آنچه از مضرات ظروف آلومینیومی و تفلون نمی دانید

0

بر خلاف تصور مردم ظروف رویی از آلومینیوم ساخته می‌شوند و عوارض حاصل از این ظروف، ناشی از فلز آلومینیوم است و اگر جنس این ظروف از «روی» باشد بهتر است، چون در آن صورت کمی از «روی» آن وارد غذا و جذب بدن می‌شود.
مصرف غذا در ظروف آلومینیومی عوارضی مانند یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر به همراه دارد و نباید در این ظروف غذا پخته شود و همچنین نباید در این ظروف مواد غذایی ترش اسیدی و شور را نگهداری کرد.
علاوه بر عوارض یاد شده برخی تحقیقات نشان می‌دهد که کم‌خونی شدید، راشیتیسم و ایجاد یون‌های آزاد و انتقال به بدن از دیگر عوارض این ماده شناخته شده است. این مشکل با مدت زمان پخت غذا و نوع غذای مصرفی در این ظروف مثل سرکه، آب لیمو و آبغوره تشدید می‌شود.
برای جلوگیری از وارد شدن آلومینیوم به غذا، از نگهداری مواد غذایی در ظروف آلومینیومی پوشش داده نشده باید پرهیز کرد.

مضرات ظروف روی مضرات ظروف تفلون مضرات ظروف آلومینیومی مجله سلامت ظروف روی ظروف تفلون ظروف آلومینیومی درمان پوکی استخوان بهترین ظرف برای پخت غذا

 مصرف غذا در ظروف تفلون باعث کوتاهی قد و کم‌خونی می‌شود

 در ساخت ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که مصرف غذا در این ظروف احتمال سرطان، کوتاهی قد، ضایعات پوستی و کم‌خونی را افزایش می‌دهد.

 ظروف تفلون از ماده‌ای به نام پلی‌تترافلوئوراتیلن(PTFE) ساخته شده است که این ماده در واقع نوعی پوشش نچسب و عایق الکتریسیته است.
ظروف تفلون هم مقاومت حرارتی بالایی دارد و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد. تفلون‌ در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر، از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است.
در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است و در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است.
مصرف غذا در ظروف تفلون مخصوصاً ظروفی که مجدداً تفلون کاری شده باشد، باعث می‌شود که کادمیوم به مرور وارد غذا ‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد.
همچنین کادمیوم در ساخت هموگلوبین دخالت می‌کند و باعث کم‌خونی می‌شود. از آنجا که احتمال ورود کادمیوم به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پخت و پز آسیب دیده‌اند (کشیدن قاشق یا شستن غلط)، بیشتر است، بنابراین تأکید می‌شود از ظروفی که تفلون آنها کاملا سالم است، استفاده شود.

سید جواد علوی درباره ظروف طبخ غذا اظهار داشت: هر چند مواد غذایی خام نسبت به غذاهایی که بیش از اندازه پخته شده‌اند مفیدتر هستند، با وجود این می‌توان سوپ های مغذی و تعداد دیگری از غذاها را به نحو بهتری تهیه کرد.

به گفته وی یکی از راه‌ها برای اطمینان از سالم بودن غذای پخته شده، انتخاب دقیق ظروف آشپزخانه است. استفاده از ظروف مناسب مثل ظروف سنگی, شیشه‌ای, مس قلع اندود شده و… برای طبخ غذا به خوشمزگی و لذیذتر شدن فوق العادۀ غذا کمک می‌کند, چون هیچ نوع مواد غذایی با این ظروف ترکیب نمی‌شود و آرایش ملکولی ترکیبات غذایی به هم نمی‌ریزید و در نتیجه ایجاد کسالت و بیماری و اختلال نمی‌کند.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: ترکیبات مولکولی این نوع ظروف با بدن انسان هماهنگ هستند و مواد غذایی در آنها با حرارت مناسب و ملایم و بهتر طبخ و آماده می‌شود.

علوی گفت: از کاربرد ظروف و یا وسایل آشپزخانۀ آلومینیومی خودداری شود. غذاهایی که در ظروف آلومینیومی پخته و یا نگهداری می‌شوند ماده‌ای را به وجود می‌آورند که شیرۀ گوارشی را بی اثر می‌کند و منجر به بروز «اسیدوز» و موجب بروز انواع زخم‌ها می‌شود.

وی افزود: از آن بدتر این که آلومینیوم موجود در ظروف آشپزخانه می‌تواند از ظروف جدا شود و وارد غذا شود, در هنگامی که غذا می‌خورید، بدن آلومینیوم را جذب می‌کند و این ماده در مغز و بافت‌های سیستم عصبی انباشته می‌شود.

این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: افزایش بیش از حد این رسوب آلومینیومی باعث «بیماری آلزایمر» می‌شود و آلومینیوم جایگزین قدرتمند آهن است که موجب «کم خونی» (آنمی) نیز خواهد شد.

علوی خاطرنشان کرد: ظروف دیگری که باید از کاربرد آن خودداری کرد, انواع قابلمه و ماهی تابه با روکش نچسب یا تفلون است. زیرا بیشتر اوقات، فلزات با سایر مواد موجود در ته این ظروف خرد شده و وارد غذا می‌شود و در نهایت این مواد شیمایی به بدن منتقل می‌شوند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ