طرز تهیه ۲ حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران (خوشمزه)

0

تنوع انواع حلوا ها در دستور تهیه دسرهای ایرانی کم نیست، اما هیچ کدام از حلوا ها به اندازه حلوای ساده البته از نوع زعفرانی و حلوا سیاه طرفدار ندارند. طرز تهیه حلوا ساده زعفرانی و سیاه کاملا مشابه است و تغییرات بسیار جزئی در مواد اولیه ای دارد که در آن ها استفاده می شود. معمولا حلوا ساده را برای مراسم ختم، در روزهای ماه رمضان یا در حالت عادی به عنوان یک دسر که می توان آن را با چای سرو کرد، تهیه می کنند. ناگفته نماند که طرز تهیه حلوا ساده بسیار آسان است و می توان آن را با مواد بسیار ساده و در دسترسی نیز درست کرد.

طرز تهیه حلوا ساده زعفرانی

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرزتهیه حلوای زعفرانی و بدون زعفران دسر ساده و سریع خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مواد لازم

آرد گندم : ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

شکر : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

روغن : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

آب : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

گلاب : ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی

پودر زعفران : ۱/۴ قاشق غذاخوری

پودر هل : ۱/۴ قاشق غذاخوری

مرحله اول؛ الک کردن آرد

در طرز تهیه حلوا ساده قبل از هر چیز، باید آرد را ۲ بار الک کنید تا هم ناخالصی هایش گرفته شود و هم این که هنگام پخت حلوا، گلوله نشود. آرد الک شده را کنار بگذارید.

زعفران را دم کنید. برای این کار می توانید روی زعفران یک قالب کوچک یخ بیندازید تا یخ ذوب شود و زعفران رنگ باز کند. در این صورت زعفران رنگ بیشتری می دهد. روش دوم این است که روی زعفران را کمی آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرزتهیه حلوای زعفرانی و بدون زعفران دسر ساده و سریع خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله دوم؛ طرز تهیه شهد حلوا

در یک ظرف دیگر، آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. سپس شکر را اضافه کنید. آب و شکر را هم بزنید تا دانه های شکر کاملا حل شوند.

گلاب، زعفرانی که از قبل دم کرده اید و پودر هل را به محلول آب و شکر یا شهد حلوا، اضافه کنید. مواد را به هم بزنید تا یکرنگ شوند. سپس شعله گاز را خاموش کنید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرزتهیه حلوای زعفرانی و بدون زعفران دسر ساده و سریع خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله سوم؛ درجه و مراحل تفت دادن آرد برای حلوا روشن یا تیره

یک تابه را روی حرارت قرار دهید. آرد را در آن بریزید و شروع به تفت دادن کنید. اگر می خواهید حلوا تیره یا به قول معروف سیاه شود، آرد را تا جایی تفت دهید که رنگش قهوه ای شود. ولی مراقب باشید نسوزد.

اگر حلوای ساده زعفرانی می خواهید که رنگ زرد داشته باشد، آرد را تفت دهید، ولی در حدی که خامی آن گرفته شود.

سپس روغن را به تدریج به آرد بو داده اضافه کنید و به هم بزنید. کل آرد باید یکرنگ شود. حرارت را پایین بیاورید و شیره حلوا را به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید تا رقیق شود. حلوا را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. حلوا باید در این مرحله، روغن بیندازد.

تزیین و شکل دادن حلوا ساده

شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مناسب سرو کنید. ظرف را تکان دهید تا وقتی هنوز داغ است، حلوا کاملا کف ظرف را بپوشاند. با پشت قاشق، اطراف و روی حلوا را صاف کنید و شکل دهید. روی حلوا را با پودر پسته، پودر نارگیل و خلال بادام می توانید تزیین کنید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرزتهیه حلوای زعفرانی و بدون زعفران دسر ساده و سریع خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

می توانید حلوا را در قالب هایی بریزید که در نهایت بعد از خارج کردن از قالب، فرم داشته باشند. در این حالت کف قالب را با کمی روغن یا کره چرب کنید و بعد قالب را در یخچال قرار دهید.

از قیف و ماسوله هم می توانید استفاده کنید. حلوا را به محض آماده شدن، در قیف بریزید و فشار دهید تا حلواها شکل شکوفه ای بگیرند. روی شکوفه ها را با پودر نارگیل و پسته تزیین کنید.

طرز تهیه حلوا ساده بدون زعفران

طرز تهیه حلوا ساده بدون زعفران کاملا مشابه حلوای ساده است، با این تفاوت که زعفران در آن حذف می شود. برخی مواقع هم جای خودش را به پودر کاکائو می دهد. اگر از زعفران استفاده نکنید حتما طعم حلوا عطر و طعم قبلی را ندارد ولی اگر کمی پودر کاکائو اضافه کنید، فقط رنگ حلوا تیره تر می شود. حتی ممکن است طعم آن چندان قابل تشخیص نباشد. البته به میزان پودر کاکائو مورد استفاده در طرز تهیه حلوا ساده هم بستگی دارد.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرزتهیه حلوای زعفرانی و بدون زعفران دسر ساده و سریع خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

فوت و فن های طرز تهیه حلوا ساده

*حتما قبل از اضافه کردن زعفران به حلوا، آن را دم کنید. چون اگر زعفران را مستقیما در شهد حلوا بریزید، طعم و عطر خود را پس نمی دهد.

*موقعی که آرد را تفت می دهید، حتما حواستان به حرارت باشد. حرارت باید خیلی ملایم باشد چون آرد بسیار زود می سوزد و در این صورت، زحماتتان به باد می رود. در طرز تهیه حلوا ساده خانگی هم از آرد سفید و هم از آرد گندم می توانید استفاده کنید.

*معمولا در طرز تهیه حلوا ساده خانگی فقط از روغن مایع استفاده می شود. نکته کلیدی این است که اگر از مقدار روغن مایع، کم کنید و به جای آن از کره و روغن جامد هم استفاده کنید، هم بافت نرم تری می گیرد و هم طعم کره، آن را خوشمره تر خواهد کرد.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرزتهیه حلوای زعفرانی و بدون زعفران دسر ساده و سریع خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

*بهتر است روغنی را که به آرد اضافه می کنید، گرم کنید.

*در کنار هل و گلاب، می توانید از پودر دارچین هم برای عطر بیشتر حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفرانی استفاده کنید.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ