زینب تقوایی تهیه کننده سریال پشت بام تهران + مصاحبه
زینب تقوایی تهیه کننده سریال «پشت بام تهران» در رابطه با گلایه های اندیشه فولادوند بازیگر این اثر نمایشی اعلام کرد که علاقه به مصاحبه درباره این مسئله ندارم. ترک صحنه «پشت بام تهران» توسط اندیشه فولادوند حرکت غیر حرفه ای بود.
زینب تقوایی تهیه کننده سریال «پشت بام تهران» در خصوص گلایه های که اندیشه فولادوند در رسانه ها داشته مبنی بر این که عوامل سریال «پشت بام تهران» همکاری خود را با وی قطع کردند، اظهار داشت: خیلی علاقه ای به بحث راجع این مسئله ندارم چون صحبت در این باره به صلاح ایشان نیست اما متاسفانه به بهانه بحث حقوقی فیلمبرداری را قطع کردند و از سر صحنه رفتند و کاملا حرکت غیراخلاقی انجام دادند و از آن جا که سکانس های اصلی به اتمام رسیده و شاید یک سکانس کوچک که از اهمیت زیادی هم در به پایان رسیدن سریال نداشت باقی مانده بود.
وی در ادامه افزود: در حالی که به شدت گروه و عوامل پشت صحنه درگیر به پایان رساندن سکانس ها و روی خط بردن فیلم به آنتن بودند اما ما هم احترام گذاشتیم و تنها به دلیل بهانه جویی هایی که داشتند با حالت عصبانیت سر صحنه را ترک کردند این در حالی بود که هفتاد هشتاد نفر درگیر این پروژه بودند و نمی شد صبر کرد و پروژه را قطع کرد.
سریال «دودکش» درباره دو خانواده است که زندگی ساده ای دارند و یک قالیشویی را اداره می کنند، اما هر بار ماجراها و مسایلی برای آنها اتفاق می افتد که داستان این سریال ۲۶ قسمتی را تشکیل می دهد. هومن برق نورد، بهنام تشکر، نگار عابدی و … هم در آن بازی می کنند.
چقدر از کار فیلمبرداری سریال «دودکش» انجام شده است؟
– حول و حوش دو ماه است که فیلمبرداری را شروع کرده ایم و تقریبا ۳۰ درصد کار پیش رفته است.
با توجه به نام بازیگران و کارگردان می توان پیش بینی کرد که این سریال پرمخاطب بشود. خودتان چطور فکر می کنید؟
– بله؛ ما به کارمان ایمان داریم. هم آقای لطیفی باتجربه هستند، هم بازیگرانی که انتخاب شدند و با انرژی وارد شدند. امیدوارم این انرژی به بیننده ها هم منتقل شود.
با نگاهی به فهرست بازیگران حس می کنیم با مجموعه طنزی روبرو هستیم. درست است؟
– «دودکش» یک طنز تلخ است. می خواهیم زندگی قشر متوسط جامعه را نشان دهیم و نمایی از زندگی شان را نمایش دهیم.
به عنوان تهیه کننده کار چقدر از این بازیگران انتخاب شما و چقدر انتخاب کارگردان بودند؟
– این بازیگران تقریبا با هماهنگی من و آقای لطیفی انتخاب شدند.
بازیگری هم بوده که شما انتخاب کردید و به گروه پیوسته؟
– بله ولی اجازه بدهید نگویم.
مجموعه «دودکش» الف ویژه است؟
– نه گروه الف است.
شما پیش از این سابقه کار در زمینه سریال سازی داشتید؟
– نه من در کارهای مستند بودم.
پس چطور شد برای سریالی که گروه «الف» است، شما را انتخاب کردند؟
– این را باید از آنها بپرسید.
خود شما در وهله دچار تعجب نشدید؟
– نه! من توانایی خودم را می شناسم و تعجب نمی کنم؛ باید از آنها تعجب کرد که این کار را به من دادند. (می خندد) من و تیمم با ساخت مستندهای قابل قبول تیمی شناخته شده بودیم.
آخرین مستندسازی ربطی به تهیه کنندگی سریال تقریبا طنز ندارد، دارد؟
– بالاخره هر کسی می تواند در حوزه ای نباشد و در بخش های مختلفی کار کند. انجام این کار برای من آسان نبود و خیلی سختی کشیدم و می کشم. در هر حوزه ای آدم باید ارتقا پیدا کند و از یک فیلد به فیلد دیگر برود.
البته اصولا این فرصت ها به راحتی دست کسی نمی رسد!
– واقعا کار سختی است، استارت پروژه سنگین ترین مرحله اش است و ما الان که ۳۰ درصد را گذراندیم سختی زیادی به من وارد شده. آدم های گروه بیشتر کاربلد هستند تولید سریال فقط نیازمند یک مدیریت است. حتی می توانم بگویم که سریال سازی می تواند گهگاه راحت تر از مستندسازی باشد.
برخی می گویند شما با علی دارابی (معاون صدا و سیما) نسبتی دارید، درست است؟
– اگر اگر این نسبت را کشف کردند به من هم بگویندکه من به خاطر این نسبت حداقل بتوانم پولم را ازشان بگیرم! این، جا افتاده که در عرصه ای تا یک تازه وارد می آید همه می خواهند کاری کنند که او را حذف کنند. متاسفانه این جبهه گیری ها همیشه وجود دارد. تازه ما به تمدن چند هزار ساله مان می نازیم اما درست در عرصه فرهنگی اینطوری زیر پای هم را خالی می کنیم.
به جای اینکه مشوق هم باشیم و دست همدیگر را بگیریم، هر جوری که می توانیم سنگ اندازی می کنیم. حالا ممکن است آقای دارابی طرح را خوانده باشد و او کی داده باشد. این دلیلی نیست که بگویند ایشان با من نسبت دارند. تیم ما به هیچ کسی وابسته نیست و با توجه به پتانسیل ها دور هم هستیم. چون همیشه پارتی بازی وجود داشته دیگران این مسئله برایشان قابل قبول نیست که یک دختر جوان تهیه کننده بشود.
ولی معمولا برای سریال های مهم که در ساعت های مهم پخش می شود تهیه کننده های باتجربه رأس کار هستند.
– چون یک چیز غلط جا افتاده همه باید از آن تبعیت کنند؟
به نظر شما استفاده از نیروی باتجربه برای کاری مهم، غلط است؟
– غلط نیست ولی تمام تهیه کننده های باتجربه از کجا شروع کردند؟ از روزی که به دنیا آمدند با تجربه بودند؟ نزدیک به ۵۰ تا کار غلط داشتند که حالا شاید یکی از آنها خوب درآمده. مگر همین الان همه کارهای ضعیف نمی بینیم که تهیه کننده های باتجربه پشت آنها هستند؟ این فضا نه فقط برای من که برای همه باید باز باشد و جوان ها وارد عرصه شوید.
خانم تقوایی شما چند سالتان است؟ دهه شصتی هستید؟
– سن یک خانم را نمی پرسند. بله دهه شصتی هستم.
شما هم مشکل بودجه دارید؟
– خیلی بد است. ما در بودجه مشکل داریم کاش به قول آن دوستان، من که با دکتر دارابی نسبت دارم حداقل پول من را می دادند.
لوکیشن های سریال کجاست؟
– شمیرانات.
ایام نوروزهم تصویربرداری را ادامه می دهید؟
– فقط دو روز تعطیلی داریم و بقیه روزها بچه ها سرکار هستند.
تهیه کنندگی را ادامه می دهید؟
– اگر ترورم نکردند، تهیه کننده می مانم!
به کارگردانی سینما و تلویزیون هم فکر می کنید؟
– نه شاید در حوزه مستند کارگردانی را دامه دهم اما در باقی حوزه ها نه.
شنیدیم که دقیقه ای ۶ میلیون به این پروژه می دهند!
– واقعا من نمی دانم که این خبرها را چه کسی به شما می دهد شاید اصلا این مصاحبه برای این است که سوالات آن شخص را بپرسید.
نه ما می خواهیم شک و شبهه ها را برطرف کنیم.
– نه واقعا؛ اگر دقیقه ۶ میلیون می دادند من همان قسط اول را که می گرفتم دیگر سر کار نمی رفتم. (می خندد) خیلی کمتر از این حرف ها بوده و مثل باقی سریال ها چه بسا کمتر. با اینکه تیم ما یک تیم حرفه ای بود اما دستمزدهایشان خیلی کمتر از معمول بود و حتی من از حق تهیه کنندگی ام هم گذشتم و با خودم گفتم اشکال ندارد، با این کار متوجه می شوند که ما دنبال بعد مالی قضیه نیستیم و دنبال کار خوب هستیم.
زینی جون سلام ، دیگه جا افتادی ! ، بهت گفته بودم اولش یه کم …. ! ما رو فراموش نکنی ….
سلام خیلی عالی بود