مشاوره قبل از طلاق؛ سوالاتی که باید قبل از طلاق پاسخ دهید

1

جلسات مشاوره قبل از طلاق ، مدت زمان مشاوره قبل از طلاق ، مشاوره قبل از طلاق توافقی ، مشاوره قبل از طلاق اجباری شد ، تعداد جلسات مشاوره قبل از طلاق ، سوالات مشاوره قبل از طلاق ، مرکز مشاوره قبل از طلاق در دادگاه خانواده ، مرکز مشاوره طلاق

مراجعه به مشاور پیش از طلاق توافقی مطابق قانون ضروری است اما متأسفانه جلسات مشاوره‌ای که برای زوجین برگزار می‌شود فرمالیته است و با رد و بدل شدن چند سؤال از دلایل طلاق خاتمه پیدا می‌کند.

رجوع به حَکَم هرچند همچنان در صورتی که طلاق به درخواست یکی از زوجین باشد مطرح است اما در طلاق‌های توافقی که مدتی است رواج زیادی یافته است، زوجین به مشاور ارجاع داده می‌شوند.

وظیفه مراکز مشاوره در قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۹۲، سعی در ایجاد سازش عنوان شده است و دادگاه با ملاحظه نظریه کارشناسی مراکز مشاوره خانواده به تشخیص خود مبادرت به صدور رأی می‌کند، اما این مراکز چقدر موفق بوده‌اند و چقدر توانسته‌اند در کاهش آمار طلاق یا انصراف زوجین از طلاق مؤثر واقع شوند؟

مشاوره قبل از طلاق بدون حضور زوجین!

خانی، وکیل پایه یک دادگستری در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این پرسش که مشاوره‌های پیش از طلاق خصوصا‌ً در طلاق توافقی چقدر موفق است، گفت: تاکنون در هیچ پرونده‌ای ندیده‌ام و نشنیده‌ام که مشاوره پیش از طلاق باعث انصراف زوجین از طلاق شود. مشاوره‌ها حدوداً ده دقیقه تا یک ربع طول می‌کشد و تنها دلایل طلاق از زوجین پرسیده می‌شود و در واقع حالت تشریفاتی دارد.

وی افزود: در بسیاری از موارد که زوجین اقدام به گرفتن وکیل برای طلاق می‌کنند حتی در جلسه مشاوره هم حضور پیدا نمی‌کنند و مشاوره هم نمی‌روند!

این صحبت را چند وکیل دیگر هم تأیید کردند با این اختلاف که ظاهراً در برخی دادگاه‌ها در  برخی شهرها همچون کرج مشاوره‌های پیش از طلاق جدی‌تر گرفته می‌شود و در مواردی هم نتیجه‌بخش است.

فاطمه یکی از زنانی است که به صورت توافقی از همسر خود جدا شده است، وی در خصوص مشاوره پیش از طلاق گفت: تنها چیزی که از ما پرسیدند دلایل طلاق بود، هیچ اثری از مشاوره نبود، مشاور چیزی بیشتر از دلایل طلاق و مواردی که به قاضی گفته بودیم نپرسید، مشاوره کاملاً فرمالیته و فانتزی بود.

شیرین با شنیدن سؤال از مشاوره پیش از طلاق در دادگاه خندید و گفت: مشاوره که نبود فقط پرسیدند چرا جدا می‌شوید و ما هم هرکدام یک دلیل گفتیم و مشاور هم یادداشت کرد و تمام شد، نه راهکار داد، نه حتی گفت جدا نشوید، یک ربع هم بیشتر طول نکشید آن هم چون همزمان یادداشت می‌کرد یک ربع طول کشید.

*تراکم پرونده‌ها عامل عدم سختگیری در صدور حکم طلاق

راحله هادی مقدم وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه مشاوره‌های پیش از طلاق‌های توافقی فرمالیته است، گفت: حتی برای من پیش آمده است که در جلسه مشاوره پیش از طلاق توافقی من و وکیل طرف مقابل حضور داشتیم و صورت‌جلسه را امضا کردیم. برای صدور حکم طلاق در تهران سختگیری زیادی نمی‌شود که شاید به دلیل تراکم پرونده‌ها باشد اما در شهرستان‌ها بعضاً پیش از ثبت دادخواست در موضوع خانواده، ارجاع به مشاوره وجود دارد.

وی افزود: داورهایی هم که در طلاق به درخواست یکی از زوجین معرفی می‌شوند معمولاً تلاشی برای ایجاد تفاهم و حل مشکلات نمی‌کنند و صورت‌جلسه‌ای را پر می‌کنند، هرچند در طلاق‌های یک طرفه هم گاهی قضات به یک جلسه مشاوره ارجاع می‌دهند.

*زندگی‌هایی که تا پای طلاق رفت و برگشت و صمیمی‌تر شد!

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد امین وحدانی‌نیا رئیس مجتمع قضایی شهید مدنی تهران با اشاره به پیش‌بینی ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده برای تأسیس مراکز مشاور خانواده در کنار دادگاه های خانواده، گفت: این قانون تأسیسات خوبی دارد، بهزیستی هم تلاش کرد مراکز مداخله در طلاق را راه‌اندازی کند، اما متأسفانه از آنجا که قضات ما مشکل تراکم پرونده‌ها و کم بودن فرصت رسیدگی به آنها را دارند و در مراکز مشاوره هم وقت مناسبی برای زوجین درنظر گرفته نمی‌شود، مصلحت واقعی خانواده لحاظ نمی‌شود.

وی افزود: متأسفانه برخی قضات اعتقادی به حفظ زندگی زوجین ندارند وگرنه می‌توانستند مختومه کردن دعوای طلاق را به گواهی مراجعه به حداقل پنج جلسه مشاوره موکول کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین وحدانی‌نیا اضافه کرد: برخی می‌گویند زن و شوهری که به مرحله طلاق توافقی رسیده‌اند دیگر به زندگی بازنمی‌گردند، در حالی که شخصاً پرونده‌های زیادی دیده‌ام که افرادی تا پای طلاق رفته‌اند اما با حکمیت و مشاوره چنان به زندگی بازگشته‌اند که از ابتدای زندگی، صمیمیت آنها بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از طلاق‌ها ناشی از لجبازی زوجین است، گفت: مشاوره صحیح می‌تواند مسیر طلاق را از لجبازی به ریل صحیح منطقی راهنمایی کند، اما تراکم پرونده‌های حوزه خانواده رسیدن به این مسیر منطقی را سخت می‌کند.

به گزارش فارس، طلاق از جمله آسیب‌های اجتماعی است که هزینه‌های بسیاری بر جامعه تحمیل می‌کند و کاهش آن از طریق سرمایه‌گذاری در تشکیل درستِ نهاد خانواده و ازدواج آگاهانه، حمایت از خانواده‌های در معرض آسیب و از طریق تمرکز بر مشاوره‌های جدی و واقعی پیش از طلاق، می‌تواند از هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری که طلاق برای جامعه ایجاد می‌کند، جلوگیری کند.

هرچند تراکم پرونده‌ها در دادگاه‌ها بسیار زیاد است اما این مسئله دلیل خوبی برای عدم توجه به مشاوره‌های پیش از طلاق توافقی که با ارجاع دادگاه صورت می‌گیرد نیست و به نظر می‌رسد باید مسئولان به واقعی برگزار شدن جلسات این مشاوره‌ها توجه کنند، هرچند یک جلسه مشاوره پیش از طلاق کافی نیست اما همان یک جلسه واقعی مشاوره می‌تواند زمینه‌ساز مراجعه بیشتر به مشاور و تلاش برای حفظ زندگی شود.

***

مشاوره قبل از طلاق مشاوره طلاق مراکز مشاوره خانواده قوانین طلاق و مهریه سایت طلاق گرفته ها درخواست طلاق توافقی جلسات مشاوره قبل از طلاق بهترین مشاور خانواده اخبار طلاق

قبل از طلاق به این سوالات پاسخ دهید

اگر شما و همسرتان هم بعد از سال ها زندگی مشترک و بررسی راه حل های مختلف تصمیم به طلاق گرفته اید در قدم اول بدانید ما قبول داریم که رسیدن به این تصمیم برای تان سخت بوده است و اصلا شاید هنوز هم درباره آن به قطعیت نرسیده باشید؛ اما همین حالا باید از منطقی بودن تصمیم تان مطمئن شوید و به این نتیجه برسید که راه حل بهتری پیش رویتان نیست.

علیرضا عبدی، کارشناس و مشاور خانواده در این باره می گوید: بیشتر اوقات پیش می آید که حتی زن و شوهرها بعد از جدایی هم از کاری که کرده اند مطمئن و به عاقبت آن خوش بین نیستند! این مشاور خانواده در ادامه سوالاتی را مطرح می کند که زوجین در آستانه طلاق و قبل از قطعی شدن تصمیم شان باید به آن ها پاسخ دهند و سپس برای آخرین بار برای زندگی مشترک شان تصمیم بگیرند.

طلاق را جدی گرفته اید؟

آیا واقعا می خواهید طلاق بگیرید یا این یک تهدید ناشی از افسردگی، خشم، ناامیدی و احساس شکست است؟ آیا طلاق را راه فرار از بحران می دانید یا راهکاری است برای بهتر زندگی کردن؟ اگر حرف از جدایی می زنید فقط به این دلیل که هدف تان جلب توجه همسرتان است به این نکته هم فکر کنید که شاید واقعا او این تهدید را عملی کند؛ بنابراین با چنین مسائلی شوخی نکنید چراکه ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که به خاطر غرور بیجا، راهی جز طلاق پیش روی شما و همسرتان باقی نماند.

واقعاً دیگر دوستش ندارید؟

جر و بحث های غیر اصولی، توهین های ناآگاهانه، خشونت های خانگی، تنش های دائمی و اختلاف نظرهای شدید معمولا باعث می شود که حتی اگر زمانی شریک زندگی تان را دوست داشته اید اکنون دیگر هیچ احساس مثبتی به او نداشته باشید؛ اما اگر رابطه تان خشونت آمیز نبوده و هنوز هم محبتی نسبت به هم احساس می کنید، خوب است به جای جدایی به بهبود رابطه فکر کنید. می توان به شما این اطمینان را داد که اگر همسرتان را دوست داشته باشید در ۹۰ درصد حالات، تغییر شرایط اگر اصولی و با کمک گرفتن از مشاور باشد دور از دسترس و غیر ممکن نخواهد بود.

به سختی های طلاق فکر کرده اید؟

طلاق اتفاق تلخی است اما لزوما تصمیم بد ی نیست چراکه یک راه حل و فرصت برای تمام کردن رابطه ای اشتباه است. رابطه ای که زن و شوهری در گذشته برای به سرانجام رسیدن آن، تصمیم هایی ناآگاهانه گرفته اند و نتیجه اش شرایط فعلی زندگی مشترک شان شده است. با این حال شاید انتخاب تان غلط بوده و راه را اشتباه رفته باشید اکنون این فرصت را دارید که با جدایی شرایط زندگی تان را بهتر کنید؛ اما در هر صورت شما در جامعه ای زندگی می کنید که روی خوشی به جدایی نشان نمی دهد. حمایت های اجتماعی از زنان و مردانی که جدا شده اند بسیار کم است. فراموش نکنید بعد از جدایی شرایطی پیش می آید که بیشتر احساس خلاء ، ناامیدی، افسردگی و شکست کنید. آیا می توانید با شرایط تازه به خوبی کنار بیایید یا در حال حاضر فقط به سختی های امروزتان فکر می کنید و نسبت به مشکلات آینده تان کاملا ناآگاه هستید؟

هیچ اشتراک نظری ندارید؟

اگر همیشه هر یک از شما به شیوه خودش زندگی کرده است و هرگز احساس نکرده اید شریک و همراهی در زندگی دارید، بعید نیست که بودن و نبودن همسرتان فرقی به حال تان داشته باشد زیرا این رابطه فقط عنوان زندگی مشترک را یدک می کشد؛ اما در کمتر موردی چنین وضعیتی را می بینیم؛ بنابراین کمی بیشتر به شباهت هایتان فکر کنید و علاوه بر عیب های طرف مقابل، خوبی هایش را هم ببینید و سپس تصمیم نهایی را بگیرید. در خور ذکر است بررسی نکردن همین موضوع ممکن است بعد از طلاق برای تان پشیمانی به بار بیاورد و از تصمیم فعلی تان منصرف شوید.

تصمیم تان آگاهانه است یا احساسی؟

گاهی زن و شوهرها به خاطر چند اختلاف نظر ساده، دست به کارهایی می زنند که همه پل های پشت سرشان را خراب می کنند. با این توصیف آیا از این تصمیمی که برای طلاق از همسرتان گرفته اید، مطمئن هستید یا آن را صرفا از روی خشم و ناامیدی گرفته اید؟ پیش می آید که ما احساسات مان را عملی کنیم بدون این که کاملا به آن فکر کرده باشیم. رفتار و تصمیم های ما ممکن است کاملا احساسی باشند بدون در نظر گرفتن جنبه های عقلانی. تصمیم شما برای جدایی چگونه است؟ آیا این چیزی است که منطق حکم می کند یا فقط در آن احساسات دیده می شود؟ از شما خواهش می کنم برای یک بار هم که شده، یک کاغذ بردارید و در یک طرف آن خوبی ها و در طرف دیگر عیب های همسرتان را بنویسید و سپس نتیجه گیری کنید البته بی انصافی هم نکنید.

با طلاق می خواهید به چه برسید؟

آیا فکر می کنید رابطه شما آن قدر بحرانی و غیرقابل تغییر است که باید هر طور شده است تمامش کنید؟ آیا شرایط بعد از جدایی به مراتب بهتر و قابل قبول تر از ادامه زندگی در شرایط فعلی برای شماست؟ آیا شما سعی می کنید از خشونت دائمی رها شوید و قصد دارید خود و فرزندانتان را از این شرایط بیرون ببرید؟

آیا زندگی با همسرتان هویت، شخصیت، اعتبار، آبرو، عزت نفس، آرامش یا سلامت جسمی و روانی تان را تهدید می کند و تلاش شما برای بهبود زندگی خودتان است یا اصلا فکر می کنید بعد از طلاق هیچ تغییر مثبتی در زندگی تان ایجاد نمی شود؟ پاسخ این سوال ها به شما می گوید بعد از طلاق اوضاع تان بهتر خواهد شد یا به این موضوع پی خواهید برد که تصمیمی غیر اصولی گرفته اید.

ساتین

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. حاجی می گوید

    من بدنبال همسری برا زندگی شیرین دکترم هیچ نیازی جز یک همسر خوب خسته شدم از قهوه ساز و چای ساز و تنهایی کردم ۴برادرم در حادثه ای فوت تنهای تنها بدون زن و بچه و….زیبا واصلی ۵دقیقه نگاهش کنم از ده متری بعد خودم میگم چیه قصد باشی گری ندارم تماس