بهشت شرکت های بی نام و نشان ایرانی کجاست؟

0
چند شرکت بزرگ که کارشان از ساخت و ساز گرفته تا تولید مواد خوراکی را شامل می شود، در سالهای اخیر مبالغ زیادی از مردم مشهد گرفته اند و پرونده بسیاری از آنها هنوز باز است. سرنوشت این شرکتها به همدیگر گره خورده است.

یکی از مخاطبان در سرویس مشکلات مردم از دست یکی دیگر از شرکتهایی که در خراسان رضوی فعالیت داشته، گلایه کرده و نوشته هنوز پولی که مردم به این شرکت داده اند به دستشان نرسیده.

او در کامنت خود نوشته: درود برشما، حدود یکسال قبل شرکتی به نام پردیسبان درشهر مشهد دفتری تاسیس وشروع به فروختن سهام کرد وعده زیادی از مردم شروع به خریدن سهام کردند وسهام شرکت تا صد وده هزار تومان افزایش پیدا کرد بعد از مدتی دادستانی فروش سهام این شرکت را غیر قانونی اعلام نمود. در ضمن شرکت تعهد باز خرید داده بود.

مردم از شرکت شکایت کردند ولی هنوز نه دادستانی نه شرکت جواب مردم را نمی دهد ومیلیاردها تومان ازپول مردم دست شرکت مانده است وگاهی به مردم چک چند ماهه بسیار پایین تر از قیمت خرید به مردم می دهد. در خواست دارم این موضوع را رسانه ای کرده وحق حقوق ملت را پی گیری نمایید. اگر فعالیت شرکتی غیر قانونی است از همان ابتدا باید جلوگیری شود. مردم خیلی متضرر شده اند. دفتر این شرکت در خیابان هاشمیه مشهد است لطفا پی گیری کرده. باتشکر.

چرا مشهد؟

دی ماه سال گذشته، با به راه افتادن موج اعتراضات قانونی و مردمی به شرکت پدیده شاندیز، اقتصاد خراسان رضوی نیز تحت تاثیر این امواج قرار گرفت. به طوری که شرکتهای زیادی که در کار جذب سرمایه مردم بودند با مشکل مواجه شدند.

قوه قضاییه نیز بلافاصله برای اینکه از اصل سرمایه های مردم حفاظت کند، وارد کارزار شد و محدودیتهایی را برای این شرکتها وضع کرد. محدودیتهایی از جمله منع تبلیغات، منع گسترش دفاتر در محلات و شهرهای مختلف و همچنین منع خرید و فروش سهام. ولی آیا این اقدامات توانسته رضایت سرمایه گذاران این شرکتهای را جلب کند؟

دادستان مشهد، سال گذشته شرکتهای مختلف را متهم به “کلاهبرداری” و “دست اندازی به مال مردم” کرده بود. قاضی غلامعلی صادقی گفته بود: برخی افراد در کشور با عناوینی مانند شرکت های سرمایه گذاری و خرید و فروش سهام، به جیب مردم دستبرد می زنند و با شگردهایی مانند دلال بازی ، رابطه گری، تبلیغات، قانون گریزی و … اقدام به کلاهبرداری های کلان می کنند .

او با نام بردن از سه شرکت پدیده، تبرک و پردیسبان گفته بود تبلیغات و خرید و فروش سهام این شرکتها با صدور دستوراتی از سوی مسئولان قضایی ممنوع شده است. به گفته صادقی هنوز شرکت های دیگری در کشور وجود دارند که با استفاده از شیوه های جدید مانند خرید و فروش غیرقانونی سهام و یا عناوین دیگری به اموال مردم دست درازی می کنند.

دادستان عمومی و انقلاب مشهد ریشه این قبیل اعمال خلاف قانون را “نقش رابطه به جای ضابطه” عنوان کرده بود و گفته بود: مدیران و کارگزاران شرکت هایی تحت عنوان سرمایه گذاری و یا خرید و فروش سهام، سعی می کنند با افراد مختلف سیاسی، اجرایی و برخی افراد با نفوذ ارتباط برقرار کنند تا از این طریق بتوانند کارهای خلاف خود را بدون بروز هرگونه مشکلی پیش ببرند.

اینطور که پیداست مشهد به عنوان دومین کلانشهر کشور، دارای ثروتهای سرگردانی است که صاحبان آن ترجیح می دهند به جای استفاده از سیستم رسمی و قانونی سرمایه گذاری (مانند بانک و بورس) به سمت شرکتهایی بروند که از طریق آشنایی شخصی و رابطه خصوصی با آنها مرتبط شده اند. خرید و فروش سهام غیربورسی در فضایی غیرشفاف، بلایی است که دست کم از ۵ سال پیش اقتصاد استان خراسان رضوی، با آن درگیر است.

شرکتهایی مانند پدیده شاندیز، پردیسبان، شرکت تبرک، گرند سنتر و … مجموعه هایی بودند که توانستند سهام خود را به مردم این استان و سایر استانهای همجوار بدون پشتوانه قانونی و نظارت نهادهای مسئول بفروشند و وضعیت فعلی، حاصل عدم دخالت نهادهای مسئول و ناظر، از ابتدای شکل گیری این شرکتهاست.

سرنوشت نامعلوم پردیسبان

یک ماه پیش بود که مدیران این شرکت اعلام کردند یکی از پروژه های آبیک این شرکت افتتاح خواهد شد و این شرکت اعلام کرده است برای این مراسم سهامداران خود را از تهران و مشهد به محل پروژه خواهد برد. ولی سهامداران پردیسبان مانند همان مخاطبی که برای سرویس مشکلات مردم خبرآنلاین کامنت گذاشته، می گویند خواستار بازخرید نقدی با قیمت ۱۱۰ تومان شده اند.

واقعیت این است که با وجود حضور مقامات قضایی در پرونده پردیسبان، این شرکت همچنان در سکون به سر می برد. اسفندماه سال گذشته، دادستان مشهد، دستور جمع آوری دفاتر و منع خرید و فروش سهام را داده بود و به مدیران شرکت پردیسبان مهلت کوتاهی داده بود تا پول سهامداران را پس دهند، اتفاقی که تاکنون نیفتاده.

اشخاصی که در این شرکت سرمایه گذاری دارند، بعضا در مرجع قضایی شکایت کرده اند ولی هنوز معلوم نیست تکلیف سرمایه آنها چه می شود و راهی نیز برای بازخرید سهام آنها فعلا باز نشده است . هر چند شرکت اعلام کرده حاضر است بابت سهام آنها، ملک به آنها بفروشد، ولی اعلام قیمت متری ۳۶ میلیون تومان برای تبدیل سهام به ملک نیز نمی تواند رضایت سرمایه گذاران را فرهم کند. جالب اینجاست اکثر سهامداران این شرکت در مشهد هستند، ولی مدیران شرکت می گویند پروژه های این شرکت در استان تهران، به دلیل استقبال فوق العاده، متری ۲ میلیون تومان گران شده و به ۳۸ میلیون رسیده است.

این شرکت ابتدای خردادماه اطلاعیه ای داد و در آن نوشت: به دلیل پیشرفت خارق العاده عملیات ساختمانی و واحد های تجاری در محل پروژه کاسپین آبیک نرخ عرضه از تاریخ صدور این اطلاعیه برای هر متر مربع ۳۸ میلیون تومان می باشد و نظر به اینکه واحد های تجاری این شرکت از لحاظ کاربری و محل اسقرار در مجاورت پرترددترین آزاد راه بین المللی (ترانزیت) کشور یعنی تهران – قزوین قرار گرقته است و فضاهای اختصاصی توریستی و تفریحی در مجتمع تجاری فوق در کل ایران بی نظیر می باشد هرچه به تاریخ افتتاح نزدیک تر می شویم نزخ مناسب واگذاری فروش با شرایط جدید اعلام می گردد.

این شرکت اعلام کرده بود تاریخ افتتاح بخش اول واحد های تجاری مجتمع شیشه ای کوهستان ۹۴/۰۳/۲۵ است. افتتاحیه ای که تاکنون کسی از آن خبر قابل استنادی نداده و برخی نیز می گویند تنها ورودیه و سردر این مجموعه آماده است.

در روزهای اخیر قائم مقام مدیرعامل این شرکت اعلام کرده بود به زودی سهام این شرکت وارد فرابورس می شود ولی با توجه به باز بودن پرونده قضایی و مشکلاتی که این شرکت از لحاظ عدم تادیه بدهی های خود به سهامداران دارد، بعید است فرابورس خود را در این موضوع درگیر کند. به نظر می رسد مشکلات شرکت پردیسبان با شرکتهای مشابه مشهدی مانند تبرک، پدیده، میزان و مانند آن گره خورده باشد. مشکلاتی است که نفس اقتصاد دومین کلانشهر کشور را به شماره انداخته است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ