طرز تهیه مربای آلبالو خوشرنگ خانگی /چگونه شراب البالو درست کنیم
طرز تهیه مربا البالو ، طرز تهیه مربای به رزا منتظمی ، مربای آلبالو شف طیبه ، مربای آلبالو هانی شف ،مربای البالو خانم گل اور ، شراب البالو خانگی ، شربت البالو چگونه درست کنیم
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو
فهرست مطالب
برای تهیه این مربا تنها به آلبالو احتیاج داریم و شکر. اگر هم میخواید ازش شربت تهیه کنید به مقداری آب هم احتیاج داریم. که مقدار مواد رو کاملا توضیح میدم.
برای مربا من هیچوقت اندازه ها رو وزن نمیکنم و شکر و میوه رو کاملا چشمی میریزم. اندازه هاشون رو هم به نسبت شیرینی میوه از نصف مقدار میوه تا به اندازه میوه متفاوت میریزم. یعنی میوه های مختلف به خاطر شیرینی شون باهم متفاوتن. مثلا برای تهیه مربای سیب مسلماً شکر کمتری نسبت به مربای آلبالو که ترشه احتیاج هست.
برای مربای آلبالو به دلیل ترش بودن آلبالو و اینکه من میخواستم ازش شربت هم بگیرم مقدار شکر رو به اندازه آلبالو ها ریختم. یعنی اگر مثلا دو پیمانه آلبالو داشتم دو پیمانه هم شکر ریختم و یک پیمانه آب. البته آب رو بعدا باید اضافه کنید که در ادامه توضیح میدم. این شد نسبت شکر و آلبالو.
طرز تهیه مربای آلبالو
برای تهیه بیشتر مربا ها معمولا به این شیوه عمل میشه که شکر و میوه رو با هم مخلوط میکنن و چند ساعتی استراحت میدن تا میوه آب بندازه و شکر هم کمی آّب شه. این کار دو مزیت داره. اول اینکه از سیاه شدن مرباتون جلوگیری میکنه و کمک میکنه رنگش روشن باشه و هم اینکه میوه آب میندازه و مربا با آب میوه میپزه و احتیاجی به اضافه کردن آب اضافی نیست.
پس آلبالو هاتون رو بشورید و هسته اش رو جدا کنید. شکر رو روش بریزید و بذارید توی یخچال.
آلبالو ها یک شب تا صبح در یخچال استراحت کردن و من یکی دو بار هم همشون زدم. و این شد نتیجه آب انداختنشون.
حالا گازتون رو روشن کنید و ظرف حاوی آلبالو و شکرتون رو بذارید روش. اگر میخواید شربت آلبالو هم داشته باشید و به آب بیشتری احتیاج دارید، در این مرحله به ازای هر ۳ پیمانه آلبالو و ۳ پیمانه شکر میتونید یک پیمانه آب هم اضافه کنید.
حرارت گاز باید متوسط رو به کم باشه و دائم هم حواستون بهش باشه و گه گاهی همش بزنید، چرا که از اون دسته مرباهاست که سر میره. میتونید هم یک قاشق چوبی توش بذارید و خیال خودتون رو از این بابت راحت کنید. ولی کلا احتیاج به هم زدن هم داره ها.
به هر حال اونقدری باید روی حرارت باشه و بجوشه تا حجمش تقریبا ۳/۲ حجم اولیه اش بشه. مربا ها راه تشخیصی برای اینکه نشون بدن درست شدن ندارن و در واقع تا حدی یک موضوع سلیقه ای هست. فقط انقدری باید باشه که آبش کمی غلیظ شده باشه و به رنگ دلخواهتون شده باشه.
نکات تهیه شربت آلبالو و مربا
- همونطور که بالا گفتم بهتره آلبالو ها و شکر رو بذارید تا آب بندازه و این در کیفیت مرباتون تاثیر میذاره.
- حرارت مربا نباید تند باشه چون هم باعث میشه رنگش خیلی تیره شه و همچنین خیلی تند سر میره. مخصوصا مرباهایی مثل آلبالو و توت فرنگی این ویژگی رو بیشتر دارن و ممکنه براتون دردسر ساز شه.
- نکته دیگه اینه که نباید در قابلمه رو کیپ کنید. این موضوع هم باعث تیره شدن و همچنین سر رفتن مداوم مربای آلبالوتون میشه.
- غلظت مربا وقتی که روی حرارته و داغه قابل تشخیص نیست پس اگه تازه کار هستید و نگران این هستین که به غلظت مناسب نرسه بعد از حدود ۴۰ دقیقه و هر ده دقیقه یک قاشق ازش بردارید و خیلی سریع و به طرق مختلف خنکش کنید تا متوجه بشید غلظتش چطوره. البته مربا تا زمانی که حتی ولرمه و کاملا سرد نشده رقیق تر از واقعیتش به نظر میرسه. پس مراقب باشین به اشتباه نندازدتون.
- از رنگش هم تا حدی میشه تشخیص داد. پس وقتی مرباتون به رنگ دلخواهتون رسید میتونید زیرش رو خاموش کنید. چون هرچی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه.
شربت آلبالو
شربت آلبالو، یکی از شربت های بسیار پر طرفدار در فصل تابستان است. با ما همراه شوید تا با طرز تهیه و نکات مهم در تهیه این شربت خوشمزه آشنا شوید…
مواد لازم شربت آلبالو :
- آلبالو: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۲کیلوگرم
- آب: ۱ لیوان
- وانیل: یک قاشق چایخوری ( در صورت تمایل)
طرز تهیه شربت آلبالو :
آلبالو ها را شسته و پاک کنید. بهتر است هسته های آلبالو را هم جدا کنید برای جدا کردن هسته ها هم میتوانید از دستگاه هسته گیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا میشود.
آلبالو های هسته گرفته را بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید.
آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.
شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره میشود، و همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت میسوزد و قهوه ای رنگ میشود.
بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل شود. بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.
از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. در ضمن آلبالو ها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت می کاهد.
نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:
- بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم
- شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می شود.
- اگر آلبالو ها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
- به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
- از آلبالوی باقی مانده در شربت آلبالو می توانید مربای آلبالو درست کنید.
- برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالو های تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
سوالات رایج در تهیه مربا و شربت:
● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● شکرک زدن مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت هایشیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
● شفاف شدن شربت ها
برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.