معرفی فیلم های جشنواره فجر ۹۷ (سی و هفتمین جشنواره فجر)
۲۲ فیلم بلند سینمایی در بخش سودای سیمرغ، سه فیلم انیمیشن بلند سینمایی، ۱۰ فیلم اول در بخش نگاه نو، پنج فیلم مستند و هفت فیلم کوتاه در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر روی پرده خواهند رفت.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از ۱۰ تا ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۷ همزمان با سالگرد چهل سالگی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغهزاده برگزار خواهد شد.
سیدحسین سیدی مدیر بخش استانهای سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با اعلام تفاهم صورت گرفته از سوی سازمان سینمایی با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، گفت: بر اساس برنامهریزی و تفاهمنامههای صورت گرفته، امسال از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه فیلمهای جشنواره فجر به صورت همزمان در ۳۱ استان کشور اکران خواهند شد.
سیدی افزود: در هر استان حداکثر دو سالن مجهز سینمایی که از سوی مدیر کل استان پیشنهاد شده، برای اکران فیلمها در نظر گرفته میشود. همچنین از بین فیلمهای جشنواره، ۱۱ تا ۱۴ فیلم توسط دبیرخانه جشنواره فیلم فجر انتخاب و در استانها به نمایش درخواهند آمد.
مدیر دفتر عملکرد و امور استانهای سازمان سینمایی تاکید کرد: گروهبندی و تعداد فیلمهایی که قرار است اکران شوند، پس از توافق نهایی با نمایندگان صنف خانه سینما اعلام میشود.
تاریخ اکران فیلمهای سی وهفتمین دوره جشنواره فجر در استانها از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ خواهد بود. همچنین جشنواره در روزهای ۱۹ و ۲۰ بهمن ماه به دلیل ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تعطیل است.
* فیلم های کوتاه
«اس»(s) حامد اصلانی
«بچه خور» محمد کارت
«تشریح» سیاوش شهابی
«تو هنوز اینجایی» کتایون پرمر و محمد روحبخش
«دریای تلخ» فاطمه احمدی
«رورانس» سوگل رضوانی
* فیلم های بخش نگاه نو
پالتو شتری/ کارگردان: مهدی علیمیرزایی/ تهیهکننده: مجید شیخانصاری
جاندار/ کارگردان: حسین امیریدوماری و پدرام پورامیری/ تهیهکننده: کامران مجیدی
حمال طلا/ کارگردان: تورج اصلانی/ تهیهکننده: منصور سهرابپور
دیدن این فیلم جرم است!/ کارگردان: رضا زهتابچیان/ تهیهکننده: محمد حمزهزاده
روزهای نارنجی/ کارگردان: آرش لاهوتی/ تهیهکننده: علیرضا قاسمخان
زهر مار/ کارگردان: سیدجواد رضویان/ تهیهکننده: جواد نوروزبیگی
سونامی/ کارگردان: میلاد صدرعاملی/ تهیهکننده: علی سرتیپی
مسخره باز/ کارگردان: همایون غنیزاده/ تهیهکننده: علی مصفا
معکوس/ کارگردان: پولاد کیمیایی
با انتخاب فیلمهای بخش نگاه نو سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر توسط احمد امینی، محمد علی حسیننژاد، حسن خجسته، شاهرخ دولکو، بهروز شعیبی، حسین کرمی و رضا مقصودی ۱۰ فیلم به جشنواره راه یافتهاند که بیشتر آنها کارگردانهایی شناخته شدهای دارند.
علاوه بر کارگردانها، بازیگران مطرحی هم در این فیلمها بازی کردهاند که برخی از آنها طبق روال چند سال قبلشان از حضور در فیلمهای اول کارگردانهای جوان ابایی ندارند و اتفاقا حمایت هم میکنند.
در این بین بابک حمیدیان با بازی در سه فیلم و هدیه تهرانی با دو فیلم پیشتاز هستند.
«پالتو شتری»
مهدی علیمیرزایی کارگردان فیلم «پالتو شتری» از فیلمسازان راه یافته به جشنواره امسال است که در اولین تجربه سینماییاش سراغ ساخت یک فیلم کمدی به تهیهکنندگی مجید شیخانصاری رفته است.
این فیلم درباره یک دانشجوی رشته فلسفه است که پالتویی از پدرش به ارث برده و به پوشیدن آن وابسته شده است.
سام درخشانی، بانیپال شومون، بهاره کیان افشار، لیندا کیانی، شاهرخ فروتنیان، افسانه چهره آزاد، پریوش نظریه، علیرضا مهران، طوفان مهردادیان و رضا شیخ انصاری از بازیگران این فیلم هستند.
«جاندار»
فیلم بعدی بخش نگاه نو جشنواره امسال، «جاندار» به تهیهکنندگی کامران مجیدی است که توسط دو کارگردان یعنی حسین امیریدوماری و پدرام پورامیری به طور مشترک ساخته شده است.
در این فیلم فاطمه معتمدآریا، حامد بهداد، باران کوثری، جواد عزتی، مسعود کرامتی، علی شادمان، گیتی قاسمی، محمدعلی محمدی و امیراحمد قزوینی بای کردهاند و در خلاصه داستان آن آمده است: «بخدا اگه یه بار دیگه بگین شام چی شد، غذا چیه، همین وسط خودم رو دار میزنم که غذاخوردن یادتون بره. بابا از گشنگی نمردین که!؟»
«حمال طلا»
اما یکی از فیلم اولیهای مطرح سیوهفتمین جشنواره فجر تورج اصلانی است که فیلم «حمال طلا» را به تهیهکنندگی منصور سهرابپور ساخته است.
تورج اصلانی که بیشتر در عرصه فیلمبرداری سینما فعالیت داشته و از جمله فیلمهایی که مدیر فیلمبرداری بوده به «آشغالهای دوست داشتنی»، «بغض»، «فصل گرگدن»، «سوت پایان»، «خواب سفید»، «سنپطرزبورگ» و «بدرود بغداد» میتوان اشاره کرد، اولین فیلم سینمایی خود را با بازیگرانی همچون سعید آقاخانی، ژاله صامتی، امید روحانی و علیرضا مهران به جشنواره معرفی کرده است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: رضا، حمال طلا است. شغلش رساندن طلا و جواهرات از کارگاه به مغازه است. یک روز در مسیر از او دزدی میشود و او باید غرامت بپردازد. او از دوستش لویی کمک میگیرد اما نوسانات بازار تهران اوضاع او را بدتر می کند.
«دیدن این فیلم جرم است!»
رضا زهتابچیان دیگر فیلمساز تازه سینما است که «دیدن این فیلم جرم است!» را به تهیهکنندگی محمد حمزهزاده ساخته است.
در این فیلم لیندا کیانی، امید آقایی، حسین پاکدل و حمیدرضا پگاه بازی کردهاند و در خلاصه داستانش هم آمده است: «فقط یک فیلم پنج دقیقهای میخواستم تا بعدا بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم ولی امونم ندادند… صدای آژیراشون داره نزدیک میشه… الان مثل مور و ملخ میریزن اینجا…»
«روزهای نارنجی»
یکی دیگر از فیلمهای بخش نگاه نو جشنواره امسال اولین ساخته سینمایی آرش لاهوتی ـ مستندساز ـ است که در جشنوارههای خارجی زیادی هم تا به حالا شرکت کرده و قرار است به زودی در جشنواره فیلم «پالم اسپرینگز» امریکا نمایش داده شود.
«روزهای نارنجی» به تهیهکنندگی علیرضا قاسمخان درباره «آبان»، زنی ۴۵ ساله است که واسطه استخدام کارگران فصلی است.
هدیه تهرانی، علی مصفا، مهران احمدی، علیرضا استادی، ژیلا شاهی، رویا حسینی، صدف عسگری، لیلی فرهادپور، اکرم علمدار، امین گلستانه و سیامک ادیب بازیگران این فیلم هستند.
«زهر مار»
یکی دیگر از کارگردانهای فیلم اولی و شناخته شده امسال سید جواد رضویان است که «زهر مار» را به تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی ساخته است.
او همانند بیشتر آثار دیگری که در آنها بازی کرده، فیلمی را در قالب طنز اجتماعی ساخته که سیامک انصاری، شبنم مقدمی، شقایق فراهانی، سیامک صفری، نسیم ادبی، برزو ارجمند، رضا رویگری، حسین محب اهری از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم حضور دارند.
نکته قابل توجه این فیلم فیلمبرداری تورج اصلانی است که خودش در مقام کارگردان هم در این بخش فیلم دارد.
در خلاصه داستان «زهرمار» آمده است: «حشمت: فکر نمی کردم تاوان اشتباهم رو با تو پس بدم، لیلا: زهرمار …»
«سونامی»
دیگر فیلمساز بخش نگاه نو میلاد صدرعاملی است که نامش به واسطه پدر (رسول صدرعاملی) آشناست. او یکی از کارگردانهایی است که پس از پدرش وارد این عرصه شده است و احتمالا امسال پدر و پسر هر دو در جشنواره فیلم خواهند داشت.
میلاد صدرعاملی که در اولین تجربه به تهیهکنندگی علی سرتیپی سراغ یک درام ورزشی رفته، در «سونامی» به چالشهای رقابتی ورزشکاران پرداخته است.
بهرام رادان، مهرداد صدیقیان، علیرضا شجاع نوری، رعنا آزادیور، فرشته حسینی، علیرضا ورزنده، امیر شریعت، امیرمهدی ژوله و محمدرضا غفاری از بازیگران این فیلم هستند.
«مسخره باز»
یکی دیگر از چهرههای امسال که اولین تجربه کارگردانی خود را روانه جشنواره فجر کرده، همایون غنیزاده است که بیشتر در عرصه تئاتر، یک کارگردان مطرح محسوب میشود.
کارگردان نمایشهای «ملکه زیبایی لینین»، «میسیسیپی نشسته میمیرد» و «کالیگولا» که چند سال قبل هم در فیلم «اژدها وارد میشود» مانی حقیقی بازی کرده بود، «مسخرهباز» را به تهیهکنندگی علی مصفا ساخته است.
در این فیلم علی نصیریان، هدیه تهرانی، فرهاد اصلانی، صابر ابر، بابک حمیدیان، محسن حسینی، مهدی کوشکی، خسرو بامداد، ایرج ذبیحی بازی کردهاند.
در خلاصه داستان «مسخره باز» آمده است: «تو پرورشگاه صدام می کردند مسخره باز! اما من مشت محکمی حواله صورت یکیشون کردم تا داستان رو شروع کنم.»
«معکوس»
کارگردان فیلم اولی دیگری که سالهاست بازیگری در سینما را تجربه کرده پولاد کیمیایی است که اولین فیلم خود با نام «معکوس» را به تهیهکنندگی پدرش مسعود کیمیایی ساخته تا امسال جشنواره فجر بدون نام «کیمیایی» نباشد.
«معکوس» فیلمی اجتماعی و خانوادهمحور است که گفته شده صحنههای اکشن هم دارد. در این فیلم بازیگرانی همچون بابک حمیدیان، علیرضا کمالی، اکبر زنجانپور، شهرام حقیقتدوست و لیلا زارع بازی کردهاند.
«یلدا»
آخرین فیلم اولی جشنواره امسال مسعود بخشی است که «یلدا» را با موضوعی درباره عفو و گذشته ساخته است.
فیلم قبلی مسعود بخشی به نام «یک خانواده محترم» با توجه به برخی حواشی نتوانست پروانه نمایش بگیرد.
بخشی فیلم جدیدش را به تهیهکنندگی علی مصفا ساخته تا این بازیگر سینما علاوه بر بازیگری در این بخش، با تهیه دو فیلم در بخش نگاه نو سیوهفتمین جشنواره امسال حاضر باشد.
فرشته صدر عرفایی، بهناز جعفری، بابک کریمی، صدف عسگری در «یلدا» بازی داشتهاند.
این فیلم داستان مریم کمیجانی زن جوانی است که به دلیل قتل شوهرش ناصر ضیا، به مرگ محکوم شده است در شب «یلدا» به استودیو برنامه تلویزیونی پربیننده آورده میشود تا توسط تنها فرزند مقتول، مونا ضیا بخشیده شود.
* فیلم های مستند
بهارستان خانه ملت به تهیه کنندگی و کارگردانی بابک بهداد
تمام چیزهایی که جایشان خالی است به تهیه کنندگی و کارگردانی زینب تبریزی
خانه ای برای تو به تهیهکنندگی مهدی شامحمدی و کارگردانی مهدی بخشی مقدم
دلبند به تهیه کنندگی الهه نوبخت و کارگردانی یاسر طالبی
نت های مسی یک رویا به تهیه کنندگی مرتضی شعبانی و کارگردانی رضا فرهمند
*انیمیشن ها:
انیمیشن آخرین داستان – اشکان رهگذر
انیمیشن بنیامین- محسن عنایتی
انیمیشن شب آفتابی- علی مدنی
فیلم های مسابقه سینمای ایران:
آشفتهگی – فریدون جیرانی
ایده اصلی- آزیتا موگویی
بنفشه آفریقایی- مونا زنده حقیقی
۲۳ نفر- مهدی جعفری
پالتو شتری – مهدی علی میرزایی
تیغ و ترمه – کیومرث پوراحمد
جمشیدیه- یلدا جبلی
خون خدا- مرتضی علی عباس میرزایی
درخونگاه – سیاوش اسعدی
سال دوم دانشکده من – رسول صدرعاملی
سرخپوست- نیما جاویدی
سمفونی نهم- محمدرضا هنرمند
شبی که ماه کامل شد – نرگس آبیار
طلا- پرویز شهبازی
تختی- بهرام توکلی
قسم – محسن تنابنده
قصر شیرین – رضا میرکریمی
ماجرای نیمروز ۲ (رد خون) : محمدحسین مهدویان
متری شیش و نیم – سعید روستایی
مردی بدون سایه – علی رضا رئیسیان
مسخره باز – همایون غنی زاده
ناگهان درخت – پیمان معادی
* سه فیلم ذخیره:
آنجا همان ساعت سیروس الوند
بی حسی موضعی حسین مهکام
مدیترانه مهدی حاجتمند
رکوردداران “خاص” فیلم فجر
با نگاهی به فهرست عوامل سازنده فیلمهای سینمایی حاضر در بخش سودای سیمرغ سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر، به غیر از بازیگران، کارگردانان و تهیه کنندگان که معمولا بیشتر توجهات به آنها است، نام افرادی دیگری هم در بین عوامل سازنده فیلمها دیده میشود که در این دوره جشنواره در بیشتر از یک فیلم همکاری داشتند.
همیشه بازیگران، کارگردانان و تهیهکنندگان آثار سینمایی از جمله اولین و شاخصترین افرادی هستند که نامشان مورد توجه قرار میگیرد و تعدد حضورشان در بخشهای رقابتی مورد سنجش قرار میگیرد اما دستاندرکاران دیگری هم هستند که در جریان تولید یک اثر نقش موثری دارند و نامشان در بین فیلمهای حاضر در جشنواره بیش از یکبار به چشم میخورد.
در این دوره افرادی چون هومن بهمنش که فیلمبرداری چهار اثر از فیلمهای حاضر در جشنواره را بر عهده دارد، ایمان امیدواری که گریم و چهرهپردازی ۶ فیلم از آثار حاضر در جشنواره را انجام داده، بهرام دهقانی که تدوین پنج فیلم از بیست و دو فیلم بخش سودای سیمرغ را برعهده داشته و حتی آهنگسازان که نام برخی از آنها در دو فیلم آورده شده است، از جمله نامهای آشنا سینمای ایران هستند که در سی و هفتمین دوره جشنواره عنوان پرکارترین عوامل فیلم را به خود اختصاص دادهاند.
در ادامه این گزارش نام هنرمندانی که به عنوان فیلمبردار، گریمور، تدوینگر و آهنگساز فیلم؛ در بیش از یک اثر آمده، آورده شده است و به صورت اجمالی هم مروری خواهیم داشت بر سابقه فعالیت هر کدام از آنها.
مدیر فیلمبرداری
مسعود سلامی در فیلمهای«آشفتگی» و «مردی بدون سایه»
تورج اصلانی در فیلمهای «درخونگاه»، «قسم»
هومن بهمنش در فیلمهای «سال دوم دانشکده من»، «سرخپوست»، «سمفونی نهم» و «متری شش و نیم»
مسعود سلامی پیش از این فیلمبرداری بیش از ۳۰ اثر را انجام داده است و از جمله آخرین کارهای او میتوان به ژن خوک (۱۳۹۷)، مصادره (۱۳۹۶)، هایلایت (۱۳۹۶)، خفهگی (۱۳۹۵) ، زرد (۱۳۹۵) ، زیر سقف دودی (۱۳۹۵)، گشت ۲ (۱۳۹۵) و … اشاره کرد. او برای فیلمبرداری «گشت ۲» و «سیزده ۵۹» کاندیدای دریافت جایزه در جشنواره فیلم فجر بود.
تورج اصلانی نیز که در مقام کارگردان هم با فیلم «حمال طلا» در جشنواره فجر امسال است، فیلمبرداری حدود ۳۰ اثر را در کارنامه کاری خود دارد. او علاوه بر فعالیت در این حوزه، تجربه کارگردانی و تهیه کنندگی هم دارد. از آخرین کارهای او در مقام مدیر فیلمبرداری میتوان از کامیون (۱۳۹۶)، مالیخولیا (۱۳۹۵)، چهارشنبه خون به پا می شود (۱۳۹۳)، به تهران خوش آمدید (۱۳۹۲) و … نام برد.
هومن بهمنش که تجربه فیلمبرداری حدود ۳۰ اثر را دارد تاکنون علاوه بر جوایزی و موفقیتهایی که در جشنوارههای بینالمللی به دست آورده است دو بار هم در جشنواره فیلم فجر برای فیلمهای «تابستان داغ» و «دربند» سیمرغ بلورین به نام خود کرده است. فیلمبرداری جان دار (۱۳۹۷)، برف سرخ (۱۳۹۵)، تابستان داغ (۱۳۹۵) ، اژدها وارد میشود! (۱۳۹۴) ، خانهای در خیابان چهل و یکم (۱۳۹۴) از آخرین آثار او بوده است.
چهره پردازی و گریم
ایمان امیدواری در فیلمهای «آشفتگی»، «سرخپوست»، «شبی که ماه کامل شد»، «متری شش و نیم»، «مردی بدون سایه»، «مسخره باز»
مهرداد میرکیانی در فیلمهای «ناگهان درخت»، «بنفشه آفریقایی»
عباس عباسی در فیلمهای «پالتو شتری»، «طلا»، «قسم»، «۲۳ نفر»
ایمان امیدواری که در کارنامه کاریاش چهره پردازی نزدیک به ۶۰ اثر دیده میشود در دورههای گذشته جشنواره فیلم فجر هم حضور داشته و توانسته برای فیلم سینمایی «زیر سقف دودی» سیمرغ این جشنواره را به دست بیاورد.
مهرداد میرکیانی از دیگر هنرمندانی که در این دوره جشنواره چهرهپردازی دواثر را برعهده دارد، تاکنون چهرهپردازی حدود ۱۱۴ اثر دیده میشود. او پیش از این هم بارها رکوردار حضور در جشنواره بوده و به طور مثال در سی و سومین جشنواره فیلم فجر هم چهار اثر داشته است، «خون بازی» و «به نام پدر» و «قدمگاه» هم برنده سیمرغ بلورین شده است.
عباس عباسی از چهره پردازان سینمای ایران سال گذشته برای فیلم سینمایی «چهار راه استانبول» کاندیدا دریافت جایزه شد. او در این سالها تجربه چهرهپردازی حدود ۲۵ اثر را در کارنامه کاری خود دارد.
تدوین
*بهرام دهقانی در فیلمهای «آشفتگی»، «ایده اصلی»، «بنفشه آفریقایی» و «متری شش و نیم»
هایده صفی یاری در فیلمهای «مردی بدون سایه»، «مسخره باز»، و«ناگهان درخت»
میثم مولایی در فیلمهای «غلامرضا تختی»، «۲۳ نفر»
خشایار موحدیان در فیلمهای «تیغ و ترمه»، «قسم»
محمدرضا مویینی در فیلمهای «درخونگاه»، «سمفونی نهم»
بهرام دهقانی که تدوین بیش از ۸۰ اثر را در کارنامه کاری خود دارد، امسال پنج اثر از او در جشنواره فجر حضور دارد. او تاکنون چندین بار برنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر برای فیلمهایی چون «ابد و یک روز»، «آسمان زرد کمعمق» و … شده است.
از جمله آخرین آثار او میتوان نبات (۱۳۹۶)، خفهگی (۱۳۹۵) ، ابد و یک روز (۱۳۹۴) ، ماه در جنگل (۱۳۹۴) ، نگار (۱۳۹۴) ، ۳۶۰ درجه (۱۳۹۳)، طعم شیرین خیال (۱۳۹۳) ، من دیه گو مارادونا هستم (۱۳۹۳) و … نام برد.
هایده صفی یاری از تدوینگرهایی است که در کارنامه کاریاش تدوین حدود ۵۰ اثر را برعهده داشته است و امسال با سه اثر در جشنواره فجر حضور دارد.
هت تریک (۱۳۹۶)، همچنان که میمردم (۱۳۹۶) ، اسرافیل (۱۳۹۵) ، تمارض (۱۳۹۵) ، زیر سقف دودی (۱۳۹۵) ، مادری (۱۳۹۵) ، اژدها وارد میشود! (۱۳۹۴) ، دوئت (۱۳۹۴) ، فروشنده (۱۳۹۴)، لانتوری (۱۳۹۴) ، ۳۱۶ (۱۳۹۳) ، خاطرات اسب سیاه (۱۳۹۳)، دو (۱۳۹۳)، دوران عاشقی (۱۳۹۳) و … از آخرین آثار او بودهاند.
او پیش از این برای تدوین فیلمهایی چون نارنجی پوش، چهارشنبه سوری، آژانس شیشهای، روبان قرمز و … برنده سیمرغ بلورین شده است.
میثم مولایی تا کنون در کارنامه کاریاش تدوین فیلمهایی چون «تنگه ابوقریب» (۱۳۹۶)، برگجان (۱۳۹۵) ، خانه دختر (۱۳۹۳)، نیمرخها (۱۳۹۳)، کلاه قرمزی و بچه ننه (۱۳۹۰)، عیار ۱۴ (۱۳۸۷) را برعهده داشته است؛ امسال با دو اثر در جشنواره حضور دارد.
خشایار موحدیان فعالیت سینمایی و هنری خود را با فیلم «دربه درها» آغاز کرده است. او تا کنون تدوین فیلمهایی چون زندانی ها (۱۳۹۷)، جشن دلتنگی (۱۳۹۶)، فصل نرگس (۱۳۹۴) ، نقطه کور (۱۳۹۴)، هیهات (۱۳۹۴)، ماهی سیاه کوچولو (۱۳۹۳)، آرایش غلیظ (۱۳۹۲)، سر به مهر (۱۳۹۱)، ورود زنده ها ممنوع (۱۳۸۸)، در به درها (۱۳۸۳) را انجام داده است.
محمدرضا مویینی از دیگر تدوینگران سینمای ایران تاکنون توانسته از بین نزدیک به ۶۰ اثری که تدوین آن را بر عهده داشته است در دورههای مختلف جشنهای خانه سینما و همچنین جشنواره فیلم فجر جوایزی را به نام خود کرده است. بیست و یک روز بعد (۱۳۹۵)، امکان مینا (۱۳۹۴)، میهمان داریم (۱۳۹۲) حوض نقاشی (۱۳۹۱) هیچ کجا هیچ کس (۱۳۹۱) جیب بر خیابان جنوبی (۱۳۹۰) یک عاشقانه ساده (۱۳۹۰) سعادت آباد (۱۳۸۹)، کتاب قانون (۱۳۸۷) از آخرین کارهای این هنرمند هستند.
موسیقی
کریستف رضاعی در فیلمهای «سال دوم دانشکده من»، «ناگهان درخت»
ستار اورکی در فیلمهای «طلا»، «مردی بدون سایه»
پیمان یزدانیان در فیلمهای «بنفشه آفریقایی»، «متری شیش و نیم»
فردین خلعتبری در فیلمهای «جمشیدیه»، «تیغوترمه»
در بخش موسیقی، چهار آهنگساز، موسیقی متن و فیلم بیش از یک اثر را برعهده داشتهاند. کریستف رضاعی که سابقه آهنگسازی فیلمهای بسیاری را در کارنامه کاری خود دارد، سال ۹۵ برای فیلم سینمایی «نگار» جایزه بهترین موسیقی را دریافت کرد.
ستار اورکی نیز تاکنون چندین بار در این جشنواره کاندیدا دریافت جایزه شده است و تاکنون آهنگسازی حدود ۴۰ فیلم را در کارنامه کاری خود دارد. فیلشاه (۱۳۹۶)، ماهورا (۱۳۹۵)، فروشنده (۱۳۹۴)، فصل نرگس (۱۳۹۴)، دربند (۱۳۹۱)، استرداد (۱۳۹۰)، جدایی نادر از سیمین (۱۳۸۹) برخی از تجربیات آهنگسازی این هنرمند هستند.
پیمان یزدانیان نیز تجربه ساخت بیش از ۳۰ موسیقی متن برای فیلمهای سینمایی را دارد.
فیلمهایی چون «مزرعه پدری» به کارگردانی رسول ملاقلی پور، «چهارشنبهسوری» به کارگردانی اصغر فرهادی، «باد ما را خواهد برد» به کارگردانی عباس کیارستمی، «ایستگاه متروک» به کارگردانی علیرضا رئیسیان ، «پرنده باز کوچک» به کارگردانی رهبر قنبری ، «شبهای روشن» به کارگردانی فرزاد مؤتمن ، «فرش باد» به کارگردانی کمال تبریزی ، «گاهی به آسمان نگاه کن» به کارگردانی کمال تبریزی ، «رسم عاشقکشی» به کارگردانی خسرو معصومی ، «سربازهای جمعه» به کارگردانی مسعود کیمیایی ، «طلای سرخ» به کارگردانی جعفر پناهی ، «یک تکه نان» به کارگردانی کمال تبریزی از جمله آثاری هستند که او آهنگسازی آنها را بر عهده داشته است.
فردین خلعتبری که در جشنواره امسال تهیه کنندگی فیلم «جمشیدیه» را هم برعهده دارد از دیگر هنرمندانی است که نامش در بیش از یک فیلم دیده میشود.
از جمله تجربیات این هنرمند و فیلمهایی که او آهنگسازی آنها را برعهده داشته، میتوان به «جشن دلتنگی» به کارگردانی پوریا آذربایجانی (۱۳۹۶)، داره صبح میشه به کارگردانی یلدا جبلی (۱۳۹۴)، «۵۰ قدم آخر» به کارگردانی کیومرث پوراحمد (۱۳۹۲)، «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا (۱۳۹۲)، «پرتقال خونی» به کارگردانی سیروس الوند (۱۳۹۰)، «پرواز مرغابیها» به کارگردانی علی شاه حاتمی (۱۳۸۸)، «ترانه کوچک من» به کارگردانی مسعود کرامتی (۱۳۸۸)، «کیفر» به کارگردانی حسن فتحی (۱۳۸۸)، «به رنگ ارغوان» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا (۱۳۸۳)، «شارلاتان» به کارگردانی آرش معیریان (۱۳۸۳)، «گل یخ» به کارگردانی کیومرث پوراحمد (۱۳۸۳)،«کما» به کارگردانی آرش معیریان (۱۳۸۲)، «جایی دیگر» به کارگردانی مهدی کرمپور(۱۳۸۱)، «کولی» به کارگردانی علی شاه حاتمی (۱۳۸۱) اشاره کرد.
ساتین