آسمان ایران میزبان آخرین شهاب باران پاییزی ۹۸

0

آسمان جمعه، ۲۲ و شنبه ۲۳ آذر ماه در حالی میزبان معروف‌ترین بارش‌های شهابی سال یعنی “جوزایی” است که به دلیل وجود نور زیاد ماه، امکان رصد شهاب‌های این بارش در وضعیت خوبی قرار ندارد.

خسرو جعفری‌زاده از فعالان حوزه نجومی در گفت‌وگو با ایسنا، بارش شهابی “دوپیکر” (جوزایی) را یکی از بارش‌های شهابی معروف در فصل پاییز هر سال دانست و گفت: معروف بودن این بارش شهابی به دلیل شهاب‌های نورانی است، به گونه‌ای که در سه سال گذشته تعداد شهاب‌های قابل مشاهده این بارش در ساعت ۲۰۰ شهاب بوده است.

نجوم شناسی شهاب باران چیست شهاب باران 98 ساعت شهاب باران امشب دو پیکر یعنی چه اخبار نجوم

وی با بیان اینکه این بارش از ۱۳ آذر آغاز شده و تا ۲۵ آذرماه ادامه دارد، اظهار کرد: اوج بارش این شهاب‌باران روزهای ۲۲ و ۲۳ آذر ماه است و تعداد شهاب‌های قابل مشاهده در هر ساعت (ZHR) این بارش ۱۲۰ شهاب در ساعت می‌رسد.

جعفری‌زاده منشا بارش‌های شهابی را دنباله‌دارهایی دانست که به دور خورشید در گردش هستند و خاطر نشان کرد: این دنباله‌دارها در مسیر عبوری خود گرد و غباری بر جای می‌گذارند و اگر زمین از مدار آنها عبور کند، به جو زمین برخورد می‌کنند و می‌سوزند.

این فعال حوزه نجومی اضافه کرد: این بارش از معدود بارش‌های شهابی است که منشأ آن دنباله‌دار نیست و سیارکی به نام “فایتون” است و چگونگی تولید شهاب‌ها به دست سیارک‌ها تاکنون معما باقی مانده ‌است.

جعفری‌زاده با بیان اینکه منشا بارش شهابی جوزایی در صورت فلکی “جوزا” است، افزود: رصد این شهاب باران به ولیل وجود نور زیاد ماه در سال جاری در وضعیت خوبی قرار ندارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ