مضرات و خواص و فواید تخمه کدو؛ ازتقویت بدن تا سلامت هورمون ها
تخمه کدو تنبل نسبتاً کم کالری و در عین حال سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و فیبر است.
در این مطلب گوشه ای از خواص تخمه کدو را عنوان می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
تخمه کدو برای تقویت دستگاه ایمنی بدن
تخمه کدو به دلیل دارا بودن زینک (روی) زیاد به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک می کند. البته مواد مغذی دیگری نیز دارد که به این کار کمک می کنند. یادتان باشد که زینک با فعال کردن لنفوسیت های T به بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن کمک می کند. زینک همچنین باعث می شود که از سرماخوردگی، آنفلوانزا، التهاب ملتحمه چشم و دیگر مشکلات عفونی دور باشید.
تخم کدو سرشار از منیزیم
اضطراب، دردهای میگرنی، گرفتگی عضلانی و سندرم پیش از قاعدگی می تواند در نتیجه کمبود منیزیم بروز کند. یک سهم ۲۸ گرمی تخمه کدو حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه ما به این ماده را تأمین می کند.
تخمه کدو باعث تسکین مثانه عصبی و اختلالات ادراری مربوط به بزرگی خوش خیم پروستات می شود.
منیزیم به ویژه در تبدیل مواد غذایی به انرژی، انتقال جریان های عصبی، تسکین و شل کردن عضلات و ساخت استخوان ها و دندان ها ها دخالت دارد. منیزیم با کلسیم و پتاسیم به تنظیم ضربان قلب و تولید انسولین کمک می کند. نتایج بررسی های متعدد نشان داده است که منیزیم در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی نقش داشته است.
تخمه کدو کم کالری
تخمه کدو کم کالری تر از اکثر آجیل ها است. ۲۸ گرم تخمه خام بدون پوست (معادل ۲ قاشق غذاخوری) ۱۲۶ کالری دارد که حدوداً ۴۰ کالری کمتر از همین میزان بادام است. اگر نگران چاقی و اضافه وزن هستید می توانید روزانه یک مشت کوچک از این تخمه ها میل کنید. توصیه می کنیم در مصرف هیچ ماده غذایی دچار افراط نشوید.
تخمه کدو سرشار از آهن
تخمه کدو منبع خوب آهن است. ۲۸ گرم از این تخمه ها حدود ۵ درصد نیاز روزانه ما به این ماده معدنی را تأمین می کند. یادتان باشد که آهن برای سلامتی بدن لازم است و علاوه بر حمل اکسیژن به بافت ها در عملکردهای مختلف دیگر بدن نیز نقش دارد. البته آهن موجود در منابع حیوانی بهتر از آهن موجود در منابع گیاهی جذب می شود. بنابراین لازم است که افراد گیاهخوار دو برابر آهن بیشتری دریافت کنند تا دچار کمبود احتمالی آن و خستگی و ضعف نشوند.
تخمه کدو برای تسکین علائم مثانه عصبی و بزرگی خوش خیم پروستات
با وجود اینکه نیاز به بررسی های تکمیلی وجود دارد اما با این حال تاکنون مشخص شده است که تخمه کدو باعث تسکین مثانه عصبی و اختلالات ادراری مربوط به بزرگی خوش خیم پروستات می شود.
تخمه کدو سرشار از فیبر
تخمه کدو همچنین تأمین کننده میزان خوبی فیبر است. هر ۲۸ گرم از این دانه ها ۵ گرم فیبر به بدن می رساند که معادل ۲۰ درصد نیاز روزانه است. فیبرها علاوه بر تسکین گرسنگی برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین تنظیم عملکرد روده ها بسیار موثر هستند.
تخمه کدو برای کاهش میزان کلسترول بد
تخمه کدو دوست خانم ها است. چون دارای فیتواستروژن است و به خانم هایی که دچار اختلالات هورمونی هستند کمک می کند.
فیتواسترول های موجود در تخمه کدو باعث کاهش میزان کلسترول بد خون می شوند. فیتواسترول ها همان کلسترول گیاهی هستند. به گزارش WebMD این ترکیبات به جای مسدود کردن عروق به تمیزی آن ها کمک می کنند.
تخم کدو؛ ضدالتهابی طبیعی
تخمه کدو منبع آنتی اکسیدان ها است و به همین دلیل ضدالتهاب محسوب می شود و بدن را در برابر آثار مخرب رادیکال های آزاد حفظ می کند. زمانی که رادیکال های آزاد DNA را در هسته سلول اکسید می کنند امکان جهش سلولی و شروع سرطان افزایش می یابد. اکسایش کلسترول در خون نیز باعث تشکیل لخته در عروق شده و زمینه بیماری های قلبی و سکته مغزی مهیا می شود. مازاد رادیکال های آزاد باعث بروز آب مروارید، نقصان ایمنی بدن، آرتریت و همچنین پیری پیش از موعد سلولی می شود. در نتیجه لازم است که به کمک مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها در برابر این ترکیبات موذی بایستید.
روغن تخمه کدو برای مقابله با عوارض یائسگی
محققان روی تأثیر روغن تخمه کدو بر بهبود علائم یائسگی بخصوص گرگرفتگی و سردرد بررسی هایی انجام دادند. آن ها به این نتیجه رسیدند که این روغن در تسکین این علائم در شرکت کننده ها موثر بوده است.
تخمه کدو برای سلامت پوست، موها و ناخن ها
تخمه کدو سرشار از اسیدهای چرب ضروری، زینک، ویتامین A و ویتامین E است. این مواد مغذی به حفظ سلامت پوست، موها و ناخن ها کمک زیادی می کند. نتایج پژوهشی که روی ۷۶ نفر انجام شده نشان می دهد که روغن تخمه کدو برای رشد موها در مردانی که دچار آلوپسی هستند موثر است. متخصصان مشاهده کردند موی آقایانی که به مدت ۲۴ هفته روزانه ۴۰۰ میلی گرم روغن تخمه کدو مصرف کردند ۴۰ درصد بیشتر رشد داشته است. البته آن ها معتقدند که نیاز به بررسی های گسترده تری وجود دارد.
تخمه کدو برای دفع سنگ کلیه
تخمه کدو از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می کند. برای مقابله با این سنگ ها همچنین لازم است که آب زیادی بنوشید و مصرف سدیم را کاهش دهید. همچنین لازم است که روزانه مصرف ویتامین C بیش از ۲ گرم نباشد.
تخمه کدو سرشار از پروتئین گیاهی
اضطراب، دردهای میگرنی، گرفتگی عضلانی و سندرم پیش از قاعدگی می تواند در نتیجه کمبود منیزیم بروز کند. یک سهم ۲۸ گرمی تخمه کدو حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه ما به این ماده را تأمین می کند.
این ماده غذایی منبع خوب پروتئین های گیاهی است. هر ۲۸ گرم تخمه کدو ۵ گرم پروتئین به بدن می رساند که معادل ۱۰ درصد نیاز روزانه است. پروتئین ها نقش موثری در حفظ عضلات دارند و به کنترل گرسنگی و ریزه خواری کمک زیادی می کنند. لازم است که گیاهخواران از چندین منبع گیاهی مانند حبوبات و غلات برای تأمین پروتئین بدن خود استفاده کنند.
تخمه کدو منبع خوب پتاسیم
تخمه کدو منبع پتاسیم است. هر ۲۸ گرم از این ماده غذایی ۲۶۰ میلی گرم پتاسیم دارد که ۷ درصد نیاز روزانه ما را تأمین می کند. پتاسیم به صورت محلول در بدن وجود دارد و در داخل سلول ها متمرکز است. بدن ما برای رسیدگی درست به عملکردهای ضروری خود نیاز به تعادلی بین پتاسیم، کلر و سدیم دارد.
تخمه کدو و تأثیر آن در سلامت هورمونی
تخمه کدو دوست خانم ها است. چون دارای فیتواستروژن است و به خانم هایی که دچار اختلالات هورمونی هستند کمک می کند. با این حال همچنان نیاز به بررسی های علمی بیشتری در این خصوص هست. به عقیده محققان آمریکایی فیتواستروژن ها ترکیباتی گیاهی هستند و مصرف کافی آن ها در بدن خانم ها مانند استروژن عمل می کند. استروژن علاوه بر تنظیم سیکل قاعدگی، بارداری و شیردهی از دمینرالیزه شدن استخوان ها پیشگیری کرده و رگ های خونی را سالم نگه می دارد.
و اما؛ مضرات مصرف بی رویه تخمه ها
در مصرف انواع تخمه ها محتاط باشید چراکه زیاده روی در مصرف آنها به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن می شود و نمک به کار رفته در آنها برای طعم دار شدن باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد بنابراین بهتر است از آجیل هایی استفاده کنید که طعم دیگری به غیر از شوری برای آنها در نظر گرفته شده است. اگرچه تخمه ها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی هستند ولی عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند. مصرف متعادل این خوراکی برای افرادی که به یبوست، بیماری های التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و فشارخون مبتلا هستند، مناسب خواهد بود.
فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود. پروتئین و کربوهیدرات های آن نیز به علت قهوه ای شدن افت تغذیه ای پیدا می کند. اگر درجه حرارت خیلی بالا باشد، با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن می کنند بنابراین توصیه می شود همیشه از آجیل های بو نداده استفاده کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند، تهیه کنید.
روی خواص تخمه کدو تنبل روی شما خیلی متشکرم ووفات حضرت معصومعه فاطمه راتسلیت میگویم.