طرز تهیه شیرینی مخصوص شب یلدا ؛رولت هندوانه و مسقطی انار
طرز تهیه رولت هندوانه برای شب یلدا
با این رولت هندوانه از عزیزان تان در شب یلدا پذیرایی کنید.
درست کردن این رولت هندوانه برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور تهیه ای که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، میتوانید با کمی دقت در اندازه مواد و ترتیب آنها، به راحتی رولت را تهیه کرده و از عزیزانتان در شب یلدا پذیرایی کنید
ابتدا یک رولت ۴ تخم مرغی درست کنید.
مواد لازم :
تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ۸۰ گرم |
آرد | ۹۰ گرم |
شربت غلیظ | ۱ قاشق سوپخوری |
طرز تهیه :
زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و زرده را با نصفی از شکر و وانیل بزنید تا کرم شود . سفیده تخم مرغ را زده تا فرم بگیرد و بعد شکر را بصورت بارانی به آن اضافه کنید . زرده و سفیده را مخلوط کرده و بعد آرد را روی آن الک می کنیم . اگر دوست دارید روی رولت طلایی شود ۱ ق س شربت را در آخر به آن اضافه می کنیم .
بعد در سینی ۴۰×۳۰ ریخته و این نکته خیلی مهم است که سینی فر آخرین طبقه از بالا باشد و درجه فر ۲۲۰ درجه فقط ۸ تا ۱۰ دقیقه قبل از اضاقه کردن آرد، مایه را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده؛ به یک قسمت رنگ قرمز و به قسمت دیگر رنگ سبز اضافه کنید. ( من از رنگ مایع استفاده کردم ) بعد آرد را به آرامی با مایه مخلوط کنید. کف سینی را کاغذ روغنی انداخته و سپس مایه قرمز را در یک طرف سینی و سبز را در طرف دیگر بریزید و با قاشق داخل سینی پخش کنید.
دو قاشق غذاخوری از مایه سبز را نگه داشته، کمی دیگر به آن رنگ سبز اضافه کنید تا کاملاً تیره شود و سبز پر رنگی داشته باشید. ( تفاوت دو رنگ سبز زیاد باشد که خودش را بیشتر نشان بدهد ) این مایه را داخل قیف بریزید و روی مایه کیک داخل سینی خطوط موازی بکشید و با سیخ چوبی به آن فرم دهید.
برای ادامه کار و مراحل بعدی، مانند رولت معمولی عمل کنید. به یاد داشته باشید که روی حوله ( یا کاغذ روغنی ) که رولت را روی آن بر میگردانید، حتما پودر قند بپاشید که رویه رولت کنده نشود. بعد از خامه کشی و چند ساعت استراحت در یخچال، رولت را با چاقوی اره ای برش زده و بعد برای تخم هندوانه شکلات آبکرده را داخل قیف ریخته و روی برش ها میریزیم
مواد لازم :
شکر | ۷۵ گرم |
زرده تخممرغ | چهار عدد |
شیر | یک پیمانه |
پودر ژلاتین | یک قاشق سوپخوری |
لبو رنده شده | ۳۰۰ گرم |
آب لبو و آب | از هر کدام دو قاشق سوپخوری |
سفیده تخممرغ | سه عدد |
خامه | ۲۵۰ گرم |
طرز تهیه :
شیر را بجوشانید، لبو را در آن بریزید و همانگونه نگه دارید. زرده تخممرغ و شکر را بزنید تا سفید شود. شیر داغ را روی زرده تخممرغ بریزید و هم بزنید و روی حرارت ملایم به جوش آورید. پودر ژلاتین را با دو قاشق آب روی حرارت کتری قرار دهید. وقتی کمی خنک شد در شیر و زرده تخممرغ خنک شده بریزید. سفیده تخممرغ را بزنید تا پف کند. بعد آب لبو و شکر را به تدریج به آن بیفزایید و با همزن خوب بزنید سپس با قاشق به مایه شیر اضافه کنید. خامه را بزنید تا فرم بگیرد سپس با قاشق خامه را به آرامی با مایه بالا مخلوط کرده، در قالب بریزید و دو ساعت در یخچال نگه دارید. بعد روی آن را تزئین کنید.
میتوانید مسقطی را با انواع میوهها تهیه کنید. در اینجا از آب انار برای این کار استفاده میکنیم، که آن را بسیار خوشمزه، خوش طعم و خوش رنگ میکند. طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
انار ۲ عدد
نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱/۴ پیمانه
کره ۱ قاشق غذاخوری
دانه انار به میزان لازم
روغن گیاهی قدری
۱. انارها را دانه کنید. دانههای انار را در مخلوط کن ریخته و بزنید. آن را از صافی رد کنید تا آب انار خالص داشته باشید.
۲. مسقطی باید برای حدود ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند و خنک شود.
۵. فوراً ترکیب مسقطی گرم را در قالب چرب شده، بریزید. آن را برای حدود ۱ تا ۲ ساعت کنار بگذارید تا خنک شود.
۶. مسقطی را در ظرف مورد نظر برگردانید، با دانههای انار تزیین کنید و به شکل دلخواه برش دهید.
ممنون بابت آموزش خوبتون، شب یلدا که گذشت و من نتونستم از این رولتهای خوشمزه برای خانواده درست کنم ولی امروز دست میکنم و میدونم که عالی میشه. ممنون بابت آموزشتون