طرز تهیه آش دوغ ساده خوشمزه و اصل بدون گوشت

2

این آش بیشتر در آذربایجان غربی پخته می شود و جزو غذاهای اصیل و محلی این منطقه می باشد.در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل، مقدار برنج را خیلی کمتر از این می ریزند…

آموزش آشپزی آموزش آش دوغ آش دوغ

مواد لازم برای ۶ نفر

نخود ۲۵۰ گرم

سبزی (تره ، جعفری و شوید) ۷۰۰ گرم

برنج ۱ پیمانه

دوغ تازه ترش ۲ لیتر

نمک، فلفل، سیر تازه خرد شده به مقدار لازم

دستور پخت آش دوغ

نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید. برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید.فردا نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه ۶ لیوان آب بپزد.بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.

آموزش آشپزی آموزش آش دوغ آش دوغ

بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی را شسته با آسیاب سبزی خورد کن: خوب خرد کنید و به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود. ۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود (اصطلاحا نبُرد).بعد از حدود ۱۵ دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید.موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.

نکات:

آش دوغ دستور پخت های متفاوتی از این آش در کتب مختلف وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستوری است که نوشتم.

این آش بیشتر در آذربایجان غربی پخته می شود و جزو غذاهای اصیل و محلی این منطقه می باشد.در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل، مقدار برنج را خیلی کمتر از این می ریزند تا آش کاملا رقیق باشد. ولی در اردبیل و بخش های دیگری از این استان، مقدار برنج به همین اندازه است.

این آش به دلیل داشتن مقدار زیادی دوغ و سیر باعث افت شدید فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید.اگر گذرتان به گردنه حیران افتاد، خوردن آش دوغ های گردنه را فراموش نکنید.

نکات پخت آش دوغ

آش دوغ با گوشت

اگر تمایل دارید آش دوغ را با گوشت تهیه کنید برای مقدار مواد بالا می توانید بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم گوسفندی را به همراه یک عد پیاز و مقداری زردچوبه در یک قابلمه جداگانه بپزید. پس از اینکه گوشت پخت آنرا به صورت ریش ریش خرد کرده و به قابلمه آش اضافه کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

نظرات شما ( 2 )
  1. خورسندی می گوید

    خیلی ممنون

  2. پدرام می گوید

    ممنون از سایت خوبتون
    ممنون برا آموزش
    بنده بهترین اش دوغی که خوردم مربوط میشه به اش دوغ خانگی “مادر” وقت کردین برین به این آدرس
    اردبیل- سه راه دانش- روبه روی مسجد نواب صفوی بغل پاساژ معطری “آش دوغ مخصوص مادر”
    جالبه توش کوفته هم داشت خوشمزه و ارزون بود
    حتما بخورین نوش جان