طرز تهیه جار کیک شکلاتی مرحله به مرحله
جار به ظروفی شیشهای گفته میشود که غالبا استوانهای شکل بوده و دارای درب میباشند. برای تهیهی کیکهای تشریفاتی و زیبا، از کیک شکلاتی گرفته تا کیک ردولوت برای مناسبتهایی مثل ولنتاین میتوان از این شیشهها استفاده کرده و آنها را با انواع مختلف روبان، پارچههای شکلدار و یا برچسب تزیین کرد. همچنین امروزه از این شیشهها برای تهیهی انواع مختلف کیک استفاده میشود و در واقع، کیک مورد نظر شما به سادگی درون آنها قرار گرفته و یا پخته خواهند شد. در این صورت، شبیه به هدایای خوراکی میشوند و شما میتوانید از آنها برای تعطیلات و جشنهای مختلف، استفاد کنید.
کمتر کسی پیدا میشود که به جار کیکها علاقه نشان ندهد. در واقع، خوردن کیک با قاشق حس لذتبخشی ایجاد میکند که غالبا تمامی افراد تمایل دارند آن را امتحان کنند. علاوه بر آن، امکان اضافه کردن لایههای مختلف با طعمها و رنگهای متفاوت، یک جار کیک جذاب و شگفت انگیز را ایجاد میکند که قطعا مورد استقبال افراد بسیاری قرار میگیرد.
طرز تهیه جار کیک شکلاتی
فهرست مطالب
مواد اولیه مورد نیاز
آرد: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
شکر دانه ریز: ۳/۴ لیوان دستهدار فرانسوی
پودر کاکائوی شیرین نشده: ۱/۴ لیوان دستهدار فرانسوی
جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن نباتی: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
باترمیلک یا شیر کرهای: ۳/۴ لیوان دستهدار فرانسوی
تخم مرغ: ۱ عدد
عصارهی وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای فراستینگ یا لایههای خامهای
پودر قند: ۳ تا ۴ لیوان دستهدار فرانسوی
کره بدون نمک (نرم شده): ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
شیر: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
عصارهی وانیل: ۱ قاشق چایخوری
پس از اینکه مواد اولیه مورد نیاز را آماده کردید، انجام مراحل زیر را آغاز کنید:
مرحله اول
فر را روشن کرده و دمای آن را روی ۱۸۰ درجهی سانتیگراد، تنظیم کنید.
مرحله دوم
در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحله سوم
در یک ظرف دیگر، روغن نباتی، شیر کرهای، تخم مرغ و عصاره وانیل را بریزید و یا یکدیگر مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند.
مرحله چهارم
مواد خشک داخل کاسه را به مواد مرطوب مرحله ۳، اضافه کنید و آنقدر مخلوط کنید تا مایهی جار کیک شکلاتی یکدست شود.
مرحله پنجم
مایه کیک را در قالب بریزید. ترجیحا یک قالب بزرگ انتخاب کنید تا در نهایت، یک لایهی کیک نازک ایجاد شود. کیک را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار دهید. در این مدت، دما و پخت کیک را کنترل کنید تا کیک شما خشک و یا سوخته نشود. پس از اینکه کیک را از درون فر خارج کردید، در صورتی که کیک پف زیادی داشت، کمی آن را فشار دهید تا جمعتر شود. اندکی صبر کنید تا کیک کاملا خنک شود.
حال نوبت آماده کرده فراستینگ یا همان خامه روی کیک است؛ به این صورت که:
مرحله ششم
در کاسهای، پودر قند و کرده را به خوبی با استفاده از همزن مخلوط کنید.
مرحله هفتم
به مخلوط پودر و قند اندازه کافی شیر اضافه کنید تا به قوام مورد نظر برسد و عصاره وانیل را نیز به آن اضافه کنید. مجددا با استفاده از همزمن به خوبی این مخلوط را ترکیب کنید.
مرحله هشتم
یک کیسه قیفی شکل تهیه کرده و یا با استفاده از پلاستیک فریزری کیسهای قیفی شکل آماده کنید. این کیسه را با فراستینگ پر کنید.
پس از خنک شدن کیک و تهیه فراستیگ میتوانید مراحل نهایی تهیه جارکیک شکلاتی را با مراحل ساده زیر تمام کنید:
کیک را اندازهی کف شیشهی جارکیک به صورت حلقهای برش بزنید. پس از اینکه حلقههای کیک آماده شدند، درون شیشهی جار کیک یک حلقه کیک قرار داده و با استفاده از کیسه قیفی شکل، روی آن لایهای از فراستینگ بریزید. این مرحله را تا بالای شیشه ادامه دهید. ترجیحا توصیه میشود لایهی انتهایی جارکیک فراستینگ باشد و روی آن را با خردههای کیک، تزئین کنید.
شما میتوانید جار کیک شکلاتی خود را با استفاده از درپوشهای شکلدار و یا برچسب و روبان تزئین کنید. پس از آن، جار کیک را درون یخچال قرار دهید تا آمادهی سرو شود. همچنین توصیه میشود، قبل از سرو اجازه دهید جار کیکها به دمای محیط برسند. جار کیک شکلاتی شما آماده است و میتوانید از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
نکات مورد توجه در پخت جار کیک شکلاتی
*همانطور که گفته شد، شما میتوانید جار کیک را در طعمها و رنگهای مختلف تهیه کنید و از پخت و سرو آن لذت ببرید.
*در این رسپی، کیک داخل جار جداگانه تهیه شد اما برخی رسپیها هستند که کیک را درون جار آماده میکنند. توصیهی ما جداگانه پختن کیک درون جار و سپس لایه بندی آن با استفاده از فراستینگ است تا در نهایت، جارکیک زیباتری داشته باشید.
*در صورتی که میخواهید، جارکیک خوشمزهتری داشته باشید، توصیه میشود اجازه دهید کیک شما کمی خیس باشد. جار کیک خیس خوشمزهتر و لذیدتر است.
جارکیکها برای افراد مختلف، بخصوص کودکان، جذابیت ویژهای دارند. پیشنهاد ما این است که حداقل یک بار پخت آنها را امتحان کنید؛ از آن پس به پایه ثابت مهمانیها و حتی دورهمیهای کوچک شما تبدیل خواهند شد.
منبع : مجله افق کوروش