طرز تهیه خیارشور نمکی، سرکه ای و خیارشور یک روزه

0

شاید برایتان جالب باشد که می‌توانید خیارشور را به روش سریع و یک روزه در منزل درست کنید و از آن در ساندویچ‌ها و کنار غذاهای دیگر لذت ببرید. می‌توانید خیارشور را به روش‌های مختلفی تهیه کنید؛ به روش سنتی و با سرکه، به روش یک‌روزه و فوری اگر عجله دارید و روشی بدون استفاده از سرکه، اگر می‌خواهید خیارشورتان ماندگاری طولانی‌تری را داشته باشد.

روش اول؛ طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه خانگی سرکه‌ای

نکات آشپزی جدید خوب فوت و فن آشپزی طرز تهیه خیارشور خیارشور یک روزه خیارشور فوری خیارشور دبه ای خیارشور خوشمزه خیارشور بازاری خلاقیت آشپزی بهترین کتاب آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزشگاه آشپزی آموزش خیارشور آموزش آشپزی آشپزی خانگی

مواد لازم برای تهیه خیارشور خانگی با سرکه

خیار تازه کوچک و قلمی: ۲ کیلو

سیر: ۵ حبه

سرکه سفید: نصف لیوان یا ۱ فنجان

ترخون: ۴ تا ۵ ساقه

نمک: نصف لیوان

آب: ۸ لیوان

فلفل سبز: به مقدار لازم

سبزیجات معطر دیگر خیارشور مثل شوید، نعنا یا جعفری: به‌ مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا خیارهای کوچک و قلمی را خوب بشورید و سپس خشک کنید. نکته مهمی که در طرز تهیه خیارشور خانگی باید رعایت کنید؛ خشک‌کردن تمام مواد به‌دقت است. سپس تمام سبزیجات معطری که انتخاب کرده‌اید را بشویید و به‌دقت خشک کنید تا آبی در آنها باقی نماند.

مرحله دوم

در این مرحله، سرکه و نمک را با آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. به محض اینکه جوشید، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید که خنک شود. خیارهای خشک‌شده را بردارید و در شیشه بریزید. توجه داشته باشید که هرگز نباید از بطری‌ها یا ظرف‌های پلاستیکی به جای شیشه استفاده کنید. زیرا سرکه با پلاستیک واکنش می‌دهد و ترکیبات سرطان‌زا وارد خیارشور می‌شود. بهتر است قبل از ریختن خیارها در شیشه، با خلال دندان آنها را سوراخ کنید و خلال دندان را از ۲ طرف خیارها رد کنید. علت این کار این است که آب و نمک به آنها برسد و پوک نشوند. در لابه‌لای خیارها، سبزیجات معطر، فلفل و سیر قرار دهید.

مرحله سوم

محلول آب و نمک و سرکه خنک‌شده را در شیشه‌ها بریزید. باید توجه کنید که این محلول به تمام خیارها برسد و سطح شیشه را بپوشاند. سپس شیشه‌ها را در جای خشک و خنک قرار دهید تا خیارشور آماده شود.

روش دوم؛ طرز تهیه خیارشور یک‌روزه و فوری

نکات آشپزی جدید خوب فوت و فن آشپزی طرز تهیه خیارشور خیارشور یک روزه خیارشور فوری خیارشور دبه ای خیارشور خوشمزه خیارشور بازاری خلاقیت آشپزی بهترین کتاب آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزشگاه آشپزی آموزش خیارشور آموزش آشپزی آشپزی خانگی

مواد لازم برای تهیه خیارشور یک‌روزه و فوری: مشابه مواد لازم روش قبلی

۲ مرحله اول این روش، درست مثل ۲ مرحله اول روش قبلی یعنی طرز تهیه خیارشور خانگی با سرکه است. فقط در مرحله سوم، به‌ جای اینکه خیارها را در شیشه‌ها بریزید و چند هفته صبر کنید، شیشه پرشده با مواد را در وسط قابلمه پر از آب بگذارید. این قابلمه را روی حرارت قرار دهید و ۱۵ دقیقه صبر ‌کنید تا بجوشد. سپس شیشه را از قابلمه در آورید و در یخچال بگذارید تا خنک شود. خیارشورهای شما آماده و قابل مصرف است. نوش جان!

روش سوم؛ طرز تهیه خیارشور نمکی

مواد لازم برای طرز تهیه خیارشور بدون سرکه و نمکی

خیار قلمی: ۲ کیلو

ترخون: ۱ کیلو

برگ کرفس: ۲۰۰ گرم

زاج سفید: ۱ تکه کوچک

سیر: ۴ الی ۵ حبه بزرگ

فلفل سبز تند: ۳ الی ۴ عدد

سنگ نمک خردشده: به میزان لازم (مقدار نمک خیارشور به ذائقه شما بستگی دارد)

طرز تهیه خیارشور نمکی

نکات آشپزی جدید خوب فوت و فن آشپزی طرز تهیه خیارشور خیارشور یک روزه خیارشور فوری خیارشور دبه ای خیارشور خوشمزه خیارشور بازاری خلاقیت آشپزی بهترین کتاب آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزشگاه آشپزی آموزش خیارشور آموزش آشپزی آشپزی خانگی

مرحله اول

مشابه مراحل اول روش‌های قبلی، خیارها و سبزی‌ها را به دقت شسته و خشک کنید تا کپک نزنند.

مرحله دوم

در این مرحله، به ازای ۱۵ لیوان آب، ۱ لیوان سنگ نمک خردشده را اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. در آخرین مراحل جوشیدن آب و نمک، زاج سفید را اضافه کنید و صبر کنید تا به‌خوبی حل شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و  صبر کنید خنک شود.

مرحله سوم

خیارها و سبزی‌های معطر خیارشور را در شیشه‌ها بریزید و سپس محلول آب و نمک را روی آنها بریزید تا کاملا سطح خیارها را بپوشاند. سپس مثل روش‌ها قبلی، شیشه‌ها را در جای خنک قرار دهید تا خیارشورها آماده شوند.

نکات مهم جلوگیری از کپک زدن خیارشور

نکات آشپزی جدید خوب فوت و فن آشپزی طرز تهیه خیارشور خیارشور یک روزه خیارشور فوری خیارشور دبه ای خیارشور خوشمزه خیارشور بازاری خلاقیت آشپزی بهترین کتاب آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزشگاه آشپزی آموزش خیارشور آموزش آشپزی آشپزی خانگی

*در تمام مراحل تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده استفاده کنید. یک نکته دیگر برای چلوگیری از کپک زدن خیارشور این است که خیارها و سبزی‌های معطر را بعد از شستن، کاملا خشک کنید؛ آب نجوشیده در شورها و ترشی‌ها، باعث کپک زدن و خراب شدن می‌شود.

*در طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای از سرکه باکیفیت استفاده کنید و به ازای هر ۱۴ لیوان آب به ۱ لیوان سرکه نیاز داریم.

*چه خیارشور به مقدار کم درست کنید و چه خیارشور دبه‌ای نسبت نمک و آب مهم است. در طرز تهیه خیارشور نمکی به ازای هر لیتر آب جوشیده حتما از ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.

*استفاده از ظروف شیشه‌ای درب‌دار هم فرایند کپک زدن خیارشور را به تاخیر می‌اندازد.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ