عسل خام چیست؟ + ۶ خاصیت خوردن عسل خام
اگرچه بسیاری به خاصیت عسل واقف هستند و آن را می خرند و می خورند، اما عده کمی از خواص عسل خام اطلاع دارند.
بیشتر عسل هایی که در مغازه ها فروخته می شوند تصفیه شده هستند و بعضی از خواص آنتی اکسیدانت و باکتری های مفید خود را از دست داده اند.
عسل خام مستقیم از کندوی زنبور عسل بدست می آید و خواص مفیدی برای بدن انسان دارد. این عسل ممکن است حاوی مقدار کمی موم باشد که باید قبل از مصرف از عسل جدا شود.
عسل خام ۶ خاصیت برای بدن ما دارد:
۱- کمک به هضم غذا
عسل خام عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می کند و برای درمان اسهال و اسید معده خوب است. گفته می شود که شما می توانید عسل خام را حتی قبل از غذا هم بخورید.
۲- جلوگیری از امراض پیری
به دلیل داشتن آنتی اکسیدنت های فلاونید و فنولیک، عسل خام جلوی آسیب سلول ها را می گیرد و از بیماریهای دوران پیری جلوگیری می کند. ترکیب پولی فنول که در عسل خام به وفور وجود دارد باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی می شود.
۳- درمان موثر سرماخوردگی و سرفه
عسل خام به همراه چای گرم و لیمو بهترین درمان برای سرماخورگی و گلو درد است. به دلیل داشتن الدیکسترومتورفان، عسل خام باعث التیام سرفه و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
۴- منبع خوب انرژی
عسل خام به خاطر داشتن آب و مواد غذایی، یکی از بهترین منبع انرژی برای بدن است و می توانید قبل از ورزش آن را مصرف کنید.
۵- جایگزین سالم برای شکر
شیرینی عسل خام بهترین جایگزین برای شکر است.
۶- شفای زخم ها
عسل خام باکتری های زیانبار را از بین می برد، و خاصیت ضدعفونی آن باعث بهبود زخم ها می شود.
با همه این خواص لطفا قبل از دادن عسل به کودکان زیر یک سال با دکتر مشورت کنید، زیرا باکتری های موجود در عسل خام ممکن است در کودکان خردسال باعث مسمومیت شود.
عسل خام چیست؟ چرا همه عسلها خام نیستند؟
معنی کلمه “خام” سخت نیست یعنی مواد غذایی، مانند گوشت و سبزیجات، که در معرض گرما قرار نگرفته اند بنابراین همه مواد مغذی طبیعی مانند ویتامینها و آنزیمهای موجود در آنها حفظ شده اند.
عسل خام مایع شیرینی است که توسط زنبورها با استفاده از شهد گلها تولید می شود. عسل مسقیما از منبع استخراج جمع آوری می شود بنابراین در معرض گرما قرار نمی گیرد پاستوریزه نیست و هیچ فرایند تولید مصنوعی را نمی گذراند. عسل قلیایی دارای ترکیباتی مشابه ترکیبات میوه هاست که در داخل دستگاه گوارشی قلیایی می شود.در داخل معده تخمیر نمی شود بنابراین برای خنثی کردن اسید معده از آن استفاده می شود. هنگامی که آن را با زنجبیل و آبلیمو مخلوط کنیم حالت تهوع را از بین برده و انرژی بدن را تامین میکند. خام خورها عسل را به خاطر ارزش غذایی استثنایی آن و همچنین آنزیمها و نشاسته موجود در شهد گلها که به هضم راحت غذاهایی مانند نان کمک میکند دوست دارند.
بیشتر عسلهای موجود در فروشگاهها عسل طبیعی نیستند. بعض از آنها برای بسته بندی راحتر و داشتن ظاهری تمیز و روشن و مشتری پسند پاستوریزه شده اند( در معرض دمای ۷۰ درجه سلسیوس یا بیشتر قرار گرفته اند و سپس بطور ناگهانی سرد شده اند). پاستوریزه کردن عسل همه انواع مخمرهای آن را ،که یکی از نگرانیهای مردم درباره ذخیره طولانی مدت عسل در هوای گرم است، میکشد و در نتیجه عسل تخمیر نمی شود. در حالیکه تخمیر هیچ ضرری برای سلامتی ندارد ولی مزه عسل را تغییر می دهد.گرما فرایند کریستالیزه شدن عسل را آرام می کند. به عبارت دیگر هنگام گرم کردن عسل مخمرها آنزیمها و رایحه عسل که مسول فعال کردن آنزیمها و ویتامینها در داخل بدن هستند نسبتا از بین میروند. در میان تولید کننده گان واژه ای به نام “عسل خام” وجود ندارد. هیچ اجبار قانونی برای برچسب زدن عسل ها بعنوان “عسل خام” وجود ندارد. با وجود این فروشنده گانی که می دانند عسل در معرض گرما قرار گرفته و دارای ارزش کمتری نسبت به عسل خام است و با در نظر گرفتن سلامت مشتریهایشان آنها را متقاعد می کنند که عسل فقط بخاطر روان شدنش در معرض دمای پایینی قرار گرفته و پاستوریزه نشده است. بنابراین ممکن است عسلی را در فروشگاهها پیدا کنید که پاستوریزه نشده ولی فقط در معرض دمای پایینی قرار گرفته باشد.
عسل خام تصفیه نشده را فقط می توانید مسقیما از مزرعه کندو تهیه کنید. بخاطر بافت کریستالی آن کدر بنظر میرسد و دارای موادی مانند شهد گلها، شانه عسل و بال شکسته زنبورها باشد. عسل خام و تصفیه نشده به شدت آنتی اکسیدانیست و معمولا چند ماه بعد از نگهداری دانه دانه و کریستالی می شود. در آن صورت معمولا ترجیح می دهند آن را با نان بخورند و یا چای و قهوه را با آن شیرین کنند. بدلیل اینکه مشتریها جذب عسل تصفیه شده و تمیز می شوند عسل خام و تصفیه نشده را نمی توانید از فروشگاهها تهیه کنید.