طرز تهیه خورش بامیه با لپه ،گوشت و مرغ (خوشمزه و مجلسی)
طرز تهیه خورش بامیه با لپه ،خورش بامیه جنوبی ، طرز تهیه خورش بامیه با مرغ ،طرز تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده ،خورش بامیه بدون گوشت
آموزش و طرز تهیه خورش بامیه مجلسی و خوشمزه با گوشت و مرغ و لپه
فهرست مطالب
مواد لازم خورشت بامیه
بامیه ریز : نیم کیلو
گوشت خورشتی یا گوشت سینه مرغ : ٣٠٠ گرم
پیاز : یک عدد
سیر : سه حبه
آب گوجه فرنگی : یک و نیم لیوان
رب : یک قاشق
آبلیموی تازه یا لیمو عمانی: به اندازه کافی
نمک و فلفل ،دارچین و زردچوبه روغن : به میزان لازم
آموزش آشپزی و دستور تهیه خورشت بامیه خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه خورش بامیه با گوشت
پیاز را نگینی خرد میکنیم در قابلمه ریخته با یک قاشق روغن سرخ میکنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه میکنیم. بعد از اینکه گوشت را کمی تفت دادیم سیر خرد شده را اضافه میکنیم.
یک قاشق مربا خوری زردچوبه و رب را هم به مواد اضافه کرده و آب رو هم به مقدار کافی برای پخت گوشت میریزیم و میذاریم تا حدود یک ساعت و نیم بپزد. بستگی به پخت گوشت داره. گوشت که تقریبا نیمه پخته شد بامیه های سرخ کرده را داخل گوشت ریخته و آب گوجه را هم اضافه میکنیم.
نمک و آبلیموی تازه را هم می افزاییم یک کوچولو هم زده و درب خورشت را میذاریم تا جا بیوفته. فقط خیلی مراقب باشید. هم زدن زیاد و کم آب بودن خورشت و شعله زیاد گاز باعت له شدن و از ریخت افتادن بامیه ها و خورشت میشه.
باید دقت کنید آب خورشت بامیه مناسب باشه که هی آب نریزید. نیم ساعت هم برای بامیه کافیست که بپزه البته اگه بامیه کوچک و خوبی باشه. وقتی خورشت جا افتاد با پلوی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن خورشت توصیه می کنیم مانند خورشت قیمه داخل خورشت بامیه هم لپه بریزید.
***
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۱ دونه متوسط
بامیه: ۷، ۸، ۱۰ تا !!!
سیر: ۳، ۴ حبه
گوجه فرنگی: ۱ دونه درشت
نمک و فلفل و زرچوبه
سیب زمینی : ۱ دونه
طرز پخت:
پیاز رو توی گوشت رنده کردم ..سیر کوبیده هم ریختم و روی حرارت گذاشتم و تفت دادم تا آبش کشیده بشه …
نمک و فلفل و زرچوبه و رب هم زدم و با کمی روغن مواد رو تفت دادم
یک و نیم لیوان آب گرم ریختم توش و گذاشتم تا بپزه .. گوجه رو هم توش رنده کردم
بامیه های نقلی و خوشگلمون رو یکم تفت دادم و وقتی گوشت پخت و جوشید بامیه رو هم ریختم (گفته بودم دیگه سر بامیه رو از ته نگیرین که غذا رو لزج می کنه )
ادویه رو میزون می کنیم و می ریم سیب زمینی خلال و سرخ کنیم .. آخرای پخت وقتی رنگ بامیه برگشت و نرم شد، آبغوره رو می ریزیم (من آبغوره طبیعی استفاده می کنم..خود غوره هم می شه ریخت)..دو تا جوش که زد می کشیم تو ظرف
با سیب زمینی سرو می کنیم
این خورشت بامیه را جایی ندیدهاید!
- بامیه: ۲۵۰ گرم
- گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
- بادام هندی: ۵ الی ۱۰ عدد
- فلفل تند سبز: ۱ عدد
- زنجبیل: ½ قاشق چایخوری
- سیر: ۲ حبه
- کشک: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- پودر گشنیز و زیره: ۲ قاشق چای خوری
- زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز: ½ قاشق چای خوری
- دانه رازیانه: ¼ قاشق چای خوری
- برگ گشنیز خرد شده: ۱ و ½ قاشق غذاخوری
- روغن: ۲ قاشق غذاخوری + ۱و ½ قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
۱. بادام هندی ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.
۲. سر و ته بامیه ها را بزنید و در اندازه های ۳ سانتیمتری نصف کنید. ۱ و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیه ها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.
۳. بامیه ها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آن ها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیه ها را در ظرف دیگری بریزید.
۴. ۲ قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانه های رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانه ها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه ای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
۵. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجه ها جدا شد بجوشد.
۶. پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۷. کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۸. در آخر بامیه ها را اضافه کنید و هم بزنید.
۹. سپس بگذارید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.
۱۰. گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید.