خوراکی هایی که سلامت کبد را بیمه می کند
کبد، مسئول بسیاری از عملکرد های مهم بدن مانند تولید گلوکز، سم زدایی و هضم کربوهیدرات هاست بنابراین محفاظت از آن بسیار اهمیت دارد. ضعف عملکرد کبد منجر به تعدادی بیماری، به ویژه دیابت نوع ۲ می شود؛ اما می توان با مصرف طیف وسیعی از مواد غذایی و نوشیدنی از کبد محافظت و عملکرد آن را تقویت کرد.
جو دوسر
فهرست مطالب
خوردن جو دوسر، فیبر مورد نیاز بدن ما را تامین می کند؛ می دانیم که مصرف فیبر برای هضم غذا مهم است و همچنین از کبد محافظت می کند. جو دو سر غنی از ترکیباتی به نام “بتا گلوکان” است که از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی کرده، با عفونت ها مبارزه می کند، دشمن دیابت و چاقی است و از کبد محافظت می کند.
چای سبز
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ در مجله جهانی بیماری های گوارشی منتشر شد نشان داد که چای سبز به کاهش سطح کلی چربی، مبارزه با استرس اکسیداتیو و کاهش سایر علائم بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می کند.
استرس اکسیداتیو به معنای عدم تعادل در سیستم عوامل اکسیدکننده و عوامل آنتی اکسیدانی است که این عدم تعادل بر گونه های اکسیژن واکنش پذیر و توانایی سیستم در دفع سموم تأثیر می گذارد.
سیر
بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۶ در مجله تحقیقات پیشرفته زیست پزشکی منتشر شد، افزودن سیر به رژیم غذایی باعث تحریک کار کبد شده و همچنین به کاهش وزن و چربی کمک می کند.
گریپ فروت
گریپ فروت حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با کاهش التهاب و افزایش آنزیم های چربی سوز، از کبد محافظت می کند.
ماهی
متخصصان گوارش، مصرف ماهی و مکمل های غنی از روغن آن را توصیه می کنند؛ زیرا مصرف آن به شما در کاهش احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می کند. ماهی همچنین سرشار از اسید هایی مانند “امگا ۳” است که باعث کاهش التهاب و کنترل سطح آنزیم های کبدی .
روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است، این مسئله باعث میشود که برای کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد کبد مفید باشد.
آجیل و خشکبار
آجیلها حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامین “E” و آنتی اکسیدان هستند که همگی بر سلامت کبد تأثیر مثبت میگذارند و بدن فرد را در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو محافظت میکند. پزشکان توصیه میکنند که روزانه یک مشت آجیل حتما مصرف شود، اما به دلیل کالری بالایی که دارد نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
منبع : برنا نیوز