کدام غذاها را نباید فریز کرد؟

0

چه غذاهایی رو نمیشه فریز کرد؟

غذاهای فریزری برای مامان‌ها مانند نور امیدی در تاریکی عمل می‌کند آن هم در روزهایی که حوصله غذا درست کردن ندارند. از طرف دیگر فریز کردن غذاها یک راه جایگزین برای مواقعی است که نمی‌خواهید غذایی را دور بریزید. اما بعضی غذاها در پروسه انجماد به خوبی غذاهای دیگر عمل نمی‌کنند. برخی از مواد تشکیل دهنده آنها به طور کامل از بین می‌رود و گاهاً با یک بار انجماد کیفیت آن غذا دیگر مانند سابق نخواهد بود. اینگونه غذاها هرگز نباید فریزری شوند.

اعضای ممنوعه در لیست غذاهای فریزری

همانطور که پیش‌تر گفتیم تعدادی از غذاها به‌دلیل از دست دادن خاصیت خود در زمان انجماد، هرگز نباید فریزری شوند. اما این غذاها کدامند؟

کاهو
سبزیجات برگی حاوی مقدار زیادی آب هستند. زمانیکه شما این سبزی‌ها را فریز می‌کنید این آب گسترش پیدا کرده و دیواره سلولی را ساختار برگ را حفظ کرده، خراب می‌کند و این باعث م‌شود کاهو شل و وا رفته به نظر آید. اگر فقط یک بار این غذا را در فریزر گذاشته باشید، متوجه این موضوع خواهید شد. باقیمانده سبزیجات را در سالاد ریخته یا آنها در سوپ یا خورشت مصرف کنید، فقط آنها را فریزری نکنید.

تخم‌مرغ
تخم‌مرغ آب‌پز یکی از محبوب‌ترین و راحت‌ترین صبحانه‌ها است که مشکلی برای فریز کردن آن نخواهید داشت. اما هرگز سعی نکنید که تخم‌مرغ خام را با پوست خود در فریزر بگذارید. تخم‌مرغ در زمان یخ زدن منبسط می‌شود و این ممکن است باعث ایجاد ترک بر روی پوسته و در نهایت شکستن آن در فریزر شود که در نتیجه آن یک شاهد یک بهم‌ریختگی در فریزر خواهید بود.

پنیر
مانند دیگر غذاها، زمانیکه شما پنیر را فریزری می‌کنید ریسک از دست دادن کیفیت این غذا را می‌پذیرید. پنیر هم ارزشمندتر از آن است که به همین سادگی به آن اجازه خراب شدن بدهید. فریز کردن هم ظاهر و هم مزه پنیر را تغییر می‌دهد، به‌خصوص اگر نرم باشد. پنیرهای پارمسان و چدار را می‌توانید در بسته‌های بدون هوا فریزری کنید، اما این راه‌حل برای پنیرهای صبحانه و پنیرهای خامه‌ای توصیه نمی‌شود، فقط سعی کنید که آنها را مصرف کنید.

آووکادو
بافت کرمی، کره‌ای آووکادو احتمالاً یکی از چیزهایی است که در مورد آن دوست دارید، پس آن را با فریزری کردن خراب نکنید، چرا که تبدیل خواهد شد به یک ماده لزجِ خمیری ناخوشایند. پس آووکادو را در لیست غذاهای فریزری قرار ندهید. می‌توانید باقیمانده آن را در نوشیدنی استفاده کنید و یا پلاستیک پیچ کردن، آن را در یخچال قرار دهید.

حُمص
بله شما می‌توانید حمص را تا چند ماه در فریزر نگه دارید، اما راهش این است: چند ساعتی صبر کنید تا این غذا به طور کامل خنک شود، اما به خاطر داشته باشید که کل آن را در یک ظرف نریزید. حمص را قبل فریزری کردن به وعده‌های کوچک‌تر تقسیم کنید و حتماً قبل از مصرف دوباره آن را به خوبی هم بزنید.

حُمص یا نخود – ارده یک خوراک مدیترانه‌ای – عربی است و بیشتر در سینی‌های مزه به عنوان پیش غذا سرو می‌شود.

این خوراک از نخود پخته، روغن زیتون، ارده، آبلیمو و سیر له شده درست می‌شود.

خامه ترش
اگر قصد دارید که در آینده از خامه ترش خود برای پخت‌وپز استفاده کنید، مشکلی نیست آن را فریزری کنید. اما این را به شما توصیه نمی‌کنیم. چرا که مانند دیگر فراورده‌های لبنی، خامه ترش نیز در زمان انجماد ساختار اولیه خود را از دست می‌دهید و مزه آن در زمان مصرف دوباره آن چیزی که انتظار دارید، نخواهد بود.

ماست
اگر ماست را فریزی کنید مانند دیگر لبنیات ساختار آن از هم پاشیده می‌شود و پس از بیرون آوردن از فریزر آبکی و غیرهمگن می‌شود. حتی از این هم بدتر، ممکن است مزه ماست اسیدی شود و باکتری‌های مفید برای بدن در اثر پروسه فریزری کردن از بین برود. خوردن این ماست موردی ندارد، اما اگر مزه آن برای شما آزاردهنده نیست.

ژله
زمانیکه ژله را در فریزر قرار می‌دهید، مایع ژلاتینی ژله مانع از این می‌شود که سفت شود. فریزری کردن آن به پلیمرها و کلوئیدهایی که ژلاتین را به هم متصل می‌کند، آسیب می‌زند و این یعنی ساختار ژله را به هم می‌ریزد. زمانیکه ژله را از فریزر بیرون بیاورید معمولاً دیگر شانسی برای دیدن ساختار لرزان آن نخواهید داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ