طرز تهیه باقلوا پرچمی قزوین خوشمزه و خانگی
احتمالا میدانید که باقلوا سوغات برخی شهرهای کشور مثل یزد، تبریز و قزوین است و شاید آن را با نام باقلوا ترکی میشناسید. این شیرینی پر طرفدار در کشور ایران، ترکیه و بعضی از کشورهای عربی هم تهیه میشود. البته انواع باقلوا با طرز تهیه مشابه در شهرهای مختلف ایران تولید میشود مثل باقلوا یزدی، باقلوا تبریزی، باقلوا شیرازی و … . در قزوین هم سه نوع باقلوا با نامهای باقلوا سه رنگ یا پرچمی، باقلوا لوزی و باقلوا پیچ درست میشود که معروفترین آن، همان باقلوا پرچمی و مهمترین سوغات این استان به شمار میرود.
طرز تهیه باقلوا پرچمی قزوین
فهرست مطالب
مواد لازم
گلاب: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
آب: ۱ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
آرد: ۱ و ۱/۴ لیوان دستهدار فرانسوی
شیر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: ۲ قاشق سوپخوری
پودر هل: ۱ قاشق سوپخوری
پودر پسته: ۲۵۰ گرم
پودر بادام: ۲۵۰ گرم
خاک قند: ۲۵۰ گرم
شکر: ۵۰۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهیه باقلوا پرچمی یا سه رنگ قزوین
مرحله اول
در ابتدا فر را روشن و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
در یک ظرف مناسب، آب، روغن و گلاب را مخلوط و آرد را کمکم اضافه کنید. آنها را با هم ورز بدهید و از این ترکیب خمیری درست کنید که لطیف باشد.
خمیر را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و حدود ۲ ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
مرحله دوم
با نصف خمیر، یک لایه خمیر را نازکتر از لواش درست کرده و روی تابه پهن کنید. خاک قند و پودر بادام را با زعفران کوبیده، مخلوط و به سه قسمت تقسیم کنید.
یک قسمت را روی خمیر بریزید و با دست فشار دهید. میتوانید از ته ظرفی که اندازه آن با قالب شما هماهنگ است، برای فشار آوردن به مخلوط استفاده کنید.
قسمت دوم خاک قند و پودر بادام را با هل مخلوط کنید و نصف آن را روی ترکیب قبلی بریزید و فشار دهید.
قسمت سوم خاک قند و پودر بادام را با باقیمانده پودر بادام و هل، به همراه پودر پسته بریزید و کاملا فشار دهید.
مرحله سوم
یادتان باشد که لایهها را به خوبی فشار دهید تا رنگ آنها مشخص باشد.
نصف خمیری را که از قبل مانده بود، دوباره به همان صورت اول، نازکتر از لواش باز کنید و روی مواد باقلوا بیندازید و اضافههای خمیر را برش دهید.
باقلوا را به شکل مربع یا لوزی برش دهید و مقداری روغن جامد آب کرده یا کره را روی تمام سطح باقلوا بریزید و باقلوا را در فر قرار دهید.
مرحله چهارم
در آخرین مرحله از طرز تهیه باقلوا قزوین، شکر، آب و گلاب را با هم مخلوط کنید و با آن شربت باقلوا درست کنید.
باقلوا را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از اینکه باقلوا را از فر خارج کردید و از حرارت افتاد و خنک شد، شربت باقلوا را روی آن بریزید و در ظرف در بسته قرار دهید تا خشک نشود.
روش های نگهداری باقلوا قزوین
*برای نگهداری باقلوا باید شیرینی را دور از نور آفتاب و در یخچال نگه دارید.
*در جعبهای که باقلوا را در آن میگذارید یک پاکت پلاستیکی بدون منفذ و سوراخ قرار دهید. باقلواها را در پاکت پلاستیکی قرار دهید.
*بهتر است باقلوا را برای مدت طولانی نگه ندارید چون روغن آن به مرور اکسید میشود و میتواند موجب بروز مشکلات گوارشی شود یا طعم آنها تغییر کند.
*بهتر است باقلواها را کنار یا روی هم بچینید تا کمتر در معرض هوا قرار بگیرند و در نتیجه دیرتر خشک شوند.
منبع : افق کوروش