ضررهای عدم دریافت پروتئین کافی برای بدن

0

پروتئین برای زندگی روزمره بسیار مهم است. بدون آن، بدن نمی‌تواند به درستی کار کند.

ورم ناگهانی بدن نشانه چیست ورم بدن نشانه چیست منابع غذایی پروتئین مضرات عدم دریافت پروتئین کالری مواد غذایی سلامت نیوز خطر شکستگی استخوان توده عضلانی بدن چیست تجمع چربی در کبد پروتئین ها

۱. از دست دادن توده عضلانی

متأسفانه، حتی فقط سطح متوسطی از کمبود پروتئین می‌تواند منجر به تحلیل رفتن عضلات شود. در حقیقت، تحقیقات بار‌ها تایید کرده‌اند که از دست دادن عضلات با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد اگر پروتئین کمتری مصرف کنید. همچنین اعتقاد بر این است که مصرف پروتئین بیشتر می‌تواند میزان تحلیل رفتن عضلات مربوط به سن را کاهش دهد.

۲. افزایش مصرف کالری

کمبود پروتئین اغلب به این معناست که شما آن را با انواع دیگر غذا‌هایی که کالری بیشتری دارند جبران می‌کنید. در کمبود‌های خفیف، احتمالاً کالری بیشتری مصرف خواهید کرد، به چند دلیل، از جمله اینکه پروتئین سیرکننده‌تر است.

۳. تجمع چربی بالاتر در کبد

سلول‌های کبد می‌توانند به مرور زمان چربی جمع کنند و منجر به یک بیماری خطرناک به نام بیماری کبد چرب شوند. با کمال تعجب، این بیماری از جهاتی با کمبود پروتئین ارتباط دارد. محققان بر این باورند که این ارتباط ممکن است به دلیل اختلال در پروتئین‌های مسئول انتقال چربی به بدن باشد؛ و کمبود سنتز آن‌ها می‌تواند منجر به باقی ماندن رسوبات چربی در کبد شود.

۴. خطر شکستگی استخوان

بسیاری از ما پروتئین را با استخوان مرتبط نمی‌دانیم، اما واقعیت این است که حتی کمبود متوسط آن نیز استخوان‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

۵. عفونت‌های شدیدتر

آیا می‌دانید کمبود پروتئین می‌تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند؟ اگر به اندازه کافی ماده مغذی مصرف نکنید، بیشتر در معرض ابتلا به ویروس‌ها و عوارض هر نوع عفونت هستید.

۶. مشکلات مو، ناخن و پوست

اگر در حد جزئی یا متوسط کمبود پروتئین دارید، بعید به نظر می‌رسد مشکلات ظاهری را تجربه کنید. اما اگر به شدت کمبود دارید، ممکن است علائم نیاز‌های تغذیه‌ای برآورده نشده را در قسمت‌هایی از بدن که از پروتئین ساخته شده‌اند از جمله ناخن‌ها، مو و پوست مشاهده کنید.

۷. ادِم (ورم بدن)

ادِم بیماری است که در آن بدن متورم می‌شود. این بیماری در بعضی موارد بی‌ضرر است و در برخی دیگر، می‌تواند علامت یک مشکل جدی باشد یا حتی به خودی خود خطرناک باشد. اکثر دانشمندان براین باورند که ادم نتیجه کمبود آلبومین در خون است.

آلبومین بیشترین پروتئین موجود در قسمت مایع خون است و عملکرد‌های مختلفی دارد. کمبود مصرف پروتئین منجر به کاهش سطح آلبومین سرم می‌شود. آلبومین سرم، به دلیل کم بودن نمی‌تواند وظایف خود را به طور دقیق انجام دهد و باعث ایجاد فشار آنکوتیک نامتعادل می‌شود. فشار آنکوتیک برای کشیدن مایعات به جریان خون و دور شدن از مکان‌های دیگر بسیار ضعیف می‌شود. همین موضوع منجر به تورم در آن قسمت‌ها می‌شود.

منبع : پارسینه

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ