“فیلتر” بازی دولت با افکار عمومی
ساتین به نقل از صراط : کلیدداران تدبیر و امید در حالی تلاش دارند تا دولت را مخالف فیلترینگ سایتهای اینترنتی نشان دهند که در عمل رویه دیگری را در پیش گرفتهاند.
از زمان آغاز به کار دولت یازدهم، بر خلاف آنچه حسن روحانی درباره فیلتر ابراز کرده بود، نه تنها از سایت های فیلتری کاسته نشده بلکه تعدادی از سایت های پرمخاطب نیز به جمع فیلتری ها اضافه شده اند.
ماجرای فیلتر شدن وی چت، فارغ از درست یا نادرست بودن این اقدام، نمونه ای کامل از بازی دولت را به نمایش گذاشت. بر این اساس در حالی که مقامات دولتی ِست مخالفت با فیلتر را گرفته بودند و حتی شخص وزیر ارشاد وی چت را “یک وسیله ارتباطی بسیار مناسب” دانسته بود، فیلتر این شبکه اجتماعی بدون حتی یک رای مخالف در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه تصویب شد.
این در حالی است که از ۱۳ عضو کارگروه مذکور ۶ وزیر (یا نماینده وزیر) از طرف دولت حضور دارند و حتی یک نفر از آنها نیز به فیلتر وی چت رای منفی نداده اند!
روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه ای با نشریه چلچراغ گفته بود: “من یادم می آید که حتی آیتالله هاشمی رفسنجانی هم شبکههایی مثل فیسبوک را پدیدههای مبارکی خوانده بودند. واقعا هم همین گونه است. در همه تاریخ، به نظر من از ابزارها بیشتر استفاده مثبت شده تا استفاده منفی.
کاش طرفداران فیلتر کردن توضیح میدادند که در محدود کردن دسترسی مردم به کدام خبر موفق بودهاند؟ کدام خبر مهمی در چند سال اخیر وجود داشته که فیلترینگ باعث عدم دسترسی مردم به آن شده است؟ این اقدامات حتی مانع دسترسی به سایت های غیراخلاقی هم نشده است. فیلترینگ گسترده جز اینکه دیوار بی اعتمادی میان مردم و دولت را بیشتر میکند و به اقتصاد ما ضربه میزند، خاصیت دیگری ندارد و مانع توسعه کاربری های مثبت اینترنت در ایران میشود.”
اکنون بعد از گذشت ۵ ماه از دولت تدبیر و امید باید گفت کاش کلیدداران دولت توضیح می دادند که بالاخره آنها با فیلترینگ به طور کلی و فیلتر شبکه های اجتماعی به طور مشخص موافقند یا خیر؟
اگر موافقند چرا ژست مخالفت گرفته اند و اگر مخالف فیلترینگ هستند چرا هر شش نماینده آنها به فیلتر رای مثبت دادهاند!