خواص جالب خربزه ،پوست خربزه و تخم خربزه +مضرات
خربزه Persian melon دارای ویتامین A است و از این رو در ترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش دارد.
خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماریهای سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ در این بیماریها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.
خربزه سرشار از ویتامینهای A ،D و C و سلولز است.
خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز میشود و اگر گوشت خربزه را له کنید و بهصورت مرهم روی سوختگیهای سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تبهای شدید مفید است.
خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده میشود.
مصرف خربزه در هنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد.
مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد.
مغز تخم خربزه بو داده دارای خاصیت ادرارآور، نرمکننده و افزایشدهنده میل جنسی است.
خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کمخونی مفید است.
خربزه، رنگ چهره را روشن میکند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان میکند.
خربزه به هضم غذا کمک میکند و رودل را برطرف میکند.
خوردن ۸ گرم دمکرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع میکند.
خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.
رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.
از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.
ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد:
۱- خوردنی است.
۲- آشامیدنی است، چون آبدار است.
۳- میوه است.
۴- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).
۵- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).
۶- روده ها و معده را شستشو می دهد.
۷- معده و روده را پاکیزه می کند.
۸- سبزی است.
۹- دوای درد است.
مواد موجود در ۱۰۰ گرم خربزه:
- یک گرم فیبر
- ۱۲ میلیگرم کلسیم
- ۱۷ میلیگرم فسفر
- ۲۳۸ میلیگرم پتاسیم
- ۱۲۵۰ واحد پیشساز ویتامین A
- ۳۱ کیلو کالری انرژی
- ۳۷ میلیگرم ویتامین C
هشدارهای مهم در مصرف خربزه:
- علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.
- برعکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد و در میان دو وعده غذایی مصرف شود.
- خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.
- ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.
- مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم رود را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
- خربزه چون دارای قند است بسیار چاقکننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.
مضرات مصرف خربزه:
- خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
- هر یکصد گرم خربزه، ۸ گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
- این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
- زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می کند.
- زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.