طرز تهیه نان برساق لکی، نان خوشمزه و قاتل دردهای استخوانی
نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان برای صبحانه پخته میشود و حاوی ویتامین های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، فیبر، پروتئین، کلسیم، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و … است.
برای بررسی خواص نان برساق لکی و اینکه مصرف این نان برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص نان برساق لکی
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره مهمترین خواص نان برساق لکی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی افزود: این نان تأثیر چشمگیری در تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ لذا برای کودکان در حال رشد، ورزشکاران و بدنسازان بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود، همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند؛ لذا برای سالمندان و افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام دندان و استخوان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب رفع دردهای مفاصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) میشود.
وی گفت: این نان دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است، تأثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو دارد و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: نان برساق لکی به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصاً سرطانها میشود.
عظمایی افزود: این نان آرامبخش قلب و اعصاب است؛ همچنین به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش میشود در نتیجه نشاطآور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این نان میتوان به تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی و تقویت قوای جنسی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: مصرف این نان سندروم پیش از قاعدگی را بهبود میبخشد و برای رفع دل درد و کمردرد زنان در دوران قاعدگی بسیار مفید است.
مواد لازم نان برساق لکی
-آرد ۵۰۰-۴۰۰ گرم
-شیره انگور یا شکرسرخ ۱۰۰ گرم
-شیر یک لیوان
-تخم مرغ یک عدد
-پودر رازیانه نصف قاشق سوپخوری
-پودر دارچین ۲ قاشق سوپخوری
-هل ساییده شده یک قاشق مرباخوری
-گلاب یک تا ۲ قاشق غذاخوری
-گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
-زعفران دمکرده نصف استکان
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-نمک به مقدار کم
طرز تهیه نان برساق لکی
-برای تهیه این نان ابتدا آرد، پودر رازیانه و شیره انگور را با هم ترکیب میکنیم.
-سپس تخم مرغ، شیر و زعفران دمکرده را اضافه کرده، مخلوط میکنیم.
-مخلوط را خوب ورز میدهیم تا خمیر آماده شود.
-سپس گردوی خرد شده، پودر هل، دارچین و گلاب را با هم مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم.
-مقداری از خمیر آماده شده را برمیداریم و با وردنه صاف میکنیم.
-کمی از مواد را داخل آن میگذاریم و خمیر را میبندیم.
-مقداری روغن درون ماهیتابه میریزیم و هنگامی داغ که شد، خمیرها را داخل آن میگذاریم تا پخته و سرخ شود.
-هنگامی که نان آماده شد آن را کنار میگذاریم تا روغن اضافی از آن کشیده شود.
-وقتی نان سرد شد آماده میل کردن است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
بسیار عالی و مفید بود.
ممنون از مقاله مفیدتون که برای راهنماییمون مناسب بود
بسیار عالی….
افتخار مه مکم لرلکیکم
خوب بود ولی مطمئن نیستم برای استخون درد مناسب باشه!!!
برساق یه شیرینی لری هست که در تمام مناطق لرنشین مثل لک مینجایی و ثلاثی و … بخت میشه
نان خوشمزه ای هست ولی روغن زیاد مصرف میشه مگر تو حجم کم درست کنید و اینکه ظرف کوچیک و گود هم برای سرخ کردن انتخاب کنید