انبه ،میوه ای که بمب ویتامین است +خواص و مضرات

0

انبه میوه ای خاص و با طعمی متفاوت که چند سالی هست که وارد ایران شده است و خیلی ها دوستش دارند , این میوه بمب ویتامین است.

انبه یا منجو Mango میوه ای گرمسیری و از تیره پسته ایان است. خاستگاه انبه از هزاران سال پیش در شبه جزیره هند پرورش داده می شد و بین قرن پنجم و چهارم پیش از میلاد به آسیای شرقی رسید؛ گرچه این درخت امروزه در بسیاری از کشور های گرمسیری پرورش داده شده و در سراسر دنیا صادر می شود.

مضرات انبه طب سنتی خواص میوه ها خواص انبه Mangifera

میوه انبه علاوه بر مصارف خوراکی، آشپزی و آب میوه گیری، به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر کاربرد دارد. برگ های درخت انبه نیز جهت مصارف زینتی قرار می گیرد.

انبه دارای مقادیر زیادی ویتامین مورد نیاز بدن بوده و می توان آن را به بمب ویتامین ها تشبیه کرد.

سایت سلامت آلمان تأکید کرد، انبه میوه ای استوایی است که طی سالیان گذشته دست یافتن بدان بسیار آسان شده زیرا معمولا به سادگی درسوپر مارکتها در دسترس است.
انبه بمب ویتامین هاست

می توان از این میوه در تهیه غذا استفاده کرد زیرا صد در صد طعم دهنده طبیعی است.

انبه سرشار از بتاکربنات و ویتامین های لازم برای بدن مانند ویتامین ث ، B، B1 و اسید فولیک است.

این ویتامین ها برای حفظ سلامتی دستگاه ایمنی بدن و حفظ سلولها از تاثیرات منفی ناشی از تنشها و فشارهای عصبی موثر است.

این میوه با توجه به دارا بودن مقادیر زیادی بتاکربنات، نقش محسوسی در بازسازی سلولهای پوست وتقویت دستگاه ایمنی بدن دارد.

هر ۱۰۰ گرم انبه تازه ، دارای ۰،۴ گرم چربی و ۰،۶ گرم پروتئین و ۱۲،۸ گرم نشاسته و ۱،۷ گرم فیبراست.

ارزش غذایی و خواص انبه

این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود.این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند. [۱]

انبه میوه‌ای سرشار از فیبر، ویتامین ث، ویتامین آ و آنتی‌اکسیدان است. این میوه موجب تقویت دستگاه گوارش و کلیه نیز می‌شود، و به علت آهن فراوانی که دارد از آنمی جلوگیری می‌کند.

انبه
(ارزش غذایی برای ۱۰۰ گرم)
آب: ۸۲٪ تا ۸۳٫۵٪ فیبر: ۱ تا ۲٫۳ گرم ارزش غذایی: ۵۶ تا ۷۰ کیلوکالری
پروتئین: ۰٫۵ تا ۰٫۶ گرم لیپید: ۰٫۱ تا ۰٫۳ گرم کربوهیدرات: ۱۳٫۴ تا ۱۷ گرم کربوهیدرات ساده (قند): ۱۴٫۸ گرم
مواد معدنی
پتاسیم: ۱ تا ۱۵۰ میلی‌گرم فسفر: ۲۲ تا ۲۵ میلی‌گرم کلسیم: ۲۰ تا ۲۲ میلی‌گرم منیزیم: ۸ تا ۹ میلی‌گرم
سدیم: میلی‌گرم آهن: ۰٫۱۳ میلی‌گرم روی: ۰٫۰۴ میلی‌گرم منگنز: ۰٫۱۶ میلی‌گرم
ویتامین
ویتامین ث: ۲۲ تا ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین ب۱: ۰٫۱ تا ۰٫۳۲ میلی‌گرم ویتامین ب۲: ۰٫۱ تا ۰٫۴ میلی‌گرم ویتامین ب۳: ۰٫۴ تا ۰٫۶ میلی‌گرم
ویتامین ب۵: ۰٫۱۳ تا ۰٫۱۶ میلی‌گرم ویتامین ب۶: ۰٫۰۵ تا ۰٫۱۳ میلی‌گرم ویتامین ب۹: ۰٫۰۴ تا ۰٫۰۵ میلی‌گرم ویتامین ب۱۲: میلی‌گرم
ویتامین آ: ۳ تا ۴٫۱۳ میلی‌گرم کاروتن: ۰٫۴۴ میلی‌گرم ویتامین ای: ۱٫۸ میلی‌گرم ویتامین کا: میلی‌گرم

خواص دارویی انبه

  • شربت انبه یا ازگیل ژاپنی در طب چینی برای درمان گلودرد و رفع سرفه استفاده می‌شد.
  • ازترکیب برگ انبه و چند ماده دیگر برای ساخت اکسپکتورانت (داروی خلط آور) و مسکن برای درد سینه استفاده می‌گردد.
  • برای هضم غذا بسیار مفید است.
  • آرام بخش است.
  • برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید.
  • این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی در بدن شما ایجاد می کند.
  • برای بهبود عملکرد سیستم تنفسی مفید است.
  • خوردن مقدار زیاد انبه یا ازگیل ژاپنی باعث خواب آلودگی می‌گردد.

مصرف انبه در بارداری و شیردهی:

  • انبه حاوی ویتامین های A، C و B6، فیبر و اسیدفولیک می باشد.
  • برای مصرف انبه در دوران بارداری خواصی چون حفظ ایمنی بدن زن باردار، غلبه بر حالات تهوع مختص این دوران و کاهش ابتلا به یبوست در بارداری ذکر شده است.
  • همچنین قند موجود در انبه تاثیر اندکی در قند خون دارد که از این حیث نسبت به خیلی از خوردنی های شیرین دیگر برای زنان باردار مفیدتر است.
  • با این حال به علت کالری بالای آن، مصرف گهگاه (و نه افراطی) برای انبه توصیه شده است.
  • مصرف انبه به عنوان یک منبع غنی ویتامین آ به صورت یک روز در میان به مادران شیرده توصیه میشود.

مصرف انبه در کودکان زیر یکسال

  • از ۸ ماهگی کودک، می‌توان روزانه پوره میوه‌‌هایی مانند سیب، موز، انبه، زردآلو و در صورت یبوست کودکان پوره هلو، گلابی، آلو و طالبی به کودک داد.

فواید انبه برای پوست و مو

  • می‌توانید منافذ پوست صورت را که باعث بروز آکنه می‌شود با انبه پاک سازی کنید. برای این کار فقط کافی است برش‌های نازک این میوه را به مدت ۱۵دقیقه روی پوستتان بگذارید و سپس پوستتان را با آب ولرم بشویید.
  • پوست صورت را روشن، نرم و شاداب می سازد.
  • رنگ صورت را درخشان می کند .
  • مانع از ریزش مو می شود.

مصرف انبه در دیابت

  • انبه قند خون را به یکباره افزایش داده و موجب ترشح هورمون انسولین می شود بنابراین افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند.
  •  البته در این زمینه مصرف برگ‌های این میوه به این افراد توصیه می‌شود. اگر شما یا یکی از بستگانتان به این عارضه دچار هستید توصیه می‌کنم قبل از خواب ۱۰تا۱۵ برگ درخت انبه را در آب دم کنید و روز بعد ناشتا یک لیوان از آن بنوشید. البته این کار را باید به صورت منظم و روزانه انجام دهید.

مصرف انبه در کاهش وزن

  • این میوه اگرچه طعم خوبی دارد اما باید بدانید که یکی از پرکالری‌ترین به عبارتی چاق‌کننده‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود. جالب است بدانید که وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می‌کند و موجب ترشح هورمون انسولین می‌شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول‌ها وارد شده و دوباره افت پیدا می‌کند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی خواهد کرد و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می‌شود.

خواص مغز هسته انبه

  • انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
  •  از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
  • خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
  • برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
  • سرفه های سخت را درمان می کند .
  • درمان کننده بواسیر خونی است .
  • خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .
  • مغز هسته انبهکرم کش و ضد اسهال است .
  • برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
  • ضد استفراغ است .

خواص گل و صمغ درخت انبه

  • سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
  • اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود ۳ گرم آنرا با ۱۰ گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
  • صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
  • برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
  • برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبهرا مضمضه کنید .

مضرات انبه :

  • چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند
  •  هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
  • اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .

 

ویژگی های یک انبه خوب چیست؟

  • انبه، دارای رقم های مختلفی است و ارقام درشت تر آن در میان مردم، طرفداران بیشتری دارد. اگر این میوه در مرحله رسیدن برداشت شود، می توان آن را تا یک ماه در راه حمل ونقل یا داخل انبار بدون هیچ گونه مشکلی نگهداری کرد.
  • اگر انبه در مرحله برداشت، کاملا رسیده باشد، گوشت آن حالت فنولی شدن به خود می گیرد و قسمت هایی از آن شروع به له شدن می کند. بهتر است بدانید آنزیم پلی فنول اکسیدان در تمام میوه ها از جمله انبه وجود دارد.
  • با این حساب، زمانی که این میوه به صورت فله ای و روی هم انباشته حمل ونقل می شود وضربه می خورد، این آنزیم شروع به له?کردن میوه می کند و محیط مناسبی را برای رشد قارچ ها و باکتری هایی فراهم می کند که باعث ابتلای مصرف کننده به بیماری های روده ای می شود.
  • به همین دلیل زمانی که قصد خرید انبه دارید، باید دقت کنید لکه های سیاه به خصوص در سر و ته آن وجود نداشته باشد.
  • انبه های ضرب دیده که حمل ونقل مناسبی هم نداشته اند، دارای لکه های سیاه به خصوص در دم میوه هستند. این لکه ها روی پوست یا دم انبه، باعث می شوند که پوسیدگی به تدریج وارد گوشت آن هم بشود.
  • به طور کلی، قارچ ناشی از پوسیدگی، تنها در قسمتی که شما آن را مشاهده می کنید، باعث خراب شدن میوه نشده و تقریبا به تمام بافت محصول نفوذ کرده است. با این حساب، مصرف میوه های مختلف از جمله انبه هایی که دارای پوسیدگی هستند، توصیه نمی شود.

مضرات انبه طب سنتی خواص میوه ها خواص انبه Mangifera

آیا مصرف انبه های سالمی که پوست آنها ترک خورده هم توصیه نمی شود؟

نه. زیرا این میوه داخل کشور تولید نمی شود و ما نمی دانیم که چه بررسی روی آن در کشورهای تولیدکننده اش، انجام می شود. حتی ممکن است در کشور پاکستان، انبه را محلول پاشی هم بکنند. با این حساب، ترک روی پوست انبه می تواند باعث نفوذ آلودگی های سطح میوه به داخل گوشت آن بشود و برای همین هم ما مصرف چنین محصولاتی را توصیه نمی کنیم.

بهتر است که نحوه شستشوی انبه به چه صورتی باشد؟ آیا نیازی به مواد شوینده و ضدعفونی کننده برای شستن آن است؟

  • انبه جزو میوه های حاوی قند است که سیستم حمل ونقل آن به ایران، چندان استاندارد و مناسب نیست. به همین دلیل باید پوست آن را پیش از مصرف، با آب و مایع ظرفشویی یا مواد ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزی به خوبی بشویید، آب بکشید و سپس آن را مصرف کنید تا آلودگی های محیطی یا قارچ و باکتری های احتمالی سطح انبه به خوبی از بین بروند و وارد دستگاه گوارش شما نشوند. ممکن است شکستن برخی از انبه ها باعث چسبنده شدن سطح میوه های دیگر شود و همین امر هم پوست میوه ها را بیشتر مستعد جذب گرد و غبار و آلودگی به خود می کند.

برخی از افراد عادت دارند انبه را با پوست بخورند یا آب آن را همراه پوستش بگیرند. آیا مصرف پوست انبه اشکالی ندارد؟

  • اگر به خوبی شسته شده باشد، خیر اما پوست انبه حالت گسی دارد و خوردن آن چندان مطلوب نیست. اگر انبه با مایع ظرفشویی شسته شود، واکس روی میوه که شاید عامل مواد آلاینده هم باشد، حذف می شود و تقریبا نگرانی مصرف کننده را برای مصرف پوست آن، از بین می برد.

در نهایت اینکه نحوه نگهداری انبه باید به چه صورتی باشد؟

  • معمولا انبه هایی که ما خریداری می کنیم، آماده مصرف هستند و نمی توان مدت زمان زیادی آنها را نگهداری کرد. این میوه در دمای
  • زیر ۴ درجه سانتی گراد، حالت سرمازدگی پیدا می کند و بسیار بدمزه می شود. به همین دلیل توصیه می شود انبه را ابتدا داخل روزنامه بپیچید، سپس آن را داخل یک نایلون درباز درون جامیوه ای یخچال قرار دهید و درست پیش از مصرف هم پوست آن را بشویید. به این ترتیب می توان انبه های سالم را حدود ۲ هفته نگهداری کرد. ضمن اینکه انبه جزو میوه هایی است که اگر کنار میوه هایی مانند سیب یا هلو قرار بگیرد، به سرعت گاز اتیلن از خود متصاعد می کند و خراب می شود. به همین خاطر انبه را باید جدا از میوه ها و سبزی های دیگر و به شکلی که گفته شد، داخل یخچالی با دمای معمولی نگهداری کرد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ