آخرین جشن تولد داوود رشیدی +عکس همسر و فرزندان
احترام برومند ، همسر داوود رشیدی Davoud Rashidi در سالروز تولد این هنرمند پیشکسوت از سلامتی او خبر داد و گفت: داود همچنان عاشقانه مردم را دوست دارد و عاشق جشن تولد است.
این هنرمند همزمان با ۲۵ تیر ماه سالروز تولد ۸۳ سالگی داوود رشیدی از علاقه او به جشن تولد و گرفتن کادوی تولد گفت و به ایسنا تاکید کرد: خیلی خوشحالم که آقای رشیدی همیشه در خدمت مردم بوده و برای آنان کار کرده است.
برومند که ۴۸ سال پیش با داوود رشیدی ازدواج کرده است، افزود: آقای رشیدی همیشه جشن تولد و کادو گرفتن را خیلی دوست دارد و خودش هم همیشه در مورد بچهها این تشریفات را رعایت میکند و ما هم هر سال با حضور تعدادی از دوستان و اعضای خانواده برایش مهمانی کوچکی میگیریم.
او ادامه داد: بعضی اوقات هم که ایشان درگیر تئاتر بوده است، در همان سالن تئاتر و بعد از اجرای نمایش برایش جشن گرفتهایم و جالب است که اجرای دو نمایشش”آقای اشمیت کیه؟” و “منهای دو” همزمان با جشن تولدش بود. بنابراین جشن تولدش به برنامه کاریاش هم بستگی دارد اما خاطره انگیزترین تولدش، جشنی بود که مجله بخارا برگزار کرد.
این هنرمند درباره هدیه مورد علاقه رشیدی گفت: ایشان همیشه عاشق کتاب است. پسرمان فرهاد که خارج از کشور زندگی میکند، همیشه برایش نمایشنامههای فرانسوی میفرستد که پدرش آنها را ترجمه کند و نمایشهای اخیرش را هم با همین نمایشنامهها اجرا کرد. البته کادو فقط نمادی است که آدم به دوستش نشان میدهد به یاد اوست و ارزش معنویاش مهم است.
برومند افزود: هرچند آقای رشیدی آدم روشنفکر و خاصی است اما خیلی خوشحالم که همیشه هنرمندی مردمی بوده است و همواره دوست دارد به مردم نزدیک باشد. امیدوارم خانواده ما این شانس و لیاقت را داشته باشیم که همچنان برای مردم کار کنیم و من هم به مردم عزیزی که حال ایشان را میپرسند، سلام میگویم و از آنان تشکر میکنم و میگویم خدا را شکر حالش بد نیست. در کانون گرم خانواده زندگی میکند و همین باعث میشود حالش خیلی بد نشود.
او با اشاره به حضور گرم فرزندان در کنار خانواده اضافه کرد: فرهاد از هر فرصتی استفاده میکند که پیش ما باشد و حالا هم یکی دو روز بعد از تولد پدرش به ایران میرسد. حضور لیلی و سینا پسرش هم خیلی غنیمت است. هر زمان که پیش ما بیایند، گل از گل آقای رشیدی میشکفد. وقتی سینا کوچک بود، آقای رشیدی بهترین همبازیاش بود و با او همه جور بازی میکرد.
وی افزود: تا زمانی که شرایط بدنی او اجازه می داد برای مردم و به عشق آنها فعالیت کرد و ما هر چه داریم از مردم داریم.
همسر داوود رشیدی افزود: از همه افرادی که لطف کردند و تولد همسرم را تبریک گفتند تشکر می کنم.
داود رشیدی تحصیلات مقدماتی را در ترکیه و پاریس گذراند و در دانشگاه ژنو نیز در رشته کارگردانی و حقوق سیاسی تحصیل کرد.
استاد رشیدی می گوید: علاقه اش به هنر از ۷ سالگی و با بازی در تئاتر مردم نمایان شد و این علاقه سبب شد در سال ۴۳ به ایران بازگردد و در اداره تئاتر آن زمان استخدام شود.
داود رشیدی پس از مدتی فعالیت در اداره تئاتر، گروه تئاتر امروز را بنیانگذاری کرد و سپس نخستین کار خود را در سینما در سال ۵۰ آغاز کرد و سال ۵۲ نیز وارد تلویزیون شد و تا کنون ۴۰ فیلم سینمایی و تعداد زیادی فعالیتهای تلویزیونی و تئاتر را در کارنامه دارد.
داود رشیدی از معدود هنرمندانی است که با ۷۲ سال فعالیت هنری موفق به دریافت نشان درجه یک هنری شد.
جایگاه داود رشیدی فراتر از یک چهره فرهنگی است. او استادی دوست داشتنی و بازیگری توانمند است که آثارش در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون گواه تواناییهای بالای او است. در سالگرد تولد این هنرمند برای او آرزوی سلامتی می کنیم.
داوود رشیدی در کنار همسر ، دختر و نوه اش
راز ماندگاری ازدواج داود رشیدی و احترام برومند
داوود رشیدی متولد ۱۳۱۲ تهران
احترام برومند متولد ۱۳۲۶ تهران
تاریخ ازدواج و تعداد سالهایی که با هم زندگی کردهاید؟سال ۱۳۴۷، ما توسط یکی از دوستان روزنامه نویس که دوست صمیمی آقای رشیدی و با برادر من هم دوست بود آشنا شدیم. البته هیچ نیت و قصد قبلی در کار نبود و ما تصادفا با هم ملاقات کردیم. از آن زمان تا حالا ۴۳ سال میگذرد.
آیا در حال حاضر در تهران زندگی میکنید و خانم برومند هنوز مشغول به کار هستند؟
رشیدی:من و خانم برومند از اول ازدواجمان در تهران زندگی میکردیم و الان هم در تهران هستیم. با اینکه اوایل ایشان کارهای تلویزیونی انجام میدادند اما بعدها به دلایلی غیر از ازدواجمان، نشد که کار را بهطور جدی ادامه دهد و بیشتر در منزل حضور داشت.
اخلاق و خلق و خوی همسر شما در رابطه با مشکلات زندگی چگونه بوده است؟
رشیدی:به هر حال همه زندگیها مشکلاتی دارند. یادم میآید اوایل انقلاب برای مدتی نه من و نه خانم برومند سر کار نمیرفتیم و مشکل داشتیم. البته این مشکلی که میگویم از نظر مالی بود و نه احساسی و رابطهای. . . اما اگر کسی از بیرون ما را میدید متوجه مشکلاتمان نمیشد. از نظر ظاهری، هیچ تغییری اتفاق نیفتاده بود و مشکلات نتوانست رابطه ما را تحت تاثیر قرار دهد. این قدر که وقتی به آن فکر میکنم، خاطرات بدی یادم نمیآید. در واقع سخت بود اما بد نگذشت.
برومند: البته این را بگویم که یکی از محاسن فوقالعاده داوود این است که اتفاقات و خاطرات بد یادش نمیماند، اینکه یادش نیست را جدی میگوید چون واقعا چیزهای ناراحتکننده در خاطرش نمیماند. من از سال ۵۸ و آقای رشیدی از سال ۵۹ از تلویزیون بیرون آمدیم و دیگر کار نکردیم. به هر صورت برای آدمهایی مثل ما، این مسئله آسان نبود. آن موقع پسرمان تازه دیپلم گرفته بود و دخترمان لیلی، تازه به دبستان میرفت. به هر حال هر تغییری، مثبت یا منفی، شرایط متفاوتی برای زندگی بهوجود میآورد. آقای رشیدی گفتند آن موقع تنگدست بودیم، میخواهم این جمله را اصلاح کنم. بهنظرم ما در تنگنا قرار داشتیم نه اینکه تنگدست باشیم. ولی داوود همیشه میگفت که ظاهر ما نباید این مشکلاتی که داریم را فریاد بزند و باید حفظ ظاهر کنیم. اما به هر حال این دوران هم گذشت و همه چیز روی روال عادی افتاد. به هر حال ما همیشه مشکلاتی داشتیم. چون کار سینما و تلویزیون، خواه ناخواه باعث میشد که آقای رشیدی خیلی وقتها تهران نباشند. البته تئاتر به این دلیل که در تهران متمرکز بود از این نظر مشکلی بهوجود نمیآورد. اینها طبیعتا کمی مشکل است. ولی به هر حال همه مشاغل، مشکلات خودشان را دارند ولی نباید فراموش کرد که جذابیتهای زیادی هم هست. شغل ما بهطور خاص آنقدر جذابیتهای رنگارنگ دارد که اگر کسی علاقهمند باشد، سختیهایش را هم به جان می خرد.
واکنش همسر/ شوهر شما نسبت به احساسات و علائقتان در ارتباط با مسائل زندگی چگونه و تا چه میزان قابل پذیرش است؟
برومند: به هر حال ما در دو خانواده متفاوت و شرایط متفاوت بزرگ شدهایم. مثلا من در ایران بزرگ شدهام و داوود در خارج از ایران. طبیعتا با هم متفاوتیم ولی از هم پرت نیستیم.
اگر همسر من معتقد باشد که مثلا من نباید با خواهرم رفتوآمد داشته باشم یا من چنین چیزی از او بخواهم قطعا باعث بروز مشکلاتی بین ما میشود. ما سر خیلی چیزها جروبحث میکنیم ولی از لحاظ عقاید فکری و روحی بهشدت تفاهم داریم.
آیا از سلیقه همسرتان در نظم و دکوراسیون داخلی خانه راضی هستید؟
رشیدی: چیدمان خانه سلیقه احترام است و اختلاف سلیقه ما در این مورد نهایتا به جای تابلوها ختم میشود. چیدمان خانه کار و سلیقه اوست و من بسیار تابع هستم. البته خانه ما هیچ وقت عجیبتر از جاهای دیگری که زندگی کردهام نبوده و به آن عادت داشتهام.
برومند: وقتی ازدواج کردم، بسیار جوان بودم. در خیلی از موارد و بهخصوص دکوراسیون خانه بیشتر از اینکه تحتتأثیر خانواده خودم باشم، از خانواده همسرم الهام گرفتهام. مثلا منزل خواهر آقای رشیدی، بسیار زیبا تزئین شده است و من گاهی یک دفعه میفهمم که دارم خانه را مثل او درست میکنم. یا خانه پدرش بسیار زیبا و کلاسیک بود و من خیلی دوست داشتم و همیشه آن خانه در ذهنم هست.
آیا سلیقه شوهرتان را در انتخاب لباس و آرایش و رویهمرفته سرووضع ظاهریاش میپسندید؟مثال بزنید.
برومند: توصیههای من راجع به ظاهر آقای رشیدی گاهی پذیرفته میشود و گاهی نه. خیلی وقتها قبول میکند ولی وای به روزی که روی دنده لج بیفتد! مثلا گاهی پیش میآید که میگویم:«لباسها و کفشت قهوهایست، جورابت مشکی. جورابت را عوض کن.» میگوید: «نه همینی که من الان پوشیدهام خوب است، تو چه کار داری؟ من دیگه حوصله ندارم، اذیتم نکن.» ولی معمولا بهنظر من احترام میگذارد و حتی با هم برای خرید لباس میرویم. من هم اگر او لباسهایم را دوست نداشته باشد یا حتی مِن مِن کند، لباسهایم را تغییر میدهم.
در صورت بروز اختلاف سلیقه یا عقیده شوهر/همسرتان چگونه با مشکل پیش آمده روبهرو میشوید؟
رشیدی: ما هیچ وقت در مورد مسائل مهم و بزرگ با هم اختلاف نظر و عقیده نداشتهایم. چیزهای کوچک و پیش پا افتادهای بوده که این تفاوتها هم برای همه زن و شوهرها پیش میآید. ما هیچ وقت دعوا به آن معنا که کاسه بشقاب بشکنیم، نداشتهایم. همیشه همه چیز دوستانه و منطقی حل شده است. هیچ کدام از ما، هیچ وقت به فکر این نبوده که آخر بحث برنده شود یا بخواهد ثابت کنیم حق با من است. درگیری مهمی که ما را اذیت کند واقعا وجود نداشته است. من که حتی به یاد ندارم در دوران جوانی هم من یا خانم برومند سر احساسات یا علایق مختلفمان با هم درگیر شویم، چه برسد به حالا.
برومند: چیزی نبوده که من دوست داشته باشم و او بدش بیاید. مثلا من بدم میآید که همسرم سر زده با چند نفر از دوستانش به خانه بیاید اما واقعا او چنین کاری نمیکند. ولی پیش میآید که سلیقههایمان در مورد بعضی چیزها متفاوت باشد، مثلا داوود، عاشق موسیقی کلاسیک است و من موسیقی سنتی دوست دارم. اما نه من و نه او، از شنیدن موسیقیهای مورد علاقه دیگری ناراحت نمیشویم. این مسائل کوچک و جزئی و گذرا هستند در واقع اصلا مسئله نیستند.
آیا از همکاری همسرتان در انجام امور منزل راضی هستید؟
رشیدی: حتما، چون من که کار خاصی انجام نمیدهم و مدیریت خانه با ایشان است. من فقط در شلوغ کردن و ریخت و پاش کردن خانه کمک میکنم!
برومند:من اصلا توقع کمک ندارم. ولی او هم اگرکاری از دستش بر بیاید انجام میدهد. به هر حال از اول خیلی به این کمک کردن عادت نکرده که خرید کند یا کارهای خانه را انجام دهد. خیلی هم وقت نداشته. ولی اگر کاری از او بخواهم، تقریبا انجام میدهد، مثلا اگر بگویم یک کیلو گوجه بخر، ۲ کیلو خیار میخرد! چون من کار بیرون نمیکنم و خانه هستم، مسئولیت اینجور کارها بیشتر با من است.
آیا همسر شما در برگزاری مهمانیها و جشنهای خانوادگی و مناسبتهای خاص سنگ تمام میگذارید؟
برومند: من عاشق مهمانی گرفتنم ولی الان خیلی خسته میشوم. ضمن اینکه شغل داوود و خیلی از آدمهایی که ما با آنها رفتوآمد داریم، چندان حساب و کتاب ندارد و نیمشود ساعت مشخصی برای آن تعیین کرد و وقتهایمان، سخت با هم جور میشود. من الان راضیه خواهرم را ۳ ماه است که ندیدهام. ولی آن زمانها وقتی تازه ازدواج کرده بودیم و در خانه پدر شوهرم در شمیران زندگی میکردیم، جمعهها همه میدانستند که ما خانهایم و هرکسی که بخواهد، میتواند بیاید دیدن ما. خدا مادر آقای رشیدی را رحمت کند، همیشه جمعهها برای ۵۰-۶۰ نفر غذا درست میکرد. دوستان اسم آن جا را گذاشته بودند داوودیه!
رشیدی: من اهل خانهام و ترجیح میدهم که به خانهام بیایند نه اینکه من بروم. خانم برومند خیلی وقتها دوستان قدیم مرا دعوت میکند و واقعا در این مورد هوای من را دارد.
از نحوه تماس همسرتان با اعضای فامیل و همکاران و دوستان راضی هستید؟
برومند: بله. در جریان کارهای دوستان همکارش هست ولی چون اعتقاد دارد تلفن برای کارهای ضروری ساخته شده، معمولا کوتاه حرف میزند.
رشیدی: خیلی! بعضی وقتها نیم ساعت با تلفن حرف میزند!
در یک جمعبندی کلی بگویید چه مسئلهای باعث شده تا همسرتان را به عنوان همسر ایدهآل معرفی کنید؟
رشیدی: محبت و آرامش و احترامی که ما برای هم قائلیم رابطه ما را نگه داشته است. هر وقت که من کاری را شروع میکنم، میبینم که خیلی جاها احترام به اندازه من، به کار اهمیت میدهد و برای آن دلواپس و نگران است. من سعی میکنم که مشکلات کارم را به خانه نیاورم ولی همسرم به هر حال ناراحتیها و نگرانیهایم را حس میکند و درکم میکند.
برومند: اصل رابطه ما بر دوست داشتن و عشق استوار است و درک متقابل که همه، آن را داریم. من، همه سعیم را میکنم که داوود را درک کنم و راضی نگهش دارم. او هم هیچ وقت چیزی را به من تحمیل نمیکند و با من صادق است.
داوود رشیدی در سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. وی از خاندان حایری مازندرانی دارای اصالت بابلی است. پدر او عبدالامیر رشیدی و پدربزرگش علامه ابنالشیخ حائری از روحانیان مشروطه خواه و جدش آیتالله زینالعابدین حائری مازندرانی از مراجع تقلید عصر قاجار است. لیلی رشیدی و فرهاد رشیدی فرزندان او هستند.
احترام سادات برومند یزدی معروف به احترام برومند (زاده ۱۳۲۶) مجری تلویزیون و بازیگر ایرانی است. او همسر داوود رشیدی، مادر لیلی رشیدی و خواهر مرضیه و راضیه برومند است.
احترام برومند مجری برنامهٔ کودک تلویزیون ایران پیش از پیروزی انقلاب بود. او از سال ۱۳۴۶ با برنامه کودک در تلویزیون فعالیت هنری خود را آغاز کرد و به مدت ۱۱ سال یعنی تا سال ۱۳۵۸ به این فعالیت ادامه داد.
پس از انقلاب چند نوار قصه برای بچهها منتشر کرد و همچنین در فیلم دیشب باباتو دیدم آیدا (۱۳۸۳) ساخته رسول صدرعاملی نقشی فرعی داشت. او پس از سالها دوری از صحنه در نهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ به عنوان مجری در جشن انجمن تئاتر کودک و نوجوان حضور یافت.
فیلم شناسی
- ۱۳۹۴-فروشنده (اصغر فرهادی)
- ۱۳۹۴ – قشنگ و فرنگ (وحید موسائیان)
- ۱۳۸۳ – دیشب باباتو دیدم آیدا (رسول صدرعاملی)
پروفسور فرهاد رشیدی، رییس گروه تحقیقات «سازگاری الکترومغناطیس» دانشگاه پلی تکنیک لوزان سوییس موفق به دریافت مدال علمی «بلوندل» انجمن مهدسی برق، الکترونیک و فن آوری اطلاعات و ارتباطات فرانسه شد.
پروفسور رشیدی به دلیل تحقیقات گسترده در زمینه بررسی اثرات الکترومغناطیسی رعد و برق و ارائه مدلها و نرم افزارهایی برای تحلیل این اثرات که در کاهش اثرات مخرب ناشی از صاعقه بر سیستم های الکتریکی و الکترونیکی، خصوصا تجهیزات خطوط انتقال برق موثر بوده است به دریافت این جایزه معتبر علمی نایل شد.
مدال «بلوندل» از جوایز علمی معتبر در حوزه برق و الکترونیک است که از جمله برندگان آن پرفسور روکارد برنده نوبل فیزیک ۱۹۷۰ بوده است.
پرفسور رشیدی در سال ۲۰۰۵ نیز به پاس موفقیتهای خود در این حوزه موفق به دریافت جایزه انجمن دستاوردهای تکنیکی IEEE شده بود.
وی که فرزند استاد داود رشیدی هنرمند نامآور سینما و تئاتر کشور است، در سال ۱۳۴۱ در ژنو به دنیا آمد. با بازگشت خانواده، تحصیلات خود را تا با پایان مقطع متوسطه در ایران سپری کرده و سپس به سوییس مهاجرت کرد و دیپلم مهندسی و تحصیلات دکتری و فوق دکتری خود را در پلی تکنیک لوزان پشت سر گذاشت و البته در این دوره مدت یک سال نیز برای آزمایش اثرات الکترومغناطیسی صاعقه در دانشگاه فلوریدا آمریکا و مرکز تحقیقاتی ناسا فعالیت داشت و سپس مدت یک سال به دانشگاه تورنتو کانادا رفت.
وی مجددا به سوییس بازگشته و پس از یک سال کار در یک شرکت مهندسی در زمینه سازگاری الکترومغناطیسی از اواخر ۱۹۹۹ به عنوان رییس گروه تحقیقات الکترومغناطیسی دانشگاه «پلی تکنیک لوزان» (موسسه فدرال تکنولوژی سوییس) فعالیت دارد.
Lausanne, in 1986 and 1991 respectively.
He worked at the Power Systems Laboratory of the same institute until 1996 and had several short s
tSpace Center. In 1997, he joined the Lightning Research Laboratory of the University of Toronto in Canada and from April 1998
until September 1999, he was with Montena EMC in Switzerland. He is currently the head of the Electromagnetic Compatibility Lab
oogy, Lausanne, Switzerland. Farhad Rachidi was the Vice-Chair of the European COST Action P18 ‘The Physics of Lightning Flash and its
Effects’ (2005-2009), the convener of the CIGRE-CIRED joint Working Group C4.402 “Protection of MV and LV Networks against Lightning”. H
eing of the Technical Committee TC5 of IEEE EMC Society, and a member of various IEEE, CIGRE and CIRED working groups dealing with lightning. He
is a member of the Scientific Committees of various International Symposia in the field of Electromagnetic Compatibility and Lightning. Farhad
Ron Electromagnetic Compatibility, Deputy Editor-in-Chief of the Journal of Lightning Research, Co- Editor of the Open Atmospheric Science Journal, member of
the Editorial Board of Book Series on Advances in Electrical and Electronic Engineering, Wessex Institute of Technology (WIT) Press, and member of the Editor
icts, Elsevier Press. He has served as Keynote speaker, session chairman/moderator/organizer at various international conferences in the field of Electromagnetic Compatibility
and Lightning. He was also the guest co-editor of the IEEE Trans. on Electromagnetic Compatibility (2009), of the Journal of Electrostatics (2004 and 2006), and special reporte
rthe IEEE Technical Achievement Award for outstanding contributions to the understanding of lightning discharge and its electromagnetic effects. He was also awarded with the 2005 Technical Committee Award of the CIGRE
(International Council on Large Electric Systems). Farhad Rachidi was awarded the 2006 Blondel Medal from the French Association of Electrical Engineering, Electronics, Information Technology and Communication (SEE).
European Electromagnetics International Symposium. He is the author or coauthor of over 300 scientific papers published in reviewed journals and presented at international conferences
داوود رشیدی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران صبح امروز -جمعه پنجم شهریور ماه ۱۳۹۵ – بر اثر سکته قبلی بدرود حیات گفت تا جامعه سینمای ایران بار دیگر سیاه پوش شوند.
باسلام هومان دانایان هستم زمان چقدر زود می گذرد و ماچقدر زود فراموش می شویم .کاش قدر لحظه های زندگی را که خداوند به ما عطا کرده بیشتر بدانیم
با سلام.بیاییدهنرمندان رابیشتر و بهتر به مردم معرفی کنیم.باور کنید دنیایی از معرفت ها رابه روی خودمان خواهیم گشود.نگذاریم تا امثال داود رشیدی با ما خداحافظی کند بعد برا چند روزی به یادش باشیم.
باعرض سلام به خانواده محترم رشیدی تسلیت عرض میکنم ایشون از بهترین و پیشکسوت ترین های سینمای ایران بودند یاد و خاطرشان گرامی باد
روحش شاد و یادش گرامی.
چقدر خوبه ادم بدون دردسر بمیره یعنی خدا خیلی باید ادمو دوست داشته باشه که قبل مرگ به بیمارستان و درد و سختی نکشونه و این بنده خدا رو خدا خیلی دوست داشت روحش شاد و یادش همیشه در دل ایرانیان مانا باد.