بیوگرافی مهشید افشارزاده و همسر سابقش +عکس دخترش
مهشید افشارزاده (۱۳۴۴) بازیگر و کارگردان ایرانی، متولد شهر آبادان)، فارغالتحصیل هنر و طراحی از دانشگاه خزر جمهوری آذربایجان است.
مهشید افشارزاده که بازیگری را با فیلم «بای سیکلران» آغاز کرد، بیشتر با حضور در فیلمهایی همچون «افسون»،«بچههای طلاق»، «افسانه آه»،«توفان شن»،«آی پارا» و در سالهای اخیر با «عیار ۱۴» پرویز شهبازی به یاد میآوریم، او که مدتها از بازیگری فاصله گرفته بود این روزها اولین فیلم سینمایی خود را در مقام کارگردانی آماده نمایش دارد و قرار است از فردا ۱۷ اردیبهشت ماه اکران عمومی شود.
افشارزاده در گفتوگو با ایسنا از فیلم «پنج ستاره» به تهیهکنندگی امیر سماواتی و با بازی شهاب حسینی، همایون ارشادی، سحر قریشی، بهناز جعفری و … به عنوان اولین تجربه کارگردانی خود در سینما و نیز از تلاش برای ثابت کردن خود صحبت کرد که در ادامه میخوانید:
شما زمانی به عنوان یکی از بازیگران پرکار در سینما شناخته میشدید اما چند سالی است که حضور خیلی کمرنگی در این عرصه دارید و «عیار ۱۴» تنها فیلم شما در دهه ۸۰ بود، چه شد که از بازیگری به فیلمسازی رسیدید؟
بله درست است ، در این سالهای اخیر خیلی در سینما نبودم در حالیکه در دهه ۷۰ فیلمهای زیادی داشتم و در سال ۷۲ پرکارترین بازیگر زن سینما بودم، اما متاسفانه جمعی از دوستان و همکاران مشکلاتی را برای من ایجاد کردند و من نتوانستم به بازیگری ادامه دهم، به طوری که در آن مقطع از طرف اتحادیه تهیهکنندگان بایکوت شدم و جمعی از تهیهکنندگان قرار گذاشتند به من کاری را پیشنهاد نکنند و به این شکل عملا کم کار یا بهتر بگویم ممنوع الکار شدم.
یعنی به دلیل همین شرایط از بازیگری کنارهگیری کردید و سراغ فیلمسازی رفتید؟
خیر، قبل از آن هم به دنبال ساخت فیلم بودم و اصلا بازیگری برایم مسیری جهت آشنایی با فیلمسازی بود، چون در آن زمان در دانشگاهها رشته کارگردانی سینما تدریس نمیشد و به همین دلیل ابتدا در رشته تئاتر درس خواندم و بعد از آن از طریق بازیگری وارد سینما شدم، هر چند بعد از اینکه در سال ۷۲ ممنوعالکار شدم دیگر کار نکردم و دوران طلایی حضورم به عنون بازیگر در سینما به پایان رسید. در واقع دوستان باعث شدند از دور بازیگری خارج شوم اما این اتفاق باعث سرخوردگی من نشد و در طول این سالها تلاش کردم در راستای هدفی که از ابتدا داشتم کار کنم. بر همین اساس در کلاسهای فیلمنامهنویسی شرکت کردم و در این کلاسها با برخی اساتید مطرح سینما هم دورههایی را گذراندم، هرچند بسیاری از سوژههایم در این کلاسها لو رفت و بعدها توسط برخی از همان اساتید آنها را بر پرده سینماها دیدم، اما از انجا که اهل شکایت کردن نیستم هیچ گاه این جریان را پیگیری نکردم.
پس چرا خیلی زودتر از اینها سراغ فیلم ساختن نرفتید؟
برای شروع کارم به عنوان کارگردان باید مجوز لازم را از خانه سینما میگرفتم و برای این کار هم با توجه به اینکه مدرک دانشگاهی مرتبط نداشتم، باید حتما یک فیلم کوتاه میساختم که در سال ۸۷ اولین فیلم کوتاهم را با نام «موریانه» ساختم. بعد از آن به خانه سینما مراجعه کردم تا مجوز فیلمسازی بگیرم اما با وجود اینکه این فیلم در جشن خانه سینما جزو پنج کاندیدای اصلی از بین ۷۲۰ فیلم بود، کارگردانی من تایید نشد. در سال ۸۹ هم یک فیلم ۹۰ دقیقهای با نام «آغاز دوم» ساختم که آن هم در جشنواره آیینه و آفتاب اصفهان جایزه بهترین فیلم اجتماعی را گرفت، اما باز هم مورد تایید خانه سینما قرار نگرفت و در نهایت پروسه مجوز فیلمسازی گرفتن من حدود ۱۰ سال طول کشید.
دلیل این تایید نشدن در خانه سینما چه بود؟
آنها میگفتند به هر کدام از فیلمهایی که ارائه میشود نمره میدهند و آثار من نسبت به کارهای همکاران دیگر امتیاز کمتری میگیرد، به همین دلیل پس از مدتی تصمیم گرفتم تحصیلات دانشگاهیام را ادامه دهم تا با ارائه یک مدرک دانشگاهی مرتبط، به ارشاد دیگر هیچ بهانهای برای صادر شدن مجوزم نباشد که در رشته تدوین هم درس خواندم. البته در وزارت ارشاد باز هم گفتند باید یک فیلم کوتاه دیگر بسازم که در سال ۸۸ ماشینم را فروختم و یک فیلم کوتاه ۳۰ دقیقهای فقط برای وزارت ارشاد ساختم، البته آنها این فیلم را ندیدند و فقط فیلم اولم را دیدند و سرانجام توانستم مجوز بگیرم.
مهشید افشار زاده با حسن کاربخش ازدواج کرده بوده که از وی جدا شده است.
مهشید افشار زاده سپس با عبدالرضا تبریزی ازدواج کرده است.
عبدالرضا تبریزی : از سال ۸۰ بهاین طرف در مجموع حدود ده فیلم سینمایی و تله فیلم و… کار کردهایم ولی هرگز نخواستهام اسم من در تیتراژ فیلمها برجسته باشد. همیشه از چنین فضایی دوری کردهام .چون در واقع فیلمسازی شغل خانم افشارزاده است وایشان باید دنبال این کار برود و من نمیخواهم در کارشان دخالت کنم که خدای ناکرده فردا بگویند در کار فیلمسازی همسرش دخالت میکند. من وارد این قضایا نمیشوم تا کوچکترین اختلافی هم بروز پیدا نکند. اخلاق مناین شکلی است. در مجامع عمومی چون ایشان مرکز توجه مردم و رسانهها هستند من همواره از نزدیک شدن بهایشان پرهیز کردهام تا نگویند فلانی همیشه مواظب همسرش است و… میخواهم خانم افشارزاده راحت باشند. به هر حال شغل ایشان به گونهای است که غیر از مطبوعات و رسانهها، مردم هم دوست دارند با ایشان صحبت کنند.
آنچه دیگران می خوانند
عبدالرضا تبریزی متولد ۱۳۳۹ در میاندوآب است. وی فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه افسری ارتش است.
مهشید افشارزاده و همسرش عبدالرضا تبریزی (سرمایهگذار فیلم)
فیلمهای مهشید افشارزاده
فهرست مطالب
- پنج ستاره (۱۳۹۲)، کارگردان
- عیار ۱۴ (۱۳۸۷)
- آقای رئیس جمهور (۱۳۷۹)
- علفهای هرز (۱۳۷۹)
- آی پارا (۱۳۷۷)
- خطها و سایهها (۱۳۷۷)
- توفان شن (۱۳۷۵)
- روز دیدار (۱۳۷۴)
- انتهای قدرت (۱۳۷۳)
- شریک زندگی (۱۳۷۳)
- بلوف (۱۳۷۲)
- شاهین طلایی (۱۳۷۲)
- یاران (۱۳۷۲)
- مردی در آینه (۱۳۷۱)
- مستأجر (۱۳۷۱)
- شقایق (۱۳۷۰)
- افسانه آه (۱۳۶۹)
- آخرین پرواز (۱۳۶۸)
- بچههای طلاق (۱۳۶۸)
- دخترم سحر (۱۳۶۸)
- افسون (۱۳۶۷)
- دوران سربی (۱۳۶۷)
- بایسیکلران (۱۳۶۴)
تلویزیون
- آئینه (سری سوم) (۱۳۶۶)
- ایستادن در باد (۱۳۶۸)
- برگ و باد (۱۳۷۶)
- بومرنگ (۱۳۷۶)
- ملکوت (۱۳۸۹)
- قهر و آشتی (۱۳۹۳)
عکس جدید مهشید افشارزاده با دخترش
حسن کاربخش راوری، متولد ۱۳۳۸ کرمان، نویسنده، تهیهکننده و کارگردان ایرانی است. وی پس از گذراندن دوره آموزش فیلمسازی در مرکز آموزش اسلامی، فعالیت سینمایی خود را آغاز کرد. سینمای حرفهای را از سال ۱۳۶۲ با کارگردانی فیلم «دیار عاشقان» آغاز کرد. او فارغالتحصیل برق از دانشگاه علم و صنعت است.
فیلمهای حسن کاربخش (کارگردانی)
- ترور (۱۳۷۶)
- لبنان عشق من (۱۳۷۴)
- پرواز از اردوگاه (۱۳۷۲)
- عروس حلبچه (۱۳۶۹)
- زنجیرهای ابریشمی (۱۳۶۴)
- دیار عاشقان (۱۳۶۲
ساتین
فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّی وَضَعْتُهَا أُنثَىٰ وَاللَّـهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَیْسَ الذَّکَرُ کَالْأُنثَىٰ ۖ وَإِنِّی سَمَّیْتُهَا مَرْیَمَ وَإِنِّی أُعِیذُهَا بِکَ وَذُرِّیَّتَهَا مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ ﴿٣۶﴾ فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا وَکَفَّلَهَا زَکَرِیَّا ۖ کُلَّمَا دَخَلَ عَلَیْهَا زَکَرِیَّا الْمِحْرَابَ وَجَدَ عِندَهَا رِزْقًا ۖ قَالَ یَا مَرْیَمُ أَنَّىٰ لَکِ هَـٰذَا ۖ قَالَتْ هُوَ مِنْ عِندِ اللَّـهِ ۖ إِنَّ اللَّـهَ یَرْزُقُ مَن یَشَاءُ بِغَیْرِ حِسَابٍ ﴿٣٧﴾ «آل عمران» پس چون فرزندش را بزاد، گفت: «پروردگارا، من دختر زادهام -و خدا به آنچه او زایید داناتر بود- و پسر چون دختر نیست، و من نامش را مریم نهادم، و او و فرزندانش را از شیطان راندهشده، به تو پناه مىدهم.» (۳۶) پس پروردگارش وى [مریم] را با حُسنِ قبول پذیرا شد و او را نیکو بار آورد، و زکریا را سرپرست وى قرار داد. زکریا هر بار که در محراب بر او وارد مىشد، نزد او [نوعى] خوراکى مىیافت. [مى]گفت: «اى مریم، این از کجا براى تو [آمده است؟ او در پاسخ مى]گفت: «این از جانب خداست، که خدا به هر کس بخواهد، بى شمار روزى مىدهد.» (۳۷)
وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِکَهُ یَا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّـهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفَاکِ عَلَىٰ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ ﴿۴٢﴾ یَا مَرْیَمُ اقْنُتِی لِرَبِّکِ وَاسْجُدِی وَارْکَعِی مَعَ الرَّاکِعِینَ ﴿۴٣﴾ «آل عمران» و [یاد کن] هنگامى را که فرشتگان گفتند: «اى مریم، خداوند تو را برگزیده و پاک ساخته و تو را بر زنان جهان برترى داده است.» (۴۲) «اى مریم، فرمانبر پروردگار خود باش و سجده کن و با رکوعکنندگان رکوع نما.» (۴۳)
مَّا الْمَسِیحُ ابْنُ مَرْیَمَ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ وَأُمُّهُ صِدِّیقَهٌ ۖ کَانَا یَأْکُلَانِ الطَّعَامَ ۗ انظُرْ کَیْفَ نُبَیِّنُ لَهُمُ الْآیَاتِ ثُمَّ انظُرْ أَنَّىٰ یُؤْفَکُونَ ﴿٧۵﴾ «مائده» مسیح، پسر مریم جز پیامبرى نبود که پیش از او [نیز] پیامبرانى آمده بودند؛ و مادرش زنى بسیار راستگو بود. هر دو غذا مىخوردند. بنگر چگونه آیات [خود] را براى آنان توضیح مىدهیم؛ سپس ببین چگونه [از حقیقت] دور مىافتند. (۷۵)