طرز تهیه ماکارانی با گوشت چرخ کرده قلقلی
همهی ما درست کردن ماکارونی رو بلدیم. اما گاهی یه دستور متفاوت میتونه یه تنوع عالی ایجاد کنه! دنبال کردن از این دستور برای کسایی که بار اولشونه میخوان ماکارونی درست کنن هم انتخاب مناسبیه. امروز یه دستور متفاوت رو باهم آماده میکنیم که در عین سادگی طعم متفاوتی داره و واقعا بینظیره.
مواد لازم برای ماکارونی
ماکارونی با قطر ۲.۵ میلی متر: یک بسته
گوشت ران گوساله چرخ کرده: ۵۰۰گرم
روغن: ۵ قاشق غذا خوری
پیاز: یک عدد متوسط
سیر: یک عدد متوسط
پیازچه تازه: ۳شاخه
رب گوجه فرنگی: ۳قاشق غذا خوری
زرد چوبه: ۳ قاشق چای خوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
ادویه اسپاگتی: یک قاشق مرباخوری
نمک: به مقدار لازم
مراحل تهیه ماکارونی:
پیاز و نصف سیر هارو رنده میکنیم و آب اضافی اونها رو با کمک یک پارچه نخی تمیز میگیریم. (به این صورت که پیاز های رنده شده رو داخل پارچه می ریزیم و قسمت بالایی پارچه رو جمع می کنیم و فشار میدیم، آب اضافی پیاز گرفته میشود.)
نکته : برای تمام شامیها وکوفتهها باید آب اضافی پیاز گرفته شود، اگر این مورد رعایت نشود کوفته، شامی متراکمی نخواهیم داشت و هنگام سرخ کردن یا پختن وا رفته و متلاشی میشوند.سپس پیاز و سیر و را به همراه فلفل سیاه نصف دارچین و نصف زردچوبه و مقدار لازم نمک به گوشت اضافه می کنیم.
گوشت را حسابی ورز داده و با مواد مخلوط میکنیم؛ سپس توپکهایی به اندازه گردوی درشت درست کرده و به مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم.
نکته : استراحت نیم ساعتهی گلولههای گوشت؛ باعث میشود هنگام سرخ شدن در روغن، مواد وارفته و دفرمه نشوند.
بعد ازنیم ساعت توپک های گوشت را داخل روغن از قبل داغ شده سرخ میکنیم. دقت کنید که توپکها را در روغن بچرخانید که در تمام سطح سرخ شوند.
نکته : اگر روغن را از قبل داغ نکنیم و همزمان با ریختن روغن داخل تابه، توپکهای گوشتی رو هم داخل تابه بیاندازیم، توپک ها وارفته و متلاشی میشوند. همزمان با سرخ کردن توپکها یه قابلمه آب روی حرارت میگذاریم تا آب به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب، یک قاشق چایخوری زردچوبه و دو قاشق غذا خوری روغن آن اضافه کنید و ماکارونی را داخل آب بریزید و اجازه بدهید به مدت ۱۵الی۲۰دقیقه در آب بجوشند.
نکته : اضافه کردن زردچوبه و روغن به آب برای جلوگیری از چسبیدن ماکارونیها به هم دیگر است.
هم زمان با جوشاندن ماکارونی ها، رب را به همراه پیازچه های حلقه شده، باقی ماندههای سیر که حلقه کردیم، یک قاشق چایخوری زردچوبه، باقی ماندهی دارچین ، فلفل سیاه و فلفل قرمز در روغن تفت میدهیم. عطر ادویه ها که آزاد شدند دولیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم.
بعد از به جوش آمدن سس، توپکهای گوشت سرخ شده را به سس اضافه میکنیم و در تابه را میبندیم؛اجازه میدهیم ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم در سس بپزند سپس ماکارونیها را آبکش میکنیم.
بعد از اتمام تایم ۱۰ دقیقه، توپکها رو از سس خارج کرده و ماکارونی ها را به همراه ادویه اسپاگتی به سس که حالا غلیظ شده و به اندازه یک لیوان آب دارد، اضافه میکنیم و خوب باهم مخلوط می کنیم.
بعد از مخلوط شدن ماکارونی و سس، توپک ها را روی ماکارونی چیده ،در تابه را می بندیم به مدت ۱۰الی ۱۵ دقیقه با حرارت کم روی شعله می گذاریم تا ماکارونی دم بکشد.
منبع : اکالا بلاگ