ضد عفونی کردن هوای خانه با سوزاندن گیاه باستانی
مریم گلی یکی از بهترین و پرخاصیتترین گیاهان دارویی محسوب میشود. این گیاه دارویی مفید دارای گلهای زیبا، عطری خوشبو و طعم بسیار تلخی است. با دلگرم همراه شوید.
ضد عفونی کردن هوای خانه با مریم گلی
فهرست مطالب
- ضد عفونی کردن هوای خانه با مریم گلی
- ضد عفونی کردن هوای خانه با سوزاندن گیاه باستانی مریم گلی
- چگونه بالشتها را به راحتی بشوییم و آنها را ضد عفونی کنیم؟
- چگونه مریم گلی را برای ضد عفونی کردن هوای خانه بسوزانیم؟
- روش استفاده از گیاه مریم گلی
- چرا پاک بودن هوای خانه مهم است؟
- از خواص مریم گلی بی نصیب نمانید
- انواع مختلف مریم گلی را بشناسید
- نحوهی تمیز کردن تشک تخت فقط با جوش شیرین
- عوارض جانبی گیاه مریم گلی
سوزاندن این گیاه موجب ضد عفونی کردن هوای خانه میشود! احتمالا از خواص مریم گلی زیاد شنیده اید. علاوه بر اسم زیبا و نوستالژیک!، این گیاه دارای خواص بی نظیری من جمله ضد عفونی کردن هوای خانه است.
ضد عفونی کردن هوای خانه با سوزاندن گیاه باستانی مریم گلی
مریم گلی معمولی (نام علمی: Salvia officinalis) گیاهی است چند ساله و علفی، دارای خواص ضد عفونی کننده، قابض، ضد نفخ، کاهش دهنده سریع قند خون و افزایش حافظه میباشد.
شاید شما هم مانند من از این که مریم گلی برای ضد عفونی کردن هوای خانه بی نظیر است تا به حال بی اطلاع بوده اید.
چگونه بالشتها را به راحتی بشوییم و آنها را ضد عفونی کنیم؟
اما اخیرا دانشمندان کشف کرده اند که سوزاندن مریم گلی در محیط خانه میتواند بسیاری از میکروبها و باکتریهای محیط شما را از بین ببرد و شما و خانواده تان از هوایی سالم و غیر آلوده تنفس کنید.
چگونه مریم گلی را برای ضد عفونی کردن هوای خانه بسوزانیم؟
تحقیقات نشان داده است که سوزاندن مریم گلی باکتریهای پیرامون را از بین میبرد و برای ضد عفونی کردن هوای خانه عالی است. محققان با اندازه گیری آلودگی هوای اتاق بعد از یک روز به این نتیجه رسیدند که هوای اتاق همچنان پاک و تمیز باقی مانده است.
روش استفاده از گیاه مریم گلی
یک دسته مریم گلی خشک را با نخ به هم ببندید و انتهای آن را مانند سیگار با آتش روشن کنید و کمی فوت کنید تا دود کند.
نتیجه چنین کاری پاک شدن هوای خانه شما از اکثر باکتریهای بیماری زا است. برخلاف اکثر خوشبو کنندههای شیمیایی این تصفیه کننده هوا ۱۰۰ % طبیعی است و به هیچ عنوان هیچ واکنش آلرژیکی برای افرادی که به عطرها و بوها حساسیت دارند به وجود نمیآورد.
برای تمیز شدن فضای منزل باید یک ساعت مریم گلی دود کند تا کاملا فضا پاکسازی شود؛ بنابراین مقدار کافی را برای این کار استفاده کنید تا یک ساعت دود کند.
چرا پاک بودن هوای خانه مهم است؟
بسیاری از بیماریها بر اثر آلودگی هوا اتفاق میافتد. بیشتر مردم مخصوصا در زمستانها نگران کیفیت هوای اطراف خود هستند. هوای بی کیفیت و آلوده میتواند موجب بسیاری از بیماریها شود. از جمله:
آسم
سرفه
عفونتهای تنفسی
سردرد
سرگیجه
خستگی
سرطان ریه
مشکلات قلبی
از خواص مریم گلی بی نصیب نمانید
در خانههای آپارتمانی که سرویسهای بهداشتی در خانه قرار دارند و خانههایی که افراد سیگاری در آنها زندگی میکنند نیاز به پاکسازی محیط خانه بیشتر احساس میشود.
اگر کودک در منزل تان دارید حتما این کار را انجام دهید تا کودک تان از باکتریهای بیماری زا در امان بماند!
این گیاه بی نظیر در پاکسازی کبد چرب و بسیاری امراض دیگر مفید است.
انواع مختلف مریم گلی را بشناسید
مریم گلی معمولی (Salvia officinalis) نوعی از مریم گلی است که در بیشتر فروشگاههای موادغذایی یافت میشود و از آن برای تهیهی بیشتر چایهای کیسهای مریم گلی استفاده میشود.
این نوع مریم گلی را نباید با سایر انواع و گونههای آن اشتباه گرفت. برای نمونه، مریم گلی مقدس (Salvia divinorum) گیاهی با خواص توهم زاست که در بعضی از فرهنگهای بومی برای اهداف مذهبی استفاده میشود.
نحوهی تمیز کردن تشک تخت فقط با جوش شیرین
مریم گلی سفید (Salvia apiana)، گیاهی بومیِ جنوب کالیفرنیا و بخشهایی از مکزیک است که در طول مراسم تطهیر بومی، بهعنوان بخور سوزانده میشود.
عوارض جانبی گیاه مریم گلی
مریم گلی معمولا در آشپزی استفاده میشود و این مسئله باعث میشود که فکر کنید کاملا بیضرر است. البته اگر به مقادیر توصیه شده در دستورهای آشپزی از مریم گلی استفاده شود، بهطور کلی عارضهای ایجاد نمیکند.
ولی باید توجه داشته باشید که مریم گلی حاوی توژون (thujone) و کافور (camphor) است. توژون و کافور عطرهای گیاهی و روغنیای هستند که اگر در مقادیر بالا و بهصورت خوراکی مصرف شوند، بهطور بالقوه خطرناک هستند و عوارض جانبی جدی مانند تشنج و آسیب به اندامها را بهدنبال دارند.
هنوز حد مجاز مصرفی که بهطور گسترده پذیرفته شده باشد، تعیین نشده است، ولی در گزارش کمیتهی محصولات دارویی گیاهیِ آژانس داروهای اروپای اتحادیهی اروپا (EU European Medicines Agency Committee on Herbal Medicinal Products)، دریافت ۶ میلیگرم توژون از محصولات مورد استفاده برای اهداف دارویی بهعنوان حد مجاز ایمن و بیخطر توصیه شده است.
بر اساس مطالعهای مقدماتی که در مجلهی Chemical Central منتشر شده، مصرف ۳ تا ۶ فنجان چای مریم گلی در روز مشکلی ایجاد نمیکند و موجب نمیشود که به آستانهی سمّی شدن (toxicological threshold) برسیم.
ولی مطالعهی دیگری نشان میدهد که مصرف روزانهی چای مریم گلی باید کمتر از این مقدار باشد. بر اساس یافتههای آنها میانگین توژون و کافور به ترتیب، ۴٫۴ و ۱۶٫۷ میلیگرم در لیتر (mg/L) در چای خوراکی و ۱۱٫۳ و ۲۵٫۴ میلیگرم در لیتر در چای دارویی است.
میزان توژون، کافور و سایر ترکیباتی که در چای مریم گلی وجود دارد، بسته به عواملی که قدرت و توانایی این گیاه را تحت تأثیر قرار میدهد، مانند فرآیند تولید (مانند روشهای برداشت، خشک کردن و عصارهگیری) و زمان دم کشیدن، بسیار متغیر است.
زنان باردار نباید از مریم گلی بیش از مقادیر معمول مورد استفاده در آشپزی استفاده کنند. زیرا مصرف بالای توژون موجب انقباضات رحمی میشود.
گرچه گاهی به مادران شیردهی که با تولید بیش از حد شیر رو به رو هستند (یا مادرانی که قصد دارند کودک خود را از شیر بگیرند) توصیه میشود که برای کاهش تولید شیر خود از چای مریم گلی استفاده کنند، زنان شیرده باید پیش از مصرف چای مریم گلی (به دلیل توژون موجود در آن) با پزشک خود مشورت کنند.
عوارض جانبی مریم گلی شامل مشکلات خفیف گوارشی، جوشهای پوستی، فشارخون بالا یا پایین (بسته به نوع مریم گلی استفاده شده) و پایین آوردن سطح قندخون در افراد مبتلا به دیابت است. این نگرانی نیز وجود دارد که ممکن است برخی از انواع مریم گلی مانند مریم گلی اسپانیایی (Salvia lavandulaefolia) اثراتی شبیه استروژن داشته باشند؛ بنابراین افرادی که مشکلات هورمونی دارند، نباید مریم گلی مصرف کنند. مریم گلی در مقادیر زیاد میتواند با داروهای مختلفی مانند آرام بخشها، داروهای ضدتشنج و داروهای دیابت تداخل پیدا کند.
منبع : دلگرم