روز عاشورا و تاسوعا چه روزی است؟ +تاریخ عاشورا و تاسوعا سال ۹۶

0

باید توجه کرد که: «تسع» در عربی به معنای نٌه و تاسع و تاسوعا (Tasua) به معنای نهم می باشد. چنانکه «عشر» به معنای ده و عاشورا (Ashura) به معنای دهم می باشد.

اطلاق کلمه «عاشورا» بر دهم ماه محرم، پس از به شهادت رسیدن حضرت امام حسین و یاران آن حضرت، صورت پذیرفته است و در دوره پیش از اسلام بر دهم ماه محرم عاشورا نمی گفتند.

واقعه تاسوعا و عاشورا عکس عاشورا عکس پروفایل خاص عکس پروفایل جالب عاشورا دهه اول محرم تقویم قمری تقویم سال 96 با مناسبت ها تقویم 96 تاسوعا یعنی چه تاسوعا چه روزی است تاسوعا What Is Ashura Tasua ashura in iran ashura

کاروان اباعبدالله الحسین علیه السلام در روز دوم محرم به سرزمین مقدس کربلا فرود آمد و تا روز عاشورا در آن سرزمین بودند به لحاظ آن که حوادث مهم کربلا در روز نهم و دهم ماه محرم الحرام اتفاق افتاد این دو روز را برجسته تر نموده و به نام تاسوعا و عاشورا یعنی روز نهم و دهم محرم الحرام نامیدند.روز نهم و دهم محرم الحرام در فرهنگ مسلمانان به ویژه شیعیان،از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

پس از آنکه امام حسین(ع) درکربلا به شهادت رسید،روز عاشورا در میان مردم به روز حزن و اندوه مشهور شد و مسلمانان آن روز را روز سوگ وعزاداری قرار دادند؛

از این رو به نام عاشورای حسینی شهرت یافت.

– تاریخ تاسوعای حسینی امسال در روز شنبه ۸ مهر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی برابر ۹ محرم ۱۴۳۹ قمری و مصادف با sep 30, 2017 میلادی می باشد.

– تاریخ عاشورای حسینی امسال در روز یکشنبه ۹ مهر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی برابر ۱۰ محرم ۱۴۳۹ قمری و مصادف با  October 1, 2017 میلادی می باشد.

شیعیان در این روز، بزرگ ترین سوگواری هر سال را بر پا می‌کنند. اهل سنت روز عاشورا را سالگرد روزی می‌دانند که موسی دریای سرخ را شکافت و خود و پیروانش از آن گذر کردند و این روز را گرامی می دارند و روزه گرفتن در این روز را نکو می‌دانند.

واژه عاشورا به معنای «دهم» است. در گاهشمار رسمی ایران، افغانستان، عراق، پاکستان و هند این روز تعطیل است.

عاشورای سال ۶۱ هجری قمری با توجه به گاه‌شماری هجری قمری هلالی در واقع با سه‌شنبه، ۲۰ مهر ۵۹ هجری خورشیدی (۹ اکتبر ۶۸۰ میلادی) برابر می‌باشد. هر چند بر پایه گاه‌شماری هجری قمری قراردادی این روز با چهارشنبه، ۲۱ مهر ماه خورشیدی (۱۰ اکتبر میلادی) همان سال برابر نهاده داده می‌شود.

What Is Ashura

نخستین آیین سوگواری را زینب دختر امیرالمومنین علی بن ابی طالب در مسجد کوفه برایش برگزار کرد. پیش از آن در کنار پیکرهای کشته‌شدگان در کربلا برگزار شد.

پیشینه سوگواری و برپایی عزاداری برای حسین بن علی به اولین روزهای بعد از عاشورا، در محرم سال ۶۱ هجری می‌رسد. از علی بن حسین چنین روایت شده‌است:

پس از حادثهٔ عاشورا، هیچ بانویی از بانوان بنی‌هاشم، سرمه نکشید و خضاب ننمود و از خانهٔ هیچ یک از بنی‌هاشم دودی که نشانهٔ پختن غذا باشد، بلند نشد، تا آن‌که، ابن زیاد به هلاکت رسید. ما پس از فاجعهٔ خونین عاشورا پیوسته اشک بر چشم داشته‌ایم./س

ابن اثیر در کتاب «نهایه» میگوید: «عاشورا یک اسم اسلامی است» و ابن درید میگوید: «عاشورا یک اسم اسلامی» است و در دوره جاهلیت به این نام معروف نبود.

در «مجمع البحرین» نیز آمده است:

«عاشورا یک اسم اسلامی است» آنچه پیش از به شهادت رسیدن حضرت امام حسین علیه السلام بود این بود که هم پیامبر اسلام(ص) و هم حضرت علی علیه السلام شهادت امام حسین علیه السلام را در کربلا پیشگویی کرده بودند و حتی امام حسین علیه السلام نیز شهادت خود را پیشگویی کرده بود و به برخی از پیامبران پیشین هم شهادت آن حضرت وحی شده بود.

ولی پیش از اسلام دهم محرم را عاشورا نمیگفتند. ولی پس از آنکه حضرت امام حسین علیه السلام در کربلا به شهادت رسید، آن روز در میان مردم به روز عاشورا معروف گردید و شیعیان علی علیه السلام آن روز را روز عزا و عزاداری قرار دادند و در مقابل آنان بنی امیه و پیروانشان آن روز را روز جشن و سرور قرار دادند و به تدریج دشمنان شیعه درباره عاشورا احادیثی ساختند تا آن روز را با فضیلت نشان بدهند در حالی که آن روز، روز غم و اندوه است و روز مصیبت و نکبت است، روزی است که بهترین انسان را کشته‏اند، جگر رسول خدا را پاره کرده‏اند و زنان و کودکان پیامبر را به اسارت برده‏اند، آیا اینگونه روز میتواند روز مبارکی باشد؟!

شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان میگوید: روز دهم ماه محرم روز شهادت امام حسین است، روز مصیبت و حزن ائمه اطهار و شیعیان آنان است و شایسته است که شیعیان در این روز مشغول کارهای دنیوی نگردند و مشغول گریه و نوحه باشند و زیارت عاشورا بخوانند.

Ashura

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ