خانه / آشپزی / طرز تهیه رب انار شیرین و سیاه خانگی +نحوه رفع تلخی رب انار

طرز تهیه رب انار شیرین و سیاه خانگی +نحوه رفع تلخی رب انار

طرز تهیه رب انار شیرین و سیاه و ترش ، رب انار در چه غذاهایی استفاده میشود ، نگهداری رب انار ، طرز تهیه رب انار صنعتی ، رفع تلخی رب انار ،طرز تهیه رب انار اکبر جوجه ، علت تلخی رب انار ، چرا رب انار تلخ میشود ،ایا رب انار خراب میشود

رب انار در واقع آب انار جوشیده و غلیظ‌شده است که به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها به خصوص رب خورش فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی از آن استفاده می‌شود.

نگهداری رب انار قیمت رب انار طرز تهیه رب انار رب انار چاشنی غذا چیست بهترین سایت آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

طعم رب انار ممکن است مایل به ترشی یا مایل به شیرینی باشد و انتخاب آن به سلیقه هر فرد بستگی دارد. رب انار همچنین در رنگ‌های تیره و روشن موجود است که این رنگ به تیرگی یا روشنی دانه‌های انار بستگی دارد.

رب انار مخصوص شمال ایران از نوعی انار به نام ترشه انار (انار جنگلی) به‌دست می‌آید و بسیار ترش و تیره‌رنگ است و فسنجانی که با آن تهیه شود، ترش مزه و تقریبا سیاه رنگ خواهد شد.

اگر انار جنگلی یا انار ترش در دسترس نداربد می‌توانید برای ترش‌ترشدن رب انار خانگی، از مقداری آب انار ترش، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنید.

شمالی‌ها نوعی فسنجان محلی تهیه می‌کنند که به آن سیاه فسنجان گفته می‌شود. برای تهیه این غذا معمولا از رب انار سیاه استفاده می‌شود. برای داشتن یک رب انار غلیظ و سیاه‌رنگ باید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله گاز سرخ کنید و موقع پخت رب انار داخل رب یا موقع پخت خورشت فسنجان داخل خود فسنجان بیندازید. از ترکیب اکسید آهن با تانن موجود در رب انار، رنگ سیاه تندی پدید می‌آید و در نهایت به این رب، رب انار سیاه گفته می‌شود.

برای تهیه رب انار دو روش کلی وحود دارد که در یکی؛ از دانه‌های انار و در دیگری از آب انار استفاده می‌شود. در ادامه هر دو روش تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش خواهیم داد

نگهداری رب انار قیمت رب انار طرز تهیه رب انار رب انار چاشنی غذا چیست بهترین سایت آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

مواد لازم برای تهیه رب انار:

  •  انار      ۸ کیلوگرم
  •  آب      ۳ لیوان
  •  نمک      در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری

وسایل لازم برای تهیه رب انار خانگی:

  • صافی پارچه ای یا سیمی خانه ریز
  • گوشتکوب
  • چرخ گوشت

طرز تهیه رب انار سنتی با استفاده از آب انار:

  1. برای تهیه رب انار خانگی با استفاده از آب انار ابتدا انارها را شسته، از وسط نصف کنید.
  2. دستگاه آب انار گیری سنتی را برداشته و انارها را آب بگیرید.
  • نکته: اگه حجم اناری که دارید بالاست، حتما از آقایان برای آب‌گیری انارها کمک بگیرید.
  • اگر آب انار گیر دستی ندارید می‌توانید از آبمیوه‌گیری یا غذاساز استفاده کرده و بعد آب انار را از صافی عبور دهید تا صاف و شفاف شود.
  1. وقتی آب همه انارها را گرفتید، آب انارها را صاف کنید.
  2. آب انارها را داخل یک دیگ یا قابلمه بزرگ ریخته و روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
  3. وقتی آب انار به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید و مراقب باشید تا ته نگیرد و نسوزد.
  4. هر چند دقیقه یک بار رب را هم بزنید.
  5. مدت زمان حرارت دادن آب انار به قدری است که کم‌کم به غلظت رسیده و شبیه رب‌های حاضری شود. مثلا برای حدود ۴۰ کیلو انار، شاید لازم باشد یک روز کامل آب آن را بجوشانید.

رب انار شما آماده است. رب اناری که با این روش تهیه می‌شود غلظتی شبیه به شربت دارد.

نگهداری رب انار قیمت رب انار طرز تهیه رب انار رب انار چاشنی غذا چیست بهترین سایت آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

طرز تهیه رب انار خانگی با استفاده از دانه انار:

  1. برای تهیه رب خانگی، ابتدا انارها را شسته و سر و ته آن‌ها را با چاقو جدا کرده و انارها را از وسط دو قسمت کنید.
  2. سپس انارها را از قسمت دانه، کف دست بگیرید و با استفاده از یک وسیله سنگین مثل گوشت‌کوب یا پشت قاشق، به پوست انارها ضربه بزیند تا انارها دانه شوند و فقط پوست آن‌ها باقی بماند.
  3. سعی کنید تمام دانه‌های انار داخل ظرف ریخته شود و چیزی هدر نرود.
  4. دانه‌های خراب و زایدات را از داخل ظرف خارج کنید زیرا در غیر این‌صورت، طعم رب شما را خراب خواهند کرد.
  5. دانه‌ها را فقط یک مرتبه شستشو دهید.
  6. پس از این مرحله، دانه‌های تمیز را داخل قابلمه ریخته و روی آن‌ها مقدار ۲ الی ۳ لیوان آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا کمی بپزد و آب انداخته و نرم شوند.
  7. حالا یک سبد آبکش بزرگ برداشته و آن را روی یک قابلمه با سایز مناسب قرار دهید به طوری که سبد کاملا دهانه قابلمه را بپوشاند.
  8. انار‌های پخته‌شده را داخل سبد بریزید تا آب انار از تفاله‌ها جدا شود.
  9. سپس با دست یا پشت یک قاشق، دانه‌ها را به کف سبد آبکش بسایید و کمی با دست فشار دهید تا فقط تفاله و هسته‌ دانه‌ها باقی بماند.
  10. آب انار به دست آمده را داخل قابلمه بزرگ و جاداری ریخنه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  11. در حین جوشیدن آب انار، کف روی آن را جمع کنید.
  12. آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود.
  13. جوشاندن آب انار باید تاحدی ادامه پیدا کند که آب انار به غلظتی مشابه غلظت عسل برسد.
  14. بعد از حدود ۵-۶ ساعت، رنگ آب انار تغییر کرده و شروع به قل‌قل زدن می‌کند و حباب‌های آن به بیرون از قابلمه پرتاب می‌شوند که این یعنی آب انار شما در حال تبدیل‌شدن به رب است و دارد به غلظت می‌رسد.
  15. در این مرحله دیگر از پای دیگ تکان نخورید و مرتب رب را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
  16. مواظب باشید که حباب‌های رب به سر و صورت‌تان نپاشد و نسوزید.
  17. وقتی رب انار به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کمی خنک شود.
  18. حالا به آن نمک اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

رب انار آماده‌شده را داخل شیشه‌های کوچک تمیز و خشک بریزید. رب اناری که به روش دوم تهیه می‌شود، به دلیل استفاده از دانه انار غلیظ‌تر و گوشتی‌تر است.

نگهداری رب انار قیمت رب انار طرز تهیه رب انار رب انار چاشنی غذا چیست بهترین سایت آشپزی آشپزی ساده سریع و آسان

چند نکته بسیار مهم درباره تهیه رب انار خانگی:

  • برای تهیه هر نوع رب مثل رب انار باید از قابلمه بزرگ یا دیگ استفاده کنید تا رب موقع به‌جوش‌آمدن سرریز نشود.
  • بهتر است نمک را رب بعد از غلیظ‌شدن و خنک‌شدن اضافه کنید. به این دلیل که نمک به خاطر واکنش‌های شیمیایی باعث کدرشدن رب می‌شود.
  • اگر می‌خواهید رب انار را به مدت طولانی و به خصوص بیرون از یخچال نگه دارید، غلظت آن را بیش از حد معمول در نظر بگیرید.
  • برای فهمیدن قوام رب انار می‌توانید مقداری از آن را برای تست‌کردن داخل ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. اگر ظرف را تکان دادید و رب انار به سختی حرکت کرد، یعنی قوام و غلظت رب مناسب است و می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  • هرچه مقدار انار‌ها بیشتر باشد مسلما مدت زمان جوشیدن و آماده‌شدن رب نیز طولانی‌تر است.
  • هرچه‌قدر به زمان پایان پخت رب انار نزدیک‌تر می‌شوید، رنگ رب شما تیره‌تر می‌شود.
  • اگر از انار شیرین استفاده کنید، تقریبا رب شما به رنگ قهوه‌ای سوخته یا سیاه درمی‌آید و این رنگ به درصد شیرینی انار شما بستگی دارد.
  • اگر انار شما ملس یا ترش باشد، رنگ رب آن تیره‌تر و سیاه‌تر خواهد شد.
  • تا وقتی که رب کاملا سرد نشده، آن را از دیگ به شیشه یا هر ظرف دیگری انتقال ندهید.
  • پس از سرد‌شدن، رب را داخل ظرف دلخواه بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • تقریبا از هر ۱۰ کیلو انار، حدود ۲ کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه تهیه می‌شود.
  • رب انار رقیق و آبکی نیز ماندگاری کمتری داشته و زود کپک می زند. پس رعایت اعتدال در غلظت رب انار بسیار مهم است.
  • از افزودن شکر و هر چیز دیگری به رب انار خانگی خودداری کنید. این کار باعث می شود؛ رب انار زود کپک بزند.

امیدواریم توضیحات ارائه‌شده کافی و مفید بوده و بتوانید با استفاده از هر‌یک از این‌ روش‌ها، یک رب انار خوش‌رنگ، خوشمزه و غلیظ تهیه کنید و از آن برای پخت غذا و … استفاده کنید.

ساتین

۲ آخرین نظرات کاربران و بینندگان

  1. با سلام و احترام در تکمیل انچه در این بخش اومده خواستم تجربه خود رو خدمت دوستان عرض کنم،روش دومی که در اینجا اومده رو رب انار قجری میگن که حالت گوشتی داره،و روش اول که رب انار صاف و روان هست بدون افزودن نمک هم تا دو سال ماندگاری داره وهیچ ایرادی پیدا نمیکنه،و بهتره از روش سنتی در گرفتن آب انار استفاده کنید چون وقتی انار یا غوره یا لیمو ترش رو داخل دستگاه میریزن مزه تلخ هسته اون در میاد و بدلیل له شدن هسته مزه خوشایدی در پایان حاصل نمیشه بهتره بعد از شستن،انارها رو داخل گونی پلاستیکی تمیزی ریخته و مثل تهیه ابغوره کوبیده و آبش رو جدا کنید.

  2. أعوذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
    وَهُوَ الَّذِی أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَ‌جْنَا بِهِ نَبَاتَ کُلِّ شَیْءٍ فَأَخْرَ‌جْنَا مِنْهُ خَضِرً‌ا نُّخْرِ‌جُ مِنْهُ حَبًّا مُّتَرَ‌اکِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِن طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِیَهٌ وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّیْتُونَ وَالرُّ‌مَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَیْرَ‌ مُتَشَابِهٍ ۗ انظُرُ‌وا إِلَىٰ ثَمَرِ‌هِ إِذَا أَثْمَرَ‌ وَیَنْعِهِ ۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکُمْ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ ﴿٩٩﴾ «انعام» و اوست کسى که از آسمان، آبى فرود آورد؛ پس به وسیله آن از هر گونه گیاه برآوردیم، و از آن [گیاه‌] جوانه سبزى خارج ساختیم که از آن، دانه‌هاى متراکمى برمى‌آوریم، و از شکوفه درخت خرما خوشه‌هایى است نزدیک به هم. و [نیز ]باغهایى از انگور و زیتون و انار -همانند و غیر همانند- خارج نمودیم. به میوه آن چون ثمر دهد و به [طرز] رسیدنش بنگرید. قطعاً در اینها براى مردمى که ایمان مى‌آورند نشانه‌هاست. (۹۹)
    وَهُوَ الَّذِی أَنشَأَ جَنَّاتٍ مَّعْرُ‌وشَاتٍ وَغَیْرَ‌ مَعْرُ‌وشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْ‌عَ مُخْتَلِفًا أُکُلُهُ وَالزَّیْتُونَ وَالرُّ‌مَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَیْرَ‌ مُتَشَابِهٍ ۚ کُلُوا مِن ثَمَرِ‌هِ إِذَا أَثْمَرَ‌ وَآتُوا حَقَّهُ یَوْمَ حَصَادِهِ ۖ وَلَا تُسْرِ‌فُوا ۚ إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُسْرِ‌فِینَ ﴿١۴١﴾ «انعام» و اوست کسى که باغهایى با داربست و بدون داربست، و خرمابن، و کشتزار با میوه‌هاى گوناگون آن، و زیتون، و انار، شبیه به یکدیگر و غیر شبیه پدید آورد. از میوه آن -چون ثمر داد- بخورید، و حق [بینوایان از] آن را روز بهره‌بردارى از آن بدهید، و[لى‌] زیاده‌روى مکنید که او اسرافکاران را دوست ندارد. (۱۴۱)
    فِیهِمَا فَاکِهَهٌ وَنَخْلٌ وَرُ‌مَّانٌ ﴿۶٨﴾ «رحمن» در آن دو، میوه و خرما و انار است. (۶۸)

نظرتان را ثبت نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

*