آیا همیشه خسته هستید؟ بدنتان اسیدی شده است! +درمان
آیا به طور دائم احساس خستگی میکنید؟ آیا همواره به محرکی مانند کافئین در دوز بالا احتیاج دارید تا بدنتان در اول صبح یا حتی همه طول روز سرحال بیاید؟ شاید اولین راه حل برای شما خواب شبانه کافی و کامل باشد. اما اگر در شب هم ۸ ساعت را کامل میخوابید و همچنان احساس خستگی توام با کلافگی همراهتان است پس مشکل را در جای دیگری جستجو کنید.
به گزارش خبرآنلاین، ممکن است گرفتار حالتی شده باشید که از آن آگاه نیستید. موقعیتی که به خستگی آدرنالین مشهور است. تشخیص این مشکل به دلیل علایم متفاوتی که وجود دارد تا حدودی سخت است با این حال نشانههای کلی مانند کج خلقی، احساس ناخوشی و افسردگی میتوانند از علائم این نوع از خستگی باشند.
در واقع اینطور تخمین زده میشود که تقریبا ۸۰ درصد از مردم در طول عمر خود مشکل خستگی آدرنالی را تجربه میکنند اما هرگز این مشکل را همانطور که هست تشخیص نمیدهند.
خستگی آدرنالین میتواند دلایل متعددی داشته باشد که یکی از آنها استرس طولانی مدت در انسان است که غدد آدرنالین را فعالی میکند و سبب کارکرد بیش از اندازه آنها میشود. در پی این تغییر ،تعادل شیمیایی بدن دچار اختلال شده و به هم میخورد. در عین حال دلیل مهم دیگری هم وجود دارد که به میزان PH موجود در خون افراد باز میگردد.
چطور میزان پی اچ خون سبب بروز خستگی آدرنالی میشود؟
هر فردی اندازه ایدهآلی برای پی اچ خون دارد که معمولا اطراف عدد ۷.۳۵ چرخ میخورد. با این حال کاهش یا افزایش این عدد میتواند تاثیر بزرگی بر روی کارکرد روزانه بدن ما داشته باشد ، بنابراین بدن تلاش میکند تا این عدد را روی فرم متعادل خود نگه دارد.
در واقع مشکل اصلی وقتی به وجود میآید که میزان اسید در بدن بالا میرود. چنین حالتی اسیدوز نامیده میشود که علت آن میتواند چیزهایی باشد که افراد میخورند و مینوشند.
سلولهای قرمز خون برای انتقال اکسیژن به سایر سلولها خیلی راحت در سطح بدن حرکت میکنند. در واقع آنها برای دفع هم و جدا ماندن از یکدیگر به بار منفی احتیاج دارند. همین مسئله به آنها کمک میکند تا به راحتی از بین مویرگهای باریک عبور کنند و تاثیری را که باید بر کارکرد بدن بگذارند اما زمانیکه میزان اسید در بدن زیاد میشود آنچه که اتفاق میافتد اختلال در این بار منفی مهم است که در نتیجه بر روی جریان گردش خون تاثیر میگذارد و اکسیژن رسانی به میزان استاندارد همیشگی اتفاق نمیافتد.
این فعل و انفعالات همچنین باعث تضعیف سلولهای قرمز خونی میشوند که در نهایت ممکن است از بین رفتن آنها را منجر شود. همین اتفاق به خودی خود باعث افزایش تولید اسید در بدن خواهد شد. در طول این پروسه آنچه که برای فرد واقع میشود کاهش هر چه بیشتر میزان انرژی خواهد بود که به مرور زمان روند منفی را پیش میگیرد. در نتیجه شما دچار خستگی مزمنی میشوید که هیچ خواب کاملی هم نمیتواند دوای درد آن باشد.
چطور آنچه که میخورید بر روی اندازه پی اچ خون شما تاثیر میگذارد؟
وقتیکه بدانید چه مواد غذایی میتوانند در بدن شما اسید بیش از اندازه تولید کنند قطعا غافلگیر خواهید شد چون شاید برای شما نامهای آشنای دیگری از خوراکیها و نوشیدنیها تداعی کننده بروز چنین مشکلاتی باشند. در واقع برخی خوراکیهایی که اصلا توقع ندارید میتوانند تاثیر گذاری عجیبی بر میزان پی اچ خون شما داشته باشند.
هر چه که ما میخوریم باعث ترشح اسید در معدهمان میشود به تجزیه غذا در معده کمک میکند. به این ترتیب وقتی پروسه هضم غذا تمام میشود، اسید باقیمانده یا قلیایی باقیمانده از غذاها وارد جریان خون میشوند. کافئین ، الکل و پروتئینهای حیوانی اسیدی از خود باقی میگذارند که بدن آن را جذب میکند. حتی برخی غذاهای دریایی هم (که البته در کشور ما مصرف خوراکی ندارند) به عنوان اسیدیترین خوراکیها شناخته میشوند.
چطور میتوانید سطح پی اچ قلیایی را بالا ببرید؟
موثرترین راهی که میتوانید به کمک آن با مقدار بسیار بالای پی اچ اسیدی در خون مبارزه کنید، خوردن غذاهایی است که درصد قلیایی بالایی دارند. در همین راستا بسیار مهم است که بدانید چه غذاها و نوشیدنیهایی میتوانند واکنش قلیایی مناسبی برای کاهش میزان اسید در بدن شما ایجاد میکنند.
البته این بدان معنا نیست که شما باید همه غذاهای اسیدی را از برنامه خوراکی خود حذف کنید بلکه صرفا چشم پوشی از یک یا دو نوع از این خوراکیها در مدت زمان معینی کافیست تا دریابید این موضوع تا چه حد در کاهش خستگی شما تاثیر میگذارد.
در همین راستا با غذاهایی که مقدارهای متفاوتی از پی اچ در خود دارند آشنا شوید.
* گروه غذاهایی که مقدار اسید را بالا میبرند: گوشت و پروتئینهای حیوانی، ماهی، لبنیات، تخم مرغ، الکل.
* گروه غذایی که میزان قلیایی را افزایش میدهند: میوهها، آجیلها، سبزیجات (پروتئینهای گیاهی) و حبوبات
* گروه غذاهایی که پی اچ خنثی دارند: چربیهای طبیعی، نشاستهجات و شیرینیجات
نکتهها:
– نوشیدن مقدار کافی آب برای مبارزه با خستگی مفرط بسیار حائز اهمیت است. تاثیر این آب خوردن درست مانند آب دادن به گیاهان پژمرده است. آب اما در نوع خود نه اسیدی است نه قلیایی و میزان آن در پی اچ خون حدود ۷.۰ است. با این حال راههایی وجود دارد تا شما بتوانید آبی را که مینوشید قلیایی کنید که از موثرترین آنها اضافه کردن آب لیمو ترش و یا بیکینگ سوداست.
– زمانی که خستگی مزمن را تجربه میکنید، ملاقات با یک پزشک جهت تشخیص مشکلات جدی که میتوانند عامل این اتفاق باشند ضروریست. خواب کافی و برنامه ریزی برای ورزش منظم از واجبات یک سبک زندگی سالم هستند.