نعمت زاده خواستار لغو فوری جریمه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی شرکت کره ای شد

1

ماجرای جریمه ۳۰۰۰ میلیاردی سامسونگ

در پی جریمه ۳ هزار میلیارد تومانی برند مشهور لوزام خانگی کره‌ای به‌دلیل تخلفات گمرکی، وزیر صنعت با ارسال نامه‌ای به کرباسیان رئیس‌کل گمرک خواستار اقدام فوری برای لغو این جریمه شد.

به گزارش تسنیم، چند روز پیش خبر ویژه  “تخلف برند مشهور لوازم خانگی کره‌ای در ایران” منتشر شد که در آن گمرک این شرکت را متخلف شناخته و جریمه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی را برای آن در نظر گرفته بود.

به‌استناد گمرک، این برند کره‌ای با دور زدن قاعده دو ــ الف اقدام به واردات قطعات از گمرکات کرده است که با بررسی‌های به‌عمل آمده در گمرک ایران و دایر شدن کارگروه حسابرسی پس از ترخیص تخلف شرکت شناسایی شده و می‌بایست برای جبران حقوق پایمال شده دولتی حدود سه‌هزار میلیارد تومان جریمه را پرداخت کند.

این خبر طی روزهای اخیر واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت و مقامات مختلف در رسانه‌های متعدد نسبت به این اقدام گمرک و تخلف برند معروف کره‌ای واکنش نشان دادند.

بر اساس خبر جدیدی که تسنیم کسب کرده است، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به گمرک ایران خواستار رفع مشکل به وجود آمده برای این شرکت کره‌ای شده است. نعمت‌زاده در این نامه استناده کرده که “گمرک ایران با استناد به قاعده ۲ ــ الف از قواعد تفسیری سیستم هماهنگ شده، قطعات وارداتی شرکت مذکور را که در خط تولید به‌منظور تولید کالای نهایی به کار می‌رود، مشمول پرداخت حقوق ورودی کالای کامل آن هم با مأخذ دو برابر حقوق ورودی (به‌استناد قرار گرفتن کالا در طبقه بندی گروه ۱۰) و همچنین متعاقب آن پرداخت جرایم نموده است.

نظر به اینکه قطعات وارداتی جهت تولید کالای نهایی از جمله یخچال، یخچال فریزر، لباسشویی و غیره بوده و برای تبادل آن به محصول نهایی تحت عملیات کاری مختلف (مونتاژهای فرعی و اصلی، جوشکاری، شارژ گاز و تست نهایی و غیره) قرار گرفته و نهایتاً به تولید کالای نهایی منجر می‌گردد، لذا قاعده (۲ ــ الف) در این ارتباط موضوعیت ندارد، لازم به توضیح است که دفتر بازبینی و حسابرسی گمرک ایران طی نامه‌ای به‌استناد ماده ۱۴۳ قانون امور گمرکی، شرکت فوق را مشمول پرداخت جرایم با شرایط پیش‌گفته دانسته است که قطعاً براساس توضیحات فوق الذکر بایستی نسبت به تجدید نظر در این رابطه اقدام فوری به عمل آمده و اصلاح لازم صورت گیرد”.

در بخش دیگری از این نامه وزیر صنعت تأکید کرده که “این شرکت در راستای سیاست‌های وزارت متبوع، نسبت به تکمیل خطوط لباسشویی با فن‌آوری روز دنیا اقدام نموده و در نظر دارد با سرمایه گذاری جدید و تولید انواع یخچال و یخچال‌فریزر نسبت به توسعه خطوط تولید و ساخت داخل محصولات مذکور اقدام نماید”.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس با تاکید بر پیگیری تخلف ۳۰۰۰ میلیاردی شرکت کره‌ای گفت: علاوه بر این باید موضوع فرار مالیاتی هم برای این دست شرکت ها پیگیری شود.

محمدرضا منصوری تاکید کرد، در کمیسیون اصل نود مجلس موضوع بررسی تخلف شرکت کره‌ای در دستور کار قرار گرفته است و نکته حائز اهمیت اینکه این قبیل تخلفات تنها به گمرک محدود نبوده بلکه باید موضوع فرار مالیاتی واردات را نیز مد نظر قرار داد.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس گفت: در مورد لوازم خانگی سه نوع تعرفه گمرکی در نظر گرفته شده است، اگر کالایی کامل وارد کشور شود، تعرفه آن ۸۰ درصد و اگر به صورت SKDیا بخشی وارد شود تعرفه ورودی حدود ۳۵ درصد می‌باشد. این درحالی است که اگر کالا CKDیا قطعات کوچک وارد شود تعرفه آن ۵ درصد می‌باشد. شرکتها برای فرار از تعرفه های بالا سعی می کنند کالا را به صورت قطعات جزیی وارد کنند اما در نهایت یک کالای کامل و بدون اشتغال زایی وارد کشور می‌شود.

وی افزود: معضل قاچاق به یک بحران تبدیل شده است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اگر امکان مبارزه در مرزها وجود ندارد در سطح شهرها مبارزه با قاچاق باید دنبال شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد، اخیرا مطرح شده است که مبارزه با کالای قاچاق به اصناف سپرده شده است، مسلما این نوع برخورد نمی‌تواند جوابگوی حجم بالای قاچاق کالا به کشور باشد.

منصوری ادامه داد، اخیرا یکی از افراد مرتبط با اصناف اعلام کرده مشکل قاچاق به شکل گسترده در کشور وجود ندارد، این نگاه نمی‌تواند برخورد مناسبی با قاچاق داشته باشد.

نماینده ساوه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد، به نظر بنده باید مبارزه با قاچاق کالا به مردم واگذار شود. دولت می‌تواند این موضوع را به مردم واگذار کند تا نتایج ملموس آن را ببیند. امروز انبارهای قاچاق مملو از اجناس و کالاهای قاچاق است و بسیاری از گزارش ها توسط مردم به دستگاهها ارسال می‌شود. بهتر است، از این پتانسیل استفاده بهتری شود حتی این موضوع می‌تواند به نوعی اشتغال زایی برای جوانان با انگیزه ای که با مشکل بی کاری مواجه هستند ایجاد کند.

لازم به ذکر است حضور دو شرکت ال جی و سامسونگ در کشور بیش از ۲۵۰ هزار فرصت شغلی در ایران را از بین برده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. الیاس می گوید

    باید بررسی بشه دید سامسونگ در ایران چطور به این ثروت رسیده و صاحبان آن آیا مالیات آنرا پرداخت نمودند یا همانند گمرک سازمان مالیاتی را نیز دور زدن ؟!