یدالله صمدی در کنار دخترش بنفشه صمدی +عکس و بیوگرافی

0

یدالله صمدی Yadollah Samadi متولد سال ۱۳۳۱ در مراغه است. وی در اغلب ساخته هایش به فرهنگ آذری و استفاده از قصه های اصیل آذربایجان توجهی ویژه نشان داده است. فیلم «شهرآشوب» با موضوع زندگی درباره عبدالقادر مراغه ای موسیقیدان ایرانی و فیلم های «اتوبوس»، «ساوالان»، «دمرل»،«تکمچی» و «سارای» برخی از ساخته های وی با موضوع و مضمون فرهنگ بومی آذربایجان است که در هنگام نمایش با استقبال مواجه شده اند. وی برنده جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۳ و برنده جایزه بهترین فیلم نامه نویسی از جشنواره فجر در سال ۶۹ است.

یدالله صمدی که مدتی قبل برای پیوند کبد در بیمارستان بستری شده بود، سه‌شنبه (سوم مهر ماه) درگذشت.

همسر بنفشه صمدی فیلمهای یدالله صمدی خانواده یدالله صمدی خانواده هنرمندان خانواده بازیگران بیوگرافی یدالله صمدی بیوگرافی بنفشه صمدی

یدالله صمدی فعالیت سینمایی خود را با فیلم «تختخواب سه نفره» از دستیار کارگردانی نصرت کریمی در سال ۱۳۵۱ آغاز نمود و در سال ۱۳۶۳ با ساخت اولین فیلم خود – مردی که زیاد می‌دانست -، ساخت اوّلین فیلم طنز پس از انقلاب را به نام خود سند زد و با همین فیلم برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سومین جشنواره فیلم فجر گردید.

یکی از مهم‌ترین مولفه‌های آثار یدالله صمدی توجه به فرهنگ بومی آذری و استفاده از داستان‌های اصیل این سرزمین است که حاصل آن را می‌توان در فیلم‌های اتوبوس (۱۳۶۴)، ساوالان (۱۳۶۸)، دمرل (۱۳۷۲) و سارای (۱۳۷۶) مشاهده نمود.

که در این میان فیلم اتوبوس (۱۳۶۴)، به عنوان یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های آن دوره نیز شناخته می‌شود. اما عرصه فعالیت صمدی تنها در این بازه محدود نمی‌شود. فیلم ایستگاه (۱۳۶۶) بی تردید یکی از بهترین تریلرهای روانشناختی سینمای پس از انقلاب می‌باشد و این فیلم به همراه فیلم نقطه ضعف اعلامی یکی از جریان‌سازان این ژانر در سینمای ایران بوده‌اند. ایستگاه علی‌رغم نادیده گرفته شدن از سوی داوران در جشنواره فجر به عنوان فیلم منتخب منتقدان و نویسندگان سینمایی در سال ۶۳ برگزیده شد.

صمدی در ادامه فعالیت‌های خویش دوباره به ژانر کمدی شهری بازگشت و آثاری چون آپارتمان شماره ۱۳ (۱۳۶۹)، دو نفر و نصفی (۱۳۷۰) و معجزه خنده (۱۳۷۵) را خلق کرد. فیلم آپارتمان شماره ۱۳، جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم و فیلمنامه را در سال ۶۹ از جشنواره فجر کسب نمود. وی در دهه ۸۰ نیز آثاری چون بانوی من (۱۳۸۱) و شهرآشوب (۱۳۸۴) را کارگردانی نمود.

وی در طیّ سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰، سریال شوق پرواز را دربارهٔ زندگی شهید عباس بابایی، به سفارش بنیاد شهید و امور ایثارگران برای شبکه اوّل سیما کارگردانی کرد و این نخستین تجربهٔ تلویزیونی او به‌شمار می‌رفت که با موفّقیت و استقبال چشم‌گیری مواجه شد.

وی همچنین به مدت سه سال (۱۳۸۰–۱۳۷۷) مدیرعامل خانه سینما بود و علاوه بر آن ریاست کانون کارگردانان سینمای ایران را نیز بر عهده داشت.

صمدی در هفدهمین دوره و همچنین در سی امین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، داوری بخش مسابقه سینمای ایران را عهده‌دار بوده‌است.

همسر بنفشه صمدی فیلمهای یدالله صمدی خانواده یدالله صمدی خانواده هنرمندان خانواده بازیگران بیوگرافی یدالله صمدی بیوگرافی بنفشه صمدی

عکس بنفشه صمدی و یدالله صمدی و آروند کریمی

سعید کریمی دستیار و داماد مرحوم یدالله صمدی است.

بنفشه صمدی متولد ۱۳۵۹ در تهران است و دارای تحصیلات کارشناسی تئاتر از دانشکده هنر و معماری از دانشگاه آزاد اسلامی است.

صداپیشگی دختر فَشِنی که در فیلم جدید «کلاه قرمزی» در نقش شاکی درجه اول «کلاه قرمزی» ظاهر شده برعهده بنفشه صمدی بوده است.

همسر بنفشه صمدی فیلمهای یدالله صمدی خانواده یدالله صمدی خانواده هنرمندان خانواده بازیگران بیوگرافی یدالله صمدی بیوگرافی بنفشه صمدی

بنفشه صمدی صداپیشه این کاراکتر سالهاست که با گروه طهماسب به همکاری مشغول بوده و جالب اینجاست که وی در تیم تولید کمدی «رفیق بد» هم به عنوان دستیار کارگردان در کنار طهماسب فعالیت داشته است. صمدی به جز صداپیشگی «گل قرمزی» و « بچه ننه » در فیلم جدید «کلاه قرمزی» به عنوان عروسک گردان «بچه ننه» و بازیگر نقش وکیل گل قرمزی هم فعالیت کرده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ