طرز تهیه یتیمک بادمجان به روش شیرازی و بوشهری

0

اگر اهل جنوب کشور هستید، این غذا را حتما خورده‌اید. یتیمی، یتیمک و یتیمچه، اسم‌هایی هستند که به این غذای ساده و سریع می‌دهند. یتیمک انواع مختلفی هم دارد. مثلا یتیمک کدو، یتیمچه مرغ، یتیمچه با گوشت و یتیمچه بادمجان با عدس. اما در یتیمی شیرازی و بوشهری، از گوشت و مرغ اثری نیست. دستور پخت‌های این غذا هم در شهرهای مختلف، متفاوت است و در هر شهری، از حبوبات و گوشت یا سبزیجاتی که با طبع و ذائقه‌شان سازگار است، استفاده می‌شود. در طرز تهیه یتیمک بادمجان به روش شیرازی و بوشهری معمولا از گوجه فرنگی و سبزیجات هم استفاده می‌شود ولی می‌توان از تمبر هندی هم در آن استفاده کرد.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم یتیمک بادمجان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه یتیمک بادمجان خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مواد لازم

بادمجان: ۶ عدد

گوجه فرنگی: ۶ عدد

پیاز: ۳ عدد

سیر: ۳ حبه

روغن: به میزان لازم

زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

نمک: ۱ قاشق چای‌خوری (سر صاف)

آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم یتیمک بادمجان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه یتیمک بادمجان خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله اول

بادمجان‌ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید. در آب نمک بریزید یا رویشان را نمک بپاشید تا آب قهوه‌ای آنها خارج شود. ۳۰ دقیقه بعد آبکش کنید و بگذارید آب آنها برود.

در یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. پیاز را هم به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سیرها را پوست بگیرید و خیلی ریز، خرد یا له کنید. بادمجا‌ن‌های طلایی شده را از تابه خارج و پیاز و سیر را در آن سرخ کنید. زردچوبه را با سیر و پیاز سرخ کنید.

مرحله دوم

گوجه فرنگی‌ها را بشویید و آن‌ها را هم مکعبی خرد کنید و به پیازهای طلایی شده اضافه کنید. بعد از اینکه گوجه فرنگی‌ها نرم شدند و طعم خامشان گرفته شد، بادمجان را اضافه کنید. نمک را در همین مرحله بیفزایید. می‌توانید از سبزی خشک معطر مثل شنبلیله هم در دستور پخت یتیمچه بادمجان استفاده کنید. فقط حواستان باشد که استفاده از شنبلیله زیاد در غذا باعث ایجاد تلخی می‌شود.

در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. هنگام سرو یا ۱۰ دقیقه قبل از قطع کردن حرارت، آبلیمو را اضافه کنید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم یتیمک بادمجان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه یتیمک بادمجان خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

روش دوم طرز تهیه یتیمک بادمجان

در این روش از طرز تهیه یتیمچه بادمجان می‌توانید به جای سرخ کردن مواد، از روش آبپز کردن استفاده کنید. در این صورت، همه مواد را به صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کنید. یک قابلمه یا تابه عمیق را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. به ترتیی پیازها، لایه بعد را بادمجان و لایه سوم را گوجه فرنگی بچینید.

نمک و زردچوبه را اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید تا بادمجان‌ها با آب پیاز و گوجه فرنگی بپزند. در ۱۰ دقیقه پایانی، آبلیمو را اضافه کنید. برای پختن این غذا به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید. هر از گاهی به غذا سر بزنید تا ته نگیرد.

فوت و فن های طرز تهیه یتیمک بادمجان

*یتیمک بادمجان شیرازی و بوشهری، یک غذای کاملا گیاهی است و گیاه‌خواران می‌توانند از آن به عنوان یک وعده سالم، در برنامه غذایی خود قرار دهند.

*یتیمچه بادمجان یک غذای ساده نونی است که با سبزی خوردن، نان و انواع ترشی سرو می‌شود.

*در دستور پخت یتیمک از فلفل استفاده نکنید. فلفل طعم بادمجان را خراب می‌کند و باعث می‌شود احساس کنید غذایتان تلخ شده است.

*در طرز تهیه یتیمچه آذربایجان، از گوشت هم استفاده می‌شود. در این حالت می‌توانید هم از گوشت تکه‌ای گوسفند یا مرغ و هم از کوفته قلقلی استفاده کنید.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم یتیمک بادمجان مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه یتیمک بادمجان خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

*در طرز تهیه یتیمچه نیشابور، از حبوباتی مانند عدس هم استفاده می‌شود. می‌توانید از لوبیا و نخود هم استفاده کنید. در این صورت پروتئین گیاهی را نیز به غذا اضافه خواهید کرد.

*در طرز تهیه یتیمچه کاشان نیز از سیب زمینی نگینی شده، در کنار بادمجان و گوجه فرنگی استفاده می‌شود.

*هر چند یتیمک را با بادمجان درست می‌کنند ولی اگر به بادمجان دسترسی نداشتید، از کدو هم می‌توانید استفاده کنید. در این صورت زمان پخت یتیمک کوتاه‌تر خواهد بود.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ