روابط فرا زناشویی در محل کار
روابط خارج از چهارچوب زناشویی نه تنها میتواند شیرازه خانوادهای را از هم بپاشد بلکه تاثیرات منفی شدیدی روی فرزندان نیز میگذارد. در عصر جدید با توجه به افزایش فرصتهای شغلی برای زنان یکی از موقعیتهایی که در آن احتمال تشکیل چنین روابطی زیاد است محل کار است.
نتایج پژوهشهای یکی از کشورهای غربی نشان میدهد ۴۶ درصد زنان و ۶۲ درصد شوهران عهدشکن با فردی در محل کار خود رابطه فرا زناشویی داشتهاند.
به گفته علی نقی قاسمیان، مشاور طلاق توافقی معاونت پیشگیری از جرم دادگستری اصفهان این روابط ممکن است به علت تماسها و ارتباطاتی که افراد در محل کار طی انجام پروژهها و ماموریتهای مشترک دارند رخ دهد و از دیگر عوامل زمینه ساز این روابط، میزان دسترس پذیری و زمانهایی است که کارمندان به تنهایی در اتاق و با هم مشغول به فعالیت میشوند.
وی میگوید: البته مشخص است که جذابیتهای ظاهری و شخصیتی نیز میتوانند روند رابطه را تسهیل کرده و تسریع بخشند زیرا سطح تماس و ارتباطات منظم و مداوم به مرور میتواند تبدیل به صمیمت در رابطه شود و این صمیمیت معمولا منتج به عهدشکنی زناشویی از بعد عاطفی و شاید در ادامه، جسمی و سپس جنسی شود.
با همسرتان روابط باز و شفاف داشته باشید
این روانشناس با بیان اینکه همسری که درگیر این ارتباطات میشود کمتر وقت، هزینه و انرژی برای خانواده خویش میگذارد، میافزاید: معمولا این روابط خارج از چهارچوب، منجر به تخریب پیوند زناشویی و جدایی میشود هرچند در حال حاضر با توجه به پژوهشها و تحقیقاتی که در علم روانشناسی، زوج درمانی و مشاوره شده است زوجین میتوانند با سعی و تلاش پیوند زخم خورده خویش را التیام بخشند.
قاسمیان نژاد با اشاره به راهکارهایی پیشگیری از ایجاد روابط فرا زناشویی در محیط کار میگوید: سعی کنید روابط باز و شفافی با همسر خویش داشته باشید و درباره هر چیزی که میتواند رابطه شما با همسرتان را تحتالشعاع قرار دهد با هم صحبت کنید؛ این کار مستلزم ایجاد فضایی امن در خانواده برای اظهار نظر و بیان دغدغهها است.
این روانشناس با اشاره به اینکه همسران باید از تعهد خود نسبت به ازدواج و پیمانی که بستهاند مواظبت و پاسداری کنند، تصریح میکند: تعهد مانند ستونی است که خیمه ازدواج شما را سر پا نگه میدارد و تعهد همسران نسبت به یکدیگر باعث رشد اعتماد، وفاداری، ایثار و از خود گذشتگی در فضای خانواده میشود زیرا پژوهشها نشان میدهد همسرانی که به هم متعهدند کمتر به سپری کردن وقت خود با افراد دیگر فکر میکنند.
قاسمیاننژاد با بیان اینکه زوجین باید پیوند زناشویی و مسؤلیت و تعهد ازدواج را اکثر اوقات در ذهن مرور کنند و آن را در زندگی در اولویت های بالا قرار دهند، خاطر نشان میکند: افکار و تخیلات خود را کنترل کنید؛ ممکن است بگویید فکر و خیال همیشه به عمل منجر نمیشود اما بدانید که تخیل و فکر کردن به داشتن یک رابطه صمیمانه با همکارتان یا فکرکردن به جذابیتهای ظاهری (صورت، اندام و غیره) او احتمال تشکیل رابطه را هرگاه فرصت فراهم شود، زیاد میکند.
محیط کار را مرز بندی کنید
وی میافزاید: محدودیتها و مرزهای مشخصی را در محل کار برای خود تعیین کنید زیرا این اصلا نشانه خوبی نیست که همکاران شما بیشتر از همسرتان از زندگی خصوصی و فردی شما مطلع باشند یا مصاحبت، تبادل فکر و احساس در محل کار بیش از محیط خانواده باشد.
مشاور طلاق توافقی معاونت پیشگیری از جرم دادگستری اصفهان میگوید: از تنها بودن و تنها شدن با همکار جنس مخالف تا حدامکان دوری کنید زیرا تنها بودن با همکار جنس مخالف مخصوصا اگر قبلا به او فکر میکردهاید یا اینکه جذابیتهای خاصی دارد یا به به اندازه کافی حریمها را رعایت نمیکند احتمال ایجاد رابطه فرازناشویی را زیاد میکند.
وی با تاکید بر اینکه مکالمات و صحبتهایی که با همکاران از جنس مخالف دارید در حوزه کاری و مربوط به فعالیتهای شغلی باشد، تصریح میکند: هرگاه احساس کردید مسیر صحبت به سمت مسائل شخصی و خصوصی میرود مکالمه را سریعا قطع کنید.
این روانشناس تاکید میکند: هر اندازه که از نظر احساسی و عاطفی بازتر باشید، بیشتر نسبت به تشکیل رابطه با صمیمیت عاطفی آسیبپذیر خواهید بود و بر عکس، از روابط صمیمانه با همسر خود بیشتر دور میشوید زیرا صمیمیت احساسی و عاطفی با همکار، میتواند بسیار خطرناک باشد و نسبت به روابط فرازناشویی یک شبه (بدون صمیمیت و صرفا برای ارضای شهوت) آسیب بیشتری به پیوند شما وارد میکند.
ایسنا