قیمت یک برنامه “چت” (WhatsApp) برابر ارزش کل شرکتهای فرابورس ایران
شرکت سهامی واتساپ با قیمت باور نکردنی ۱۹ میلیارد دلار توسط فیسبوک خریداری شد .
این پول اگر به تومان تبدیل شود و دلار را ۲۹۰۰ تومان در نظر بگیرم می شود چیزی حدود : ۵۵ هزار میلیارد تومان نا قابل . این در حالی که ارزش کل فرابورس ایران معادل ۶۴ هزار میلیارد تومان .
به گزارش ساتین : این شبکه اجتماعی ۱۲ میلیارد دلار از قیمت خرید را با سهام خود و ۴ میلیارد دلار را به صورت نقدی میپردازد. ۳ میلیارد دلار باقیمانده نیز از جمله صرف حفظ کارمندان کلیدی واتساپ و پرداخت پاداش به آنها در آینده خواهد شد. شرکت واتساپ در دل فیسبوک اما در قالب مؤسسهای نسبتا مستقل به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
واتسآپ (WhatsApp ) یک سرویس پیام رسانی (چت) برای تلفنهای همراه است که در شرکت سهامی واتساپ ساخته شده است.
مؤسس شرکت و سازنده این برنامه جان کوم است پیامرسان WhatsApp سامانه ای نرم افزاری برای گوشیهای هوشمند آندروید، آیفون، نوکیا، و بلکبری است. این پیامرسان از ارتباط دیتا و یا WLAN (وای-فای) برای فرستادن پیام استفاده میکند.
این سرویس پیام رسانی تنها سال اول رایگان است و پس از آن ۰٫۹۹ دلار در سال باید پرداخت شود. واتس اپ و نرمافزارهای شبیه به آن امروزه با گسترش اینترنت همراه، جایگزینی برای اس ام اس یا پیامهای متنی کلاسیک شدهاند.
واتس اپ در سال ۲۰۱۳ در سراسر جهان ۴۵۰ میلیون کاربر داشته که حداقل ماهی یکبار آنلاین بودهاند. و شمار کاربران در ۱۲ ماه گذشته دو برابر شده است. هر روز حدود یک میلیون کاربر جدید به واتساپ میپیوندند. دستاندرکاران واتساپ پیشبینی میکنند، تعداد کاربران این اپلیکیشن در سال ۲۰۱۵ به یک میلیارد نفر برسد.
علاوه بر قابلیت فرستادن متن میتوان فایلهای عکس، صوتی، ویدیو و موقعیت جغرافیایی گوشی فرستنده را که بوسیلهٔ جی پی اس و آنتن های تلفن همراه پیدا میشود، نیز از طریق واتس اپ ارسال نمود. واتس اپ اطلاعات کاربر و مخاطبان را از آدرسبوک تلفن همراه میخواند و نیازی به وارد کردن لیست مخاطبان در نرمافزار نیست .
آمارها نشان میدهند که محبوبیت سرویسهای پیامرسان و چت در خبررسانی از فیسبوک بیشتر شده است. بهعنوان مثال ۷ تن از ۱۰ کاربر واتساپ هر روز با این اپلیکیشن آنلاین میشوند؛ واتساپ از این نظر از فیسبوک هم موفقتر است. گذشته از این نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله که تا کنون موتور مهمترین محرک فیسبوک برشمرده میشدند، دیگر علاقه چندانی به عضویت در این شبکه اجتماعی ندارند. خرید واتساپ میتواند واکنش مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک به تحولات یادشده باشد.
خرید واتسآپ توسط فیسبوک بسیاری را به یاد خرید تاریخی گوگل در سال ۲۰۰۶ انداخت؛ زمانی که غول اینترنتی آمریکا مالک یوتیوب شد. گوگل در آن زمان ۶۵/ ۱ میلیارد دلار پرداخت کرد. یوتیوب قوانین بازی در عرصه تولید و عرضه محصولات ویدیویی را تغییر داده و هر روز دامنه نفوذ خود در بازار موسیقی و آموزش از راه دور را هم گسترش میدهد.