قاضی ابوالقاسم صلواتی، قاضی بزرگترین و جنجالی ترین دادگاه‌ها + سوابق

1
قاضی صلواتی قاضی پرونده بابک زنجانی ، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی و دادرس علی‌البدل دادگاه‌های عمومی تهران است که در سال‌های اخیر قاضی دادگاه‌های حساس و مهمی بوده است.

قاضی صلواتی بیوگرافی محسن امیر اصلانی بیوگرافی جیسون رضائیان بیوگرافی امید کوکبی

روزنامه  میزان نوشت: «ابوالقاسم صلواتی معروف به قاضی صلواتی یکی از قضات برجسته کشور است که این روزها به پرونده بزرگ متهم نفتی که به عنوان جنجالی‌ترین پرونده فساد مالی در سال‌های اخیر مطرح بوده و روندی طولانی را طی کرده است، رسیدگی می‌کند. حجم پرونده مهتم نفتی بالغ بر ۲۰۹ جلد است که رسیدگی به آن از شنبه ۱۱ مهرماه به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب آغاز شد.

اتحادیه اروپا طی تصمیمی در مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱)، ادعا کرد ۳۲ مقام ایرانی از جمله ابوالقاسم صلواتی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته‌اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی‌های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.

براساس بیانیه اتحادیه اروپا، ابوالقاسم صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و از مسئولان رسیدگی به پرونده‌های انتخاباتی در تابستان سال ۱۳۸۸ است. او دو نفر از اعضای گروه‌های سلطنت‌طلب را به اعدام محکوم کرد. همچنین بیش از ۱۰۰ زندانی سیاسی، فعال حقوق بشر و معترض را به تحمل حبس‌های بلندمدت محکوم کرد.

برخی از پرونده‌ها و احکام قضایی قاضی صلواتی

* قاضی تعیین‌شده برای پرونده جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن‌پست.

* قاضی پرونده محسن امیراصلانی که به اتهام تفسیر متفاوت از قرآن در دوم مهر ۱۳۹۳ در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد.

* صدور حکم اعدام برای دو زورگیر تهرانی در آذر ۱۳۹۱

* در اردیبهشت ۱۳۹۱، صدور حکم ۱۰ سال زندان برای امید کوکبی دانشجوی نخبه رشته فیزیک اتمی در آمریکا و رتبه ۲۹ کنکور سراسری ایران به اتهام همکاری با کشور متخاصم. کوکبی پیش از آن همکاری با دانشگاه‌های نظامی ایران را نپذیرفته بود.

قاضی صلواتی بیوگرافی محسن امیر اصلانی بیوگرافی جیسون رضائیان بیوگرافی امید کوکبی

* صدور حکم ۱۱ سال زندان محمد توسلی رئیس ۷۵ ساله دفتر سیاسی نهضت آزادی. توسلی در آبان ۱۳۹۰ که به اتهام امضای نامه ۱۴۳ نفر به سیدمحمد خاتمی و مقدمات آن توسط قاضی علی‌اکبر حیدری‌فر انجام شد اما پس از زندانی‌شدن خود حیدری‌فر به اتهام تیراندازی در پمپ بنزین، صلواتی رسیدگی به پرونده را بر عهده گرفت و اتهام توسلی به عضویت در نهضت آزادی تغییر کرد.

* قاضی پرونده ویژه‌نامه خاتون که در آن رنگ چادر سیاه مورد نقد قرار گرفته بود. در این پرونده علی‌اکبر جوانفکر مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و مدیر روزنامه ایران به دلیل چاپ مطالب خلاف موازین اسلامی به شش ماه و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی به شش ماه دیگر و در مجموع به یک سال زندان و همچنین سه سال محرومیت از فعالیت‌های مطبوعاتی محکوم شد.

* قاضی پرونده فائزه هاشمی رفسنجانی. سعید تاجیک و چند نفر دیگر در نزدیکی حرم عبدالعظیم برای فائزه هاشمی ایجاد مزاحمت کردند و به او و پدرش اهانت کردند. در مورد این حادثه او مصاحبه‌ای انجام داد و به دلیل همین مصاحبه، به جرم تبلیغ علیه نظام توسط وی به صورت غیر علنی محاکمه و شش‌ماه زندانی شد.

* قاضی پرونده و صادرکننده حکم اعدام برای مجید جمالی فشی که به ترور مسعود علیمحمدی متهم شد.

* قاضی پرونده زندانیان کرد که در نهایت فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی و شیرین علم‌هولی به حکم وی اعدام شدند.

* قاضی پرونده ابراهیم یزدی. وی به اتهام شرکت در نمازجمعه غیرقانونی در سن ۸۰ سالگی از ۹ مهر ۱۳۸۹ تا ۲۹ اسفند ۱۳۸۹ در بازداشت بود. صلواتی در جریان این پرونده از پذیرش وکیل یزدی خودداری کرد و به او گفت که باید وکیلش را عوض کند.

* قاضی پرونده زهرا بهرامی، شهروند ایرانی – هلندی که در تظاهرات عاشورا دستگیر شده بود و بعدا به قاچاق مواد مخدر متهم و در همین ارتباط به اعدام محکوم شد.

* قاضی تعیین‌شده جهت محاکمه سه آمریکایی بازداشت‌شده توسط ایران.

* قاضی اعضای سابق یا هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران که در جریان حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ دستگیر شده بودند و نهایتا اعدام علی صارمی، محمدعلی حاج‌آقایی و جعفر کاظمی به حکم وی.

* صدور حکم اعدام برای دو شهروند کرد به نام‌های زانیا مرادی و لقمان مرادی به اتهام دست‌داشتن در ترور فرزند امام جمعه مریوان.

* قاضی دادگاه معترضان ظهر عاشورا که در آن صلواتی یک دانشجوی دامغانی را به اعدام محکوم کرد.

* قاضی پرونده حسین درخشان. در ابتدا برای او حکم اعدام درخواست شد و در نهایت به ۱۹ سال و نیم زندان محکوم شد.

* صدور حکم اعدام برای امیر میرزایی حکمتی به اتهام همکاری با دولت متخاصم و عضویت در سازمان جاسوسی آمریکا و همچنین تلاش برای متهم‌سازی ایران به تروریسم.

* قاضی دادگاه متهمان پرونده کودتای مخملی که به حکم وی شماری از سیاستمداران ایران به زندان‌های طولانی‌مدت محکوم شدند.»

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. هادی می گوید

    سلام معدوم امیر اصلانی به خاطر تفسر متفاوت قرآن اعدام نشده