم و از مواد به اندازه دو قاشق غذاخوری کف دست ریخته و به شکل بیضی درآورده و در روغن سرخ می کنیم یک طرف که طلایی شد طرف بعد را هم سرخ می کنیم. در آخر هم گوجه فرنگی را حلقه حلقه کرده و در روغن سرخ می کنیم و همراه کتلت سرو می کنیم.

نظرتان را ثبت نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

*