طرز تهیه انواع شیرینی کرکی اصفهان؛ خوشمزه و خانگی

0

شیرینی کرکی یا شیرینی بهشتی اصالتا متعلق به شهر نایین اصفهان است و به عنوان یکی از شیرینی‌های بسیار محبوب برای مراسم و اعیاد، به‌ویژه عید نوروز شناخته می‌شود. شیرینی کرکی بهشتی بافت بسیار نرمی دارد و شما هم به راحتی می‌توانید با مواد ساده یعنی آرد، پودر قند و روغن، این شیرینی خوش‌طعم و مقوی را در منزل تهیه کنید. ما در این مطلب از مجله کوروش، طرز تهیه شیرینی کرکی بهشتی ساده، زعفرانی و کاکائویی را در فر و بدون فر، به همراه فوت‌ و فن‌‌های پخت آن آورده‌ایم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی کرکی بهشتی

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی کرکی اصفهان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی کرکی اصفهان شیرینی عید خلاقیت آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مواد لازم

آرد نخودچی: ۱۲۵ گرم

آرد برنج: ۱۲۵ گرم

آرد جوانه گندم: ۲۵۰ گرم

پودر قند: ۱۷۵ گرم

روغن جامد یا کره: ۲۲۵ گرم

پودر هل:  ۱/۲ قاشق چایخوری

پودر کاکائو: ۱ قاشق غذا خوری

زعفران: ۲ قاشق مرباخوری

وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری

پودر پسته و تخم خرفه: به میزان لازم

طرز تهیه

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی کرکی اصفهان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی کرکی اصفهان شیرینی عید خلاقیت آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله اول

آرد برنج، آرد جوانه گندم و آرد نخودچی را با الک ریز بزنید. روغن جامد را به دمای محیط برسانید. فر را روشن کرده و روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. پودر قند را جداگانه الک کنید تا یکدست شود. (اگر این سه نوع آرد را در دسترس نداشتید می‌توانید از آرد گندم استفاده کنید ولی بهتر است این ترکیب را رعایت کنید). پودر قند را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و روغن را به آن اضافه کنید. به مدت ۵ تا ۷ دقیقه به هم بزنید تا کرمی رنگ شوند.

مرحله دوم

آرد برنج، آرد نخودچی و آرد جوانه گندم را که از قبل الک کرده‌اید، با پودر هل و وانیل مخلوط کنید و در چند مرحله به آرامی به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. آرد را در یک مرحله اضافه نکنید چون ممکن است نیاز به کم و زیاد کردن داشته باشد. اگر می‌خواهید شیرینی کرکی‌تان، کاکائویی باشد، در این مرحله پودر کاکائو را اضافه کنید و مخلوط کنید.

می‌توانید این میزان از خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید. به یک قسمت از آن پودر کاکائو و به یک قسمت زعفران دم کرده اضافه کنید و قسمت دیگر را به همان شکل خمیر اصلی نگه دارید. مواد را با دست ورز دهید البته تا جایی که به روغن نیفتد چون در صورتی‌که روغن خمیر جدا شود، شیرینی شما سفت خواهد شد. اگر خمیرتان سفت‌ بود، به آن یک یا ۲ قاشق روغن مایع اضافه کنید. خمیر را در پاکت پلاستیکی بگذارید و به مدت ۴ ساعت استراحت بدهید.

مرحله سوم

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی کرکی اصفهان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی کرکی اصفهان شیرینی عید خلاقیت آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

در سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و آن را چرپ کنید. خمیر را بعد از استراحت، به شکل دایره‌های به اندازه گردو یا فندق جدا کنید و دایره‌ای شکل بدهید. روی خمیر را طرح بزنید. معمولا روی شیرینی کرکی، طرح چند دایره که همدیگر را قطع می‌کنند، زده می‌شود که به آن «پر زدن» می‌گویند. می‌توانید از ماسوله هم استفاده کنید و شکوفه بزنید.

بعد از اینکه شیرینی‌ها را در سینی چیدید، روی شیرینی کرکی را با پودر پسته یا تخم خرفه تزیین کنید و در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. برای ۱۵ دقیقه شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی را در فر بگذارید و سپس آن را خارج کنید. وقتی از حرارت افتادند، آنها را از کاغذ جدا کنید و در ظرف در بسته نگه دارید.

طرز تهیه شیرینی کرکی بهشتی بدون فر

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی کرکی اصفهان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی کرکی اصفهان شیرینی عید خلاقیت آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

یک قابلمه با اندازه مناسب، در حدی که سینی شیرینی کرکی در آن جا شود، انتخاب کنید و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا کاملا گرم شود. بعد از ۱۰ دقیقه شعله‌پخش‌ کن را زیر قابلمه بگذارید و قالب را در قابلمه بگذارید، طوری که قالب با کف قابلمه تماس نداشته باشد. می‌توانید از پایه فلزی استفاده کنید. دم کنی را روی قابلمه قرار دهید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اجازه دهید شیرینی کرکی بهشتی شما بپزد.

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی کرکی بهشتی برای عید نوروز

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم شیرینی کرکی اصفهان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه شیرینی کرکی اصفهان شیرینی عید خلاقیت آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع شیرینی خانگی آموزش انواع شیرینی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

*می‌توانید آرد مخصوص شیرینی کرکی را از قنادی‌ها نیز تهیه کنید. این آرد که به آن «آرد شکر پاره» می‌گویند، معمولا در قنادی‌های شهرهای استان اصفهان به راحتی یافت می‌شوند.

*بهتر است آرد برنج را خودتان در خانه و با برنج مرغوب تهیه کنید.

*اگر از روغن جامد در طرز تهیه شیرینی کرکی استفاده کرده‌اید، می‌توانید به مدت ۲ ماه آنها را نگه دارید و در صورتی‌که از کره استفاده کنید، شیرینی بهشتی شما برای حدود ۲ هفته قابل استفاده است.

*شیرینی کرکی یا شیرینی بهشتی اصفهان مثل شیرینی آلمانی یا مشهدی و شیرینی نخودچی از جمله شیرینی‌های سنتی عید نوروز ایرانیان است.

منبع : افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ