طرز تهیه کیک شیفون ساده و شکلاتی +تزیین و آموزش تصویری
کیک ساده ولی خیلی نرم که برای روکش خامه شدن بسیار مناسب است. منسجم تر از کیک اسفنجی است.
ابزارهای مورد نیاز:همزن برقی – قالب – فر
مواد لازم کیک شیفون:
آرد سفید: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۶ عدد
بکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری
نمک: ۱ پنس
وانیل: ۱ پنس
شکر: ۱و ۱/۴ پیمانه
پودر تار تار: ۱/۴ قاشق چای خوری
شیر: ۴/۳ پیمانه
روغن مایع: ۴/۳ پیمانه
مواد لازم برای یک عدد قالب گرد به قطر ۲۵ سانتی متر و ارتفاع ۷ سانتی متر مناسب برای ۲۰ نفر، قالب کوچکتر باشد ، حتماً سرریز می شود .
کف قالب کاغذ روغنی انداخته شده ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) .
آرد، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند . زرده و سفیده را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را با پودر تارتار با همزن برقی ، هم بزنید تا سفید و پفکی شده سپس نصف شکر را کم کم با آن مخلوط کنید. کاسه داخل یخچال گذاشته شود .زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده ی شکر همزده شود تا کرم رنگ و کشدار شود . سپس کمی شیر و کمی آرد را به این مخلوط اضافه کنید تا آرد و شیر تمام شود. روغن مایع سریع به خورد خمیر داده شود . همزن را خاموش کرده و سفیده تخم مرغ را با لیسک با خمیر مخلوط کنید . مایه را در قالب ریخته و چند ضربه به آن زده تا حبابهای هوا خارج شوند . قالب را درون فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قراردهید. کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد .
بعد از یک ساعت و ده دقیقه، پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید . وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک ۵ دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید . پس از سرد شدن کیک می توانید کیک را با خامه فرم گرفته و میوه، تزیین نمایید.
نکته ۱:
قالب کمربندی آلومینیومی سایز وسط برای این کیک بسیار مناسب است .
نکته ۲:
بعد از سرد شدن کیک را با آب پرتقال یا آناناس تر کرده و آیسینگ دلخواه را روی آن بمالید. ارتفاع کیک، بعد از خارج شدن از فر حدود ده سانت است . یعنی کیک خنک شده ی الآن درون فر ارتفاعی نزدیک به ۱۲ سانت داشته، کیک های شیفون را هر چه قدر هم خبره باشید ، بعد از سرد شدن نشست پیدا می کنند و این کاملاً طبیعی است؛ مگر تکنیک استفاده از قالب های مخصوص و آویزان کردن کیک را به کار ببرید که به نظر من احتیاجی به این کار نیست . کیکی که این ارتفاع را داشته باشد ، با این که رویش طلایی است ، ولی درونش هنوز کامل نپخته و مدت زمان پخت باید رعایت شود ( صحبت در مورد فرهای معمولی است ) .
نکته ۳:
کف قالب کاغذ روغنی انداخته شده ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) . آرد، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند . زرده و سفیده جدا کنید. سفیده تخم مرغ را به همراه نوک قاشق چای خوری کرم یا پودر تارتار با همزن برقی ، هم بزنید تا سفید و پفکی شده سپس نصف شکر را کم کم با آن مخلوط کنید. کاسه داخل یخچال گذاشته شود .
زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده ی شکر همزده شود تا کرم رنگ و کشدار شود .
سپس کمی شیر و کمی آرد را به این مخلوط اضافه کنید تا آرد و شیر تمام شود.روغن مایع سریع به خورد خمیر داده شود . همزن را خاموش کرده.
تخم مرغ را با لیسک با خمیر مخلوط کنید . مایه را در قالب ریخته و چند ضربه به آن زده تا حبابهای هوا خارج شوند . قالب را درون فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قراردهید. کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد . بعد از یک ساعت و ده دقیقه، پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید . وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک ۵ دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید .
پس از سرد شدن کیک کاغذ روغنی را جدا کنید .
نکته ۱:
کیک شیفون یه نوع خیلی سبک از کیک هست که بعضا از کیک اسفنجی هم نرم تر و انعطاف پذیر تره! پس برای تزیین با خامه برای مناسبتها و رول کردن بسیار مناسبه و اگه فقط یه بار درستش کنین مطمئن
طرز تهیه کیک شیفون شکلاتی (سبکترین کیک برای تزئین و رولت)
مواد لازم :
بیکینگ پودر : ۱ قاشق چایخوری
کرم تارتار : یک چهارم قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ : ۴ عدد
نمک : یک چهارم قاشق چایخوری
وانیل : یک هشتم قاشق چایخوری
روغن مایع : یک چهارم پیمانه
زرده تخم مرغ :۳ عدد
شکر : ۱ پیمانه
آب جوش : ۹۰ میلی لیتر
پودر کاکائو : یک سوم پیمانه
آرد :۱ پیمانه
کیک شیفون یه نوع خیلی سبک از کیک هست که بعضا از کیک اسفنجی هم نرم تر و انعطاف پذیر تره! پس برای تزیین با خامه برای مناسبتها و رول کردن بسیار مناسبه و اگه فقط یه بار درستش کنین مطمئن باشین دیگه هیچ وقت از قنادی کیک نمیخرین.
حالا طرز تهیه:
اول آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم، پودر کاکائو رو توی آب جوش خوب حل می کنیم و کنار میذاریم تا خنک شه، فر رو روی ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن می کنیم و میذاریم خوب گرم شه.
از مقدار گفته شده ی شکر، یک هشتمش رو کنار میذاریم. حالا توی یه ظرف جادار، بقیه شکر، زرده های تخم مرغ، وانیل و روغن مایع، نمک و محلول کاکائوی سرد شده رو با دور تند همزن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه می زنیم تا مواد حجم پیدا کنه و رنگش روشن بشه کمی.
مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو به مایه اضافه می کنیم.
توی یه ظرف دیگه سفیده های تخم مرغ رو با همزن که پره هاش کاملا تمیز و خشک هست می زنیم تا کف کنه. بعد کرم تارتار رو اضافه می کنیم و بازم می زنیم تا سفید بشه. حالا اون شکری که کنار گذاشته بودیم رو هم اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه می دیم تا مواد کاملا سفید و حجیم بشه و وقتی ظرف رو برمیگردونیم از ظرف نریزه.
کمی از این سفیده زده شده رو به مخلوط زرده و کاکائو اضافه می کنیم و با همزن می زنیم تا مواد کمی شل بشه. حالا بقیه سفیده ها رو با لیسک آروم مخلوط مواد می کنیم، به صورت دورانی و در یک جهت تا پف سفیده نخوابه و در عین حال، سفیده ها هم گلوله توش نمونه.
قالب میان تهی ۲۳ سانت (یا قالب گرد ساده ۲۰ سانت دیواره بلند) رو چرب می کنیم (فقط و فقط کف قالب رو) و مواد رو داخلش می ریزیم و به فر گرم شده منتقل می کنیم و ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان می دیم که کیک بپزه. (اگه دیواره هاش رو هم چرب کنیم بعد از پخت پفش به شدت میخوابه). اگر هم توی کیک خلال دندون زدید و دیدید وسطش هنوز خام هست، سریع روی قالب رو بدون اینکه به سطح کیک آسیب بزنید، با یه تیکه فویل بپوشونید و پنج تا ده دقیقه دیگه بذارین توی فر تا مغزش هم کامل بپزه.
بعد از اتمام پخت، اجازه بدین کیک ۵ دقیقه در قالب بمونه و بعد برعکس روی توری بذارین تا خارج و خنک بشه.
بعد از خنک شدن کیک رو با دقت از عرض نصف کنید و وسطش خامه قنادی با هر چیز دیگه ای که دوست دارین بریزین (من از توت فرنگی، موز و گردو استفاده کردم و خیلی خیلی خوب شد)
و بعد لایه دوم کیک رو روش قرار بدین و روی اون رو هر جوری که دوست دارین تزیین کنین.