از فواید بی نظیر زیتون چه می دانید؟
زیتون یکی از میوههای شناخته شده و مفید برای سلامتی است. با این حال، بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتونهای سبز آشنا هستند، اما بیشتر آنها هیچ نظری در مورد وجود زیتونهای سیاه ندارند. اما آیا میدانید که زیتونهای سبز و هم زیتونهای سیاه از یک نوع هستند.
مهمترین سوال مطرح میشود چه چیزی زیتونها را اینقدر متفاوت میسازد؟ خوب، همانطور که در بالا ذکر شد، زیتونهای سیاه و هم زیتونهای سبز از انواع مشابهی میآیند. تنها چیزی که آنها را متفاوت میکند زمانی است که چیده میشوند زیتونهای سبز قبل از رسیدن و یا خام انتخاب میشوند در حالی که زیتونهای سیاه در حالی که میرسند انتخاب میشوند زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل خواهد شد و به همین دلیل زیتون سیاه نامیده میشود.
واقعیتهای غذایی زیتون
فهرست مطالب
زیتون حاوی ۱۱۵ – ۱۴۵ کالری در هر (۱۰۰ گرم)، یا حدود ۵۹ کالری در هر ۱۰ زیتون است.
واقعیتهای غذایی برای ۱۰۰ گرم از زیتونهای رسیده:
کالری:۱۱۵
آب:۸۰ %
پروتئین:۰.۸ گرم
کربوهیدرات:۶.۳ گرم
شکر:۰ گرم
فیبر:۳.۲ گرم
چربی:۱۰.۷ گرم
اشباع شده:۱.۴۲ گرم
چربی تک غیراشباع:۷.۸۹ گرم
چندغیراشباع:۰.۹۱ گرم
سوال بعدی در مورد ارزشهای غذایی آن است، مواد مغذی زیتون سیاه بالاتر یا کمتر از زیتون سبز است؟ واقعیت این است که زیتونهای سبز و زیتونهای سیاه شامل مقادیر مغذی مشابهی هستند که غنی از فواید ویتامین ث، آنتی اکسیدانها مثل فلانوئید و پلی فنول ها، اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول، تیروزول، اسید اولانولیک، کورستین و چندین مواد معدنی ضروری مثل آهن و مس هستند. اما صرفنظر از رنگ، بافت و طعم نیز کاملا متفاوت هستند. زیتون سبز بافت سفت تری دارد و طعم آن در مقایسه با زیتونهای سیاه، تلخ است.
فواید زیتون سیاه و سبز:
بهبود سلامت چشم:
مصرف زیتون سیاه میتواند مصرف روزانه ویتامین آ را تامین کند. همانطور که میدانید یکی از مزایای ویتامین آ این است که سلامتی چشم و بینایی را بهبود میبخشد.
منبغ غنی آنتی اکسیدان:
همانطور که در بالا ذکر شد، زیتونها میتواند به مقداری از آنتی اکسیدان قوی مثل پلی فنولها و فلانوئید بدن شما را تامین کند نه تنها این، زیتونهای سیاه نیز غنی از ویتامین ث، ویتامینای و ویتامین آ هستند.
تقویت تولید گلبولهای قرمز خون:
آهن برای تولید گلبولهای قرمز خون یا سلولهای خونی قرمز ضروری است. نقش اصلی گلبولهای قرمز، توزیع اکسیژن و مواد غذایی به کل سلولهای بدن است. عدم وجود آهن میتواند منجر به تولید پایین گلبولهای قرمز و تاثیراتی مانند تهوع، سردرد، میگرن و کم خونی شود.
بهبود شکم:
زیتونها غنی از فیبر هستند و یکی از فواید سلامتی فیبر، شکم سالم است. نه تنها آن، بلکه ویتامین ایی موجود در زیتون نیز برای سلامت گوارش بسیار عالی است.
منبع عالی ویتامین ایی:
در مورد فواید سلامتی ویتامین ایی چه میدانید؟ این نوع ویتامین در میان آنتی اکسیدان موجود است و همچنین مسئول پوست و شکم سالم و کاهش خطر توسعه سلولهای سرطانی است.
کاهش ریسک سرطان کولون:
یک چیز دیگر که در مورد ویتامین ایی باید بدانید، زمانی که ویتامین ایی با تک چربی اشباع نشده ترکیب میشود، آنها میتوانند با سرطان روده بزرگ مبارزه و آن را کاهش دهند.
مفید برای استخوانها و بافت بدن:
برخی مطالعات نشان داده اند که خوردن زیتونهای سیاه میتواند نقش ایبوپروفن را در تسکین برخی دردها در مفاصل و یا بافتهای ارتباطی جایگزین کند. این به آن معنی است که زیتونهای سیاه هم میتوانند به عنوان کشنده درد عمل کنند.
درمان طبیعی پوست:
ترکیب ویتامین ث و ویتامین ایی که در زیتونهای سیاه یافت میشوند دلایلی هستند که چرا این میوه به طور مرتب به عنوان درمان طبیعی پوست در نظر گرفته میشوند. ویتامین ایی تولید کلاژن را افزایش خواهد داد در حالی که ویتامین ایی از بازسازی سلولهای بهینه پوست اطمینان حاصل خواهد کرد.
ویژگیهای ضد التهابی:
برخی مطالعات ثابت کرده اند که زیتونهای سیاه حاوی برخی ترکیبات فعال هستند که میتوانند رشد آنزیمهای خاص را مهار کنند که میتواند منجر به التهاب شود
منبع : نخست نیوز