۱۰ ارز پرمبادله جهان در بازار فارکس معرفی شد

0

بانک تسویه بین‌الملل در جدیدترین گزارش از بازار فارکس که هر سه سال یک‌بار منتشر می‌شود، دلار آمریکا را پراستفاده‌ترین ارز جهانی معرفی کرده است.

از بین ارزهای مهم و معتبر جهانی هیچ نماینده‌ای از قاره آفریقا حضور ندارد و آسیایی‌ها بیشترین تعداد نمایندگان را در این فهرست دارند.در این رده‌بندی تنها مبادله خارج از مرزهای داخلی کشورها (برای یورو در سطح کل منطقه یورو) در نظر گرفته شده است.

۱۰ ارز پراستفاده جهان:

۱-دلار آمریکا: برآورد می‌شود روزانه ۲.۲ تریلیون دلار در سطح جهان مبادله شود. دلایل محبوبیت بالای دلار عبارت اند از اقتصاد آمریکا بزرگ‌ترین اقتصاد جهان است، دلار آمریکا بیشترین سهم را از ذخایر ارزی جهان دارد و حدود ۶۳ درصد ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی جهان را دلار تشکیل می‌دهد و دلیل دیگر آن است که قیمت مس، نفت و طلا بر پایه دلار تعیین می‌شود. برخی از کشورها نظیر اکوادور، پاناما و السالوادور دلار را به‌عنوان واحد پول ملی انتخاب کردند.

۲-یورو: واحد پول ۱۹ کشور عضو منطقه‌ای به همین نام است و روزانه ۸۰۰ میلیون دلار در جهان مبادله می‌شود. یورو دومین سهم از ذخایر جهانی را با ۲۰ درصد در اختیار دارد و آلمان و فرانسه به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصادهای اروپایی از یورو به‌عنوان واحد پولی استفاده می‌کنند.

۳-ین ژاپن: سومین ارز پرمبادله جهان با حدود ۵۵۰ میلیون دلار مبادله در روز ۴.۹ درصد از ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی جهان را به خود اختصاص داده است. ارزش ین ژاپن عمدتا متاثر از عملکرد اقتصاد این کشور است و آمار تولیدات صنعتی و صادرات ژاپن در تعیین نرخ برابری آن در مقابل دلار اهمیت بالایی دارد.

۴-پوند انگلیس: به‌طور متوسط روزانه ۳۲۵ میلیون دلار مبادله با پوند انجام می‌شود و ۴.۵ درصد ذخایر ارزی جهان را پوند تشکیل داده است.

۵- دلار استرالیا: به‌طور متوسط روزانه ۱۷۴ میلیون دلار مبادله با دلار استرالیا انجام می‌شود و ۱.۸ درصد ذخایر ارزی جهان را پوند تشکیل داده است. قیمت مواد خام در بورس‌ها تاثیر زیادی بر قیمت دلار استرالیا دارد.

۶- دلار کانادا: روزانه ۱۳۰ میلیون دلار مبادله با دلار کانادا انجام می‌شود و ۲.۰۲ درصد ذخایر ارزی جهان را دلار کانادا تشکیل داده است. به دلیل وابسته بودن اقتصاد کانادا به صادرات نفت و تجارت با آمریکا، قیمت نفت و دلار آمریکا ارتباط نزدیکی با قیمت دلار دارند.

۷- فرانک سوئیس: به‌طور متوسط روزانه ۱۲۲ میلیون دلار مبادله با فرانک سوئیس انجام می‌شود و ۰.۱۸ درصد ذخایر ارزی جهان را فرانک تشکیل داده است. اقتصاد سوئیس عموما مبتنی‌بر صنایع مالی و بانکداری است و از فرانک به‌عنوان یکی از ارزهای امن یاد می‌شود که در زمان بحران‌های جهانی تقاضای خرید آن بالاتر می‌رود.

۸-یوآن چین: به‌طور متوسط روزانه ۱۰۱ میلیون دلار مبادله با یوآن انجام می‌شود و ۱.۲۳ درصد ذخایر ارزی جهان را یوآن تشکیل داده است. بانک مرکزی و دولت چین اخیرا تلاش‌های گسترده‌ای را برای ارتقای جهانی یوآن انجام داده‌اند که درنتیجه آنها و با توجه به اینکه چین دومین اقتصاد بزرگ و نخستین قدرت تجاری جهان است، سهم یوآن مطمئنا در مبادلات جهانی افزایش خواهد یافت.

۹- کرون سوئد: به‌طور متوسط روزانه ۵۶ میلیون دلار مبادله با کرون انجام می‌شود اما از سهم کرون در ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی جهان اطلاعات چندانی در دست نیست.

۱۰-دلار نیوزلند: به‌طور متوسط روزانه ۵۲ میلیون دلار مبادله با دلار نیوزیلند انجام می‌شود، اما این ارز سهم زیادی از ذخایر ارزی کشورها ندارد.

انتهای پیام

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ