نماینده مجلس: چه اشکالی دارد افراد فقیر ،کلیه خود را بفروشند؟

1

دکتر حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درواکنش به برخی اظهارنظرهای صورت گرفته درباره تبعات خرید و فروش کلیه گفت: با توجه به اینکه دولت ودست اندرکاران مربوطه توانسته اند نوبت را در پیوند کلیه تقریباً از بین ببرند و تمام افرادی که نیاز به پیوند کلیه دارند به موقع پیوند می شوند پس نمی توان برخی انتقاد های مطرح شده را بی دلیل دانست.

وی افزود: به نظر می آید عواملی هستند که می خواهند پیوند کلیه را از افراد داوطلب ممنوع کنند .ضمن اینکه دراین فرآیند همیشه هم خرید و فروش صورت نمی گیرد. بلکه در خیلی از موارد اهداء عضو صورت می گیرد. ولی عده ای دوست دارند که پیوند زنده به زنده را متوقف کنند چون در این کار منفعت دارند و دستگاه وتجهیزات دیالیز را خریداری و وارد می کنند.

وی تصریح کرد: با جلوگیری از پیوند زنده به زنده و وقتی که فرد دهنده رضایت دارد باعث می شویم خیلی از افراد دچار عوارض جبران ناپذیر شوند. زمانی که ما در مورد اقتصاد مقاومتی صحبت می کنیم بهترین کار همان پیوند کلیه است. چرا که هزینه ها نیز کاهش می یابد چون دیالیز هزینه های بسیار بالایی دارد و تعداد زیادی دستگاه باید خریداری شود.

دکتر شهریاری بیان کرد: از دوستان خواهش می کنم که قبل از اینکه به فکر منافع گروه خاصی برای خریدن دستگاه های دیالیز باشند بهتراست به فکر مردم وبیماران باشند و فضا سازی نکنند.

وی در مورد فروش کلیه توسط افرادی که در فقر مفرط هستند نیز گفت: چه اشکالی دارد وقتی که فرد در فقر به سر می برد و با دریافت ۲۰ الی ۳۰ میلیون زندگی اش متحول می شود این کار را انجام دهد.

وی در مورد عوارض و مشکلات احتمالی اهداء کلیه نیز گفت:این موضوع عوارض و مشکلات خاصی ندارد و انسان های زیادی هم با یک کلیه زندگی می کنند و از آن طرف هم عده زیادی نیازمند کلیه هستند که اگر کلیه به آنها نرسد دچار عوارض می شوند و جان خود را از دست می دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: پیوند اعضاء از نظر شرعی هم مشکل ندارد و مجوز دارد و حضرت امام هم مجوز داده و مراجع هم مخالفت ندارند .پس به نظر من هر کسی باید به دنبال کار و تخصص خود باشد .زیرا وقتی کارهای تخصصی به عهده خود متخصصین همان رشته گذاشته شود نتیجه بهتری می گیرند.

وی در مورد هدیه ایثاری که دولت به فرد دهنده کلیه می دهد و اینکه در کشور خرید و فروش کلیه صورت می گیرد و این از نظر اغلب کشورها غیر اخلاقی و غیر انسانی است نیز گفت: چطور آنها انسانها و کودکان را می کشند غیر اخلاقی نیست، زنان و پیرمردان و پیرزنان را بمباران می کنند غیر انسانی نیست و این مخالفت ها تنها منافع مالی گروهی را در بر می گیرد که به دنبال خرید دستگاه های دیالیز هستند.

حسین‌علی شهریاری (متولد ۱۳۳۰ شهرستان زابل استان سیستان و بلوچستان) نماینده مردم زاهدان از استان سیستان و بلوچستان در دوره هفتم، هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و در حال حاضر رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی است.
منبع: شفا آنلاین
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. کمک می گوید

    با سلام خانمی هستم ۴۵ ساله شوهرم دچار سرطان استخوان وسرطان متاستازیکه که ستون فقراتش زده وفلج شده هزینه های رادیتراپی و شیمی درمانی و mri و داروهاش و … خیلی بالاست تو یه خونه خرابه زندگی میکنیم برق وگاز هم نداریم پسرم هم به خاطر بدهکاری تو ی زندانه خاهشا اگه میشه به من کمک کنید حتی دو سه هزار تومن که شب وگرسنه نمونیم