آیا خوردن تن ماهی با نیمرو مضر است؟
یکی از مهمترین مسایلی که در طب سنتی مطرح میشود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، مصرف همزمان مواد غذایی است. در طب سنتی توصیه میشود برخی گروههای مواد غذایی را با یکدیگر مصرف نکنیم و یکی از ترکیبهایی که توصیه به مصرف نکردن آن شده است، ترکیب تخم مرغ و تن ماهی است.
تن ماهی به همراه تخم مرغ به هیچ وجه ترکیب مناسبی نیست! حتی در طب سنتی نیز گفته شده که از مصرف ماهی و تخم مرغ اجتناب کنید. در طب سنتی مصرف لبنیات، تخم مرغ و گوشت با همدیگر به شدت منع شده است و نباید اینها را به صورت (دو به دو یا هر سه) را با هم مصرف کرد.
چون هرکدام از آنها یک غذای کامل هستند، حتی برای مرینیت (مزهدار) کردن ماهی و بعضی گوشتها آنها را در تخممرغ نخوابانید.
ماست و ماهی، یک ترکیب نامناسب
از قدیم گفتهاند ماست را با ماهی نخورید که کک و مک میآورید، اما آیا این ادعا واقعا درست است؟!
طب سنتی چهار مرحله هضم را برای غذاها تعریف میکند و درنهایت معتقد است غذا با گذراندن این مراحل هضم تبدیل به بافتهای بدن یعنی پوست، گوشت، خون و… میشود. اگر این مراحل هضم کامل و درست نباشند، این غذاها باز هم تبدیل به بافتهای بدن میشوند با این تفاوت که بافت خوب، سالم، کامل و شفافی که باید، به وجود نمیآید مثلا پوستی درست میشود که کدر است و به زیبایی و شفافی یک پوست سالم نیست. این اتفاق به خاطر فضولاتی است که در بافت باقی مانده و مراحل هضم به خوبی طی نشده است.
نکته دیگری که در این میان نباید فراموش کرد این است که هرچه غذا طبع سردتری داشته باشد، بیشتر مشکلساز میشود. خوردن ماست که طبع سردی دارد، همراه ماهی که آن هم در میان گوشتها سردترین طبع را دارد، باعث تولید خلط خام زیادی در بدن میشود و درنهایت بافتهای تازه بدن- آنطور که باید و شاید- زیبا، شفاف و سالم نخواهند بود.
همانطور که در بالا گفته شد، نباید سه دسته غذایی را با هم مصرف کرد، زیرا با هم ناسازگار هستند. بعضی غذاها وقتی با هم ترکیب شوند، خاصیت یکدیگر را خنثی میکنند و اگر مصرف این غذاها را ادامه دهیم دچار کمبود املاح و ویتامینهای لازم میشویم. مصرف بعضی از غذاها مثل ماهی و تخم مرغ در معده تولید عفونت و کرم میکند و منجر به ابتلا بیماری نقرس، روماتیسم، قولنج، بواسیر، پیوره و دندان درد میشود.
بعضی از غذاها نیز وقتی با هم خورده شوند از ترکیب آنها سمی تولید میشود که راه را برای میکروبها باز میکند. در بعضی موارد مصرف این غذاها جذب بدن نمیشود و در خون رسوب میکند که در نتیجه منجر به ایجاد انواع سوداها و اگزماها میشود.