طرز تهیه دمپختک خوشمزه +مواد لازم

0

دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه ( تهران ، اصفهان و شیراز) و عطر و بوش آدم رو با خودش میبره به قدیما … طرز تهیه این پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست ولی نمیدونم چرا این روزا کمتر پیش میاد که این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنیم. اما من تو این مطلب طرز تهیه اش رو براتون میذارم که اگه بلد نبودین یاد بگیرین و اگر هم بلد بودین و یادتون رفته بود که درستش کنین حتما بپزینش و از طعم محشرش لذت ببرین.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم طرز تهیه دمپختک دمپختک سیب زمینی دمپختک باقالی آشپزی ساده سریع و آسان

مواد لازم برای تهیه دمپختک

برنج ۳ پیمانه
باقالی زرد (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) ۱ و ۱/۲ پیمانه
۳ عدد پیاز
۶۰ گرم کره
نمک و زرچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه دمپختک

باقالی رو از ۳ الی ۴ ساعت قبل خیس میکنیم.

خیس کردن باقالی
حالا کره رو با ۱ الی ۲ قاشق روغن داخل ماهیتابه میریزیم. برای این به جای روغن از کره استفاده میکنیم چون طعم دمپختکمون رو عالی میکنه.

اضافه کردن روغن و کره
پیاز رو خورد کرده و داخل ماهیتابه میریزم و مدام تفت میدیم تا یکدست طلایی بشه.

تفت دادن پیاز
وقتی پیاز طلایی شد بهش زرچوبه اضافه میکینم و باز کمی تفت میدیم.

اضافه کردن زرچوبه
بعد باقالی خیس کرده رو که آبکشی کردیم به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.

تفت دادن باقالی با پیاز
به باقالی ۱ پیمونه آب اضافه میکنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده بشه.

اضافه کردن آب
حالا ۳ پیمونه برنج رو که از قبل با ۴ پیمونه آب خیس کردیم و بهش نمک زدیم رو حرارت میدیم تا جوش بیاد و قد بکشه.

جوش آوردن برنج
وقتی آب مثل شکل زیر جذب برنج شده بود، برنج آماده مخلوط شدن با باقالی هستش.

دمپختک سیب زمینی و گوجه فرنگی

مواد لازم

برنج    ۲ پیمانه

سیب زمینی متوسط     ۲عدد

گوجه فرنگی متوسط    ۳عدد

فلفل سبز                  ۲عدد

رب گوجه فرنگی        ۱قاشق

زیره سیاه                  مقداری

نمکو فلفل و ادویه و روغن هم به مقدار لازم

همین موادش همین بود حالا با این چند قلم جادو می کنیم

اول میریم سروقت سیب زمینی ها سرخ شون میکنیم بعد فلفل سبز و اضافه می کنیم و یه تفت میدهیم بعدش هم گوچه فرنگی هامون و میریزیم تا آبش کشیده شه حالا فلفل سیاه و ادویه کاری(هر ادویه دوست دارین میتونین استفاده کنین امام با کاری اسپایسی تره) اندازه کنین

و یه قاشق رب گوجه فرنگی بزنین توش تا سرخ بشه و بوی خامی اش بره روش ۳تا۴پیمانه آب بریزین و بگذارین جوش بیاد اگر موادتونرو تو ماهیتابه آماده کردین توی دیگی که برای دمپخت در نظر گرفتین منتقل کنین بعد از به جوش آمدن آب برنج و اضافه کنین توی این مرحله آب فقط باید روی برنج تا یک بند انگشت بگیره بیشتر از این شل میشه کمترم میسوزه پس دقت کنین

میگذارین برنج نرم بشه و آب برنج کشیده شه اگر تو این فاصله آب برنج کشیده شد اما برنجتون نرم نبود یکم دیگه آب اضافه کنین اما نه خیلی بعد که آبش کشیده شد مثل دم کردن برنج اونو مخروطی میکنین آب روغن روش میریزین و در صورت تمایل زیره هم لابلاش میپاشین و میگذارین دم بکشه

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ