خواص ماست چکیده +روش تهیه ماست چکیده خوشمزه
ماست چکیده از آبگیری ماست معمولی درست میشود. این کار را با گذراندن ماست معمولی از صافیهای پارچهای انجام میدهند. امکان دارد مواد دیگری مثل موسیر را هم به این نوع ماست اضافه کنند.
خواص ماست چکیده : ماست منبعی غنی ا زپروتئین ، کلسیم و ویتامین B2 یاریبو فلاوین است و جالب است بدانید که حتی میزان کلسیم یک لیوان ماست بیشتر از میزان کلسیم یک لیوان شیراست . ماست چکیده درواقع همان ماست معمولی است که آب خود را تا حدودی از دست داده و البته همراه با این آب مقداری از ویتامین ها ی موجود درماست هم دفع می شود. به عبارت دیگر ماست چکیده از نظر میزان پروتئین و کلسیم تفاوت چندانی با ماست معمولی ندارد اما میزان ویتامین B2 آن چون محلول در آب است ، به نسبت کمتر است . نکته قابل توجه در باره این ویتامین از بین رفتن آن هنگامی است که در معرض نور خورشید قرار می گیرد. به همین دلیل است که معمولأ شیرو ماست را در ظروف مات می ریزند زیرا ریختن آنها در ظروف شیشه ای سبب از بین رفتن این ویتامین می شود.
نام های دیگر : chak(k)a, Greek yogurt, labneh, suzma, yogurt cheese
در حل جدول کلمات متقاطع، برای پرسش «ماست چکیده» می توانید از پاسخ ( لیر – لور) استفاده نمایید.
برای درست کردن ماست چکیده و مخلوط کردن آن با سبزیجات نیاز است تا آن را چندساعت در یخچال بگذارید تا در نهایت ماستی پرملاط و خوشمزه خواهید داشت. بسته به نیاز خودتان میتوانید مقدار ماست را کمتر یا بیشتر کنید.با این میزان مواد ۳۲ قاشق غذاخوری ماست چکیده با سبزیجات خواهید داشت.
ارزش غذایی این دستور به شرح زیر است:
کالری ۴۲ گرم، کالری موجود در چربی ۴۳ درصد، چربی ۲ گرم، چربی اشباع شده ۰.۷ گرم، چربی تک اشباع شده ۱.۲ گرم، چربی اشباع نشده ۰.۱ گرم، پروتئین ۲.۵ گرم، کربوهیدرات ۳.۵ گرم، فیبر ۰.۱ گرم، کلسترول ۳ میلی گرم، آهن ۰.۱ گرم، سدیم ۶۸ میلی گرم، کلسیم ۸۶ میلی گرم.
مناسب برای : ۱۲ نفر
مواد لازم ماست چکیده :
ماست پرچرب | ۶ پیمانه |
روغن زیتون بکر | ۳ قاشق سوپخوری |
سیر | ۲ قاشق سوپخوری |
رزماری | ۱ قاشق سوپخوری |
آویشن | ۱ قاشق سوپخوری |
پیازچه | ۱ قاشق سوپخوری |
مریم گلی | ۱ قاشق سوپخوری |
رنده پوست لیموترش | ۱ قاشق سوپخوری |
ریحان | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ¼ قاشق چایخوری |
طرز تهیه ماست چکیده :
۱. یک آبکش فلزی را روی کاسهای بزرگ قرار داده و سطح آبکش را با چهار لایه پارچه توری ریز (تنظیف) میپوشانیم، طوری که توری کامل داخل و اطراف لبههای بیرونی آبکش را بپوشاند.
۲. ماست را با قاشق درون آبکش ریخته و روی آبکش را با نایلون میپوشانیم و پس از آن حدود ۱۲ ساعت در یخچال نگه میداریم.
۳. سیر، ریحان، رزماری، مریم گلی و پیازچه را ریز میکنیم.
۴. پوست لیمو ترش (فقط قسمت زرد رنگ) را رنده میکنیم.
۵. سبزیجات خردشده را با پوست لیمو ترش، نمک، فلفل و روغن زیتون در کاسهای کوچک هم زده و مخلوط میکنیم.
۶. نیمی از ماست کیسهای را در قالب (اگر میخواهید ماست قالبی داشته باشید) یا ظرف شیشهای مناسب سرو ریخته و روی آن را با لایه نازکی از نیمی از مخلوط گیاهی میپوشانیم. دوباره اینکار را تکرار کرده، باقیمانده ماست کیسهای و سبزیجات را لایهای اضافه میکنیم.
۷. سطح قالب را پوشانده و حداقل ۱۲ ساعت در یخچال نگه میداریم.
۸. پس از آماده شدن کمی در دمای اتاق نگه داشته و بعد سرو میکنیم.