طرز تهیه مرباهای خانگی خوشمزه و سالم + نکات
مرباها آن قدر متنوع هستند که نمی توان شیفته یک یا چند تا از آن ها نبود. این دسر ها و چاشنی های خوشمزه که معمولا به عنوان یکی از اجزای صبحانه سرو می شوند، همین جا بگوییم که جزء اصلی مربا ها را علاوه بر میوه ها، شکر تشکیل می دهد که برای رژیمی شدن آن ها، می توانید شکر را با عسل جایگزین کنید. عموما هم مربا علاوه بر کاربرد معمول خود، یکی از راه های نگهداری طولانی مدت میوه ها به حساب می آید. البته باید میوه هایی هم که در طرز تهیه مربای خانگی استفاده می کنید، سالم و بدون کرم زدگی باشند تا به مرور هم سالم بمانند.
۱- طرز تهیه مربای خانگی هویج، یک صبحانه خاطره انگیز
فهرست مطالب
- ۱- طرز تهیه مربای خانگی هویج، یک صبحانه خاطره انگیز
- ۲- مربا به زعفرانی، یک طعم خاص و جذاب
- ۳- طرز تهیه مربای خانگی آلبالو در کوتاه ترین زمان و به شیوه حرفه ای
- ۴- دستور پخت مربای گلابی ساده و خوشمزه
- ۵- مربای سیب قرمز یا زرد با طعمی به یاد ماندنی
- ۶- مربای پوست پسته، سرشار از خواص بی نظیر برای سلامتی بدن
- ۷- دستور پخت مربا لبو پرخاصیت برای کودکان و بزرگسالان
- ۸- طرز تهیه مربای خانگی انار، یک دسر جذاب و مدرن
- ۹- مربای پوست پرتقال مجلسی و ساده؛ به صرفه، پرخاصیت و ریسکی
- ۱۰- طرز تهیه مربای خانگی توت فرنگی و رازهای کپک نزدن آن
- ۱۱- مربای شاه توت و روش درست کردن شربت شاه توت
- ۱۲- طرز تهیه مربای خانگی زردآلو با میوه تازه و خشک
- ۱۳- دستور تهیه مربا گل محمدی، مربای مجلسی از تبریز
- ۱۴- مربای انجیر زرد و سیاه، طعم دهنده و دسر محبوب در دنیا
- ۱۵- طرز تهیه مربای خانگی زنجبیل و فوت و فن های آن
- ۱۶- مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک
- ۱۷- طرز تهیه مربای خانگی نارنگی بدون تلخی با طعم نوستالژیک
- ۱۸- طرز تهیه مربا زرشک تازه و خشک مجلسی
- ۱۹- مربای کیوی، خوش طعم جذاب و دوست داشتنی
- ۲۰- دستور پخت مربای موز مجلسی براق و خوش طعم بدون شکرک و کپک
- ۲۱- طرز تهیه مربای خانگی خرمالوی خوشمزه در زمان کوتاه
- ۲۲- مربا آووکادو؛ یک چاشنی ایده آل برای صبحانه با طعم بسیار خاص
بعضی از مربا ها همیشه طرفداران مخصوص به خود را دارند و حتی تهیه میوه و پخت آن ها هم خیلی راحت است. مربای هویج از جمله این مربا ها است. یک مزیت آن هم این است که هویج در همه فصول سال در دسترس است و هر زمان بخواهید، می توانید اقدام به تهیه آن کنید. از هویج به جز در طرز تهیه مربای خانگی، برای تهیه سالاد و در غذا هم استفاده می کنند. اما چگونه مربای هویج خوشمزه تهیه کنیم؟ طرز تهیه مربای هویج نگینی یا رنده شده مانند دیگر مربا ها خیلی ساده است. شما فقط به مقداری هویج، شکر، آب و دیگر مواد پخت لازم دارید تا یک مربای هویج خوشمزه تهیه کنید.
۲- مربا به زعفرانی، یک طعم خاص و جذاب
پاییز و زمستان فصل به و مربای به است. اغلب افراد هم طرز درست کردن انواع مربا را بلد هستند و تصور می کنند مشکلی برای درست کردن مربا ندارند. اما اکثر کسانی که مربا درست می کنند، از شکرک و کپک زدن مربا و نیز رنگ تیره و غیر شفاف مربا شکایت دارند. این ها دقیقا همان فوت کوزهگری درست کردن انواع مربا هستند. اما مربای به چگونه درست می شود؟ طریقه درست کردن مربای به خیلی راحتتر از آن چیزی است که تصور می کنید، فقط کافی است طرز تهیه مربای به خوشرنگ و خوشمزه را قدم به قدم با ما رعایت کنید. برای درست کردن مربا به باید میزان شکر و به یکسان باشد و نکات دیگری که در لینک زیر می توانید بیاموزید.
۳- طرز تهیه مربای خانگی آلبالو در کوتاه ترین زمان و به شیوه حرفه ای
تابستان فصل میوه های خوشمزه است و درست کردن شربت و مربا از این میوه های خوشمزه هنر خانم های کدبانوی ایرانی. مربای آلبالو یکی از محبوب ترین انواع مرباهای تابستانی است که اتفاقا در تمام روزهای سال در وعده صبحانه و در برخی شهرها با برخی غذا ها مصرف می شود. حتی آلبالو پلو را هم می توانید با مربای آلبالو درست کنید. برای پخت مربا آلبالو هم نیاز به صرف زمان زیادی نیست. ۳۰ دقیقه زمان برای پخت مربا کافی است.
۴- دستور پخت مربای گلابی ساده و خوشمزه
گلابی سرشار از ویتامین E و C، کلسیم، منیزیم و آهن و خب خیلی هم خوشمزه است. پس چه چیزی بهتر از اینکه این میوه را برای مدت طولانی تری نگه دارید. و چه کاری بهتر از درست کردن مربا. درست کردن مربای خانگی گلابی هم اصلا سخت نیست. تازه می توانید هم آن را خرد و هم به شکل درسته مربا کنید. یک راه حل مفید برای پیشگیری از سیاه شده گلابی ها این است که چند دقیقه گلابی های خرد شده را در مقداری آب و سرکه قرار دهید و سپس آبکشی کنید. اجازه دهید گلابی ها در آبکش خشک شوند و سپس مربا را درست کنید.
۵- مربای سیب قرمز یا زرد با طعمی به یاد ماندنی
درست کردن مربای خانگی سیب قرمز یا زرد حس و حال شیرینی دارد و اگر نسبت ها و نکات مهم را به درستی رعایت کنید، نتیجه کار هیجانانگیز و به یاد ماندنی خواهد شد. مربای سیب یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین مرباهای دنیا و جز سه مربای برتر ایرانی است. آبلیمو، گلاب، زعفران، هل و وانیل هم در طرز تهیه مربای خانگی سیب به کار می روند و طعم و عطر آن را لذیذتر خواهند کرد.
۶- مربای پوست پسته، سرشار از خواص بی نظیر برای سلامتی بدن
می دانستید پوست پسته طبع گرمی دارد و مربای آن یک وعده مقوی برای صبحانه به خصوص برای کسانی است که معده سردی دارند؟ مربای پوست پسته تازه و خام یک داروی طبیعی خوب برای رفع بوی بد دهان است. در مورد دیگر خواص پوست پسته می توان گفت که دم کرده و جوشانده پوست پسته اسهال را بند می آورد. می توان برای بند آوردن سکسکه از آن استفاده کرد. یا اگر داخل دهان تان زخم شده است، پوست پسته تازه را بجوید. مالیدن پوست پسته تازه روی لثه ها هم باعث محکم شدن آن ها می شود.
۷- دستور پخت مربا لبو پرخاصیت برای کودکان و بزرگسالان
پاییز و زمستان فصل لبو است و هر چه از خواص لبو برای کودکان و بزرگسالان مثل کمک به رفع یبوست و لاغر و کاهش وزن بگوییم، کم گفتهایم. درست کردن لبوی پخته قرمز و خوشمزه خانگی و استفاده از لبو برای درست کردن انواع ترشی، سالاد، آش، پیش غذا، ماست طعمدار و سوپ و نیز نوشیدنی پرخاصیتی مثل آب لبو به خصوص برای روزهای آلودگی هوا و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و … بسیار مرسوم است. در این میان درست کردن مربای لبو قرمز و خوشرنگ خانگی هم یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده از لبو است. توصیه می کنیم این فرصت را از دست ندهید و دست به کار شوید.
۸- طرز تهیه مربای خانگی انار، یک دسر جذاب و مدرن
انار، شاه میوه فصول پاییز و زمستان برای تهیه انواع کیک، شیرینی، دسر، دمنوش، اسموتی، مارمالاد و مربا است. در طب سنتی هم از آن به عنوان یک میوه مفید در درمان بیماری های ویروسی فصلی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا به کار می رود. در حالیکه خانم های کدبانو ایرانی این توانایی را دارند که با هر میوه و صیفی و حتی پوست انواع میوه خوشمزهترین مربا های خانگی را تهیه کنند، به نظر می رسد هنوز طرز تهیه مربای انار چندان شناخته شده و همهگیر نشده است. آستین هایتان را بالا بزنید و این مربای جدید را در کمتر از ۱ ساعت درست کنید.
۹- مربای پوست پرتقال مجلسی و ساده؛ به صرفه، پرخاصیت و ریسکی
مربای پوست پرتقال از جمله خوشمزه ترین، به صرفه ترین، پر خاصیتترین و البته ریسکی ترین مرباهاست. بسیاری از کدبانوها به خاطر اینکه تصور می کند مربای پوست پرتقالشان حتما تلخ می شود ترجیح می دهند سراغ درست کردن آن نروند. اما اگر فوت و فن های درست کردن این مربای خوشمزه را بلد باشید، یک مربای شیرین و لطیف به دست خواهید آورد. مربا پوست پرتقال را به صورت خلالی و رولی درست می کنند که نوع رولی آن مجلسی تر است و به درد پذیرایی صبحانه از مهمان می خورد، هر چند از نظر طعم هیچ فرقی با هم ندارند.
۱۰- طرز تهیه مربای خانگی توت فرنگی و رازهای کپک نزدن آن
مربای توت فرنگی از جمله محبوب ترین و خوشمزه ترین مرباهاست که اتفاقا همزمان با درست کردن مربا می توانید شربت توت فرنگی خوشمزه آن هم حساب کنید. روش درست کردن و پخت مربا توت فرنگی هم پیچیدگی خاصی ندارد.
۱۱- مربای شاه توت و روش درست کردن شربت شاه توت
تابستان فصل انواع توت است، از شاه توت سیاه و قرمز گرفته تا توت سفید و توت فرنگی و سایر انواع توت و بری، جان می دهند برای درست کردن شربت، مربا، انواع کیک و چیزکیک، دسر و شیرینی. در این میان شاه توت سیاه و قرمز و توت سفید از جمله پرخاصیتترین میوه های خانواده های توت هستند که درست کردن شربت و مربا با آن ها به خاطر خواص توت و شاه توت از قدیمالایام مرسوم بوده است.
برای درست کردن شربت شاه توت سیاه یا قرمز کافی است بعد از درست شدن مربا در دقیقه ۲۰ پختن مربا، توت ها را از صافی رد کنید. برای این کار یک قابلمه زیر صافی بگذارید تا شیره مربا در قابلمه بریزد. شربت را مزه کنید، اگر دوست دارید شیرین تر باشد کمی دیگر شکر و کمی هم وانیل و گلاب به آن اضافه کنید (اگر به مربا اضافه نکرده بودید). شربت را در همان قابلمه روی شعله ملایم گاز بجوشانید تا قوام بیاید.
۱۲- طرز تهیه مربای خانگی زردآلو با میوه تازه و خشک
زردآلو یکی از مفیدترین و خوشمزه ترین میوه های تابستانی است که با آن می توانید انواع تارت و شیرینی و چیزکیک، مربا و کمپوت و مارمالاد زردآلو، میوه خشک زردآلو یعنی قیسی و … درست کنید. مربای زردآلو را با قیسی و زردآلو خشک هم درست می کنند. شربت زردآلو هم یکی از نوشیدنی های جذاب است که به راحتی می توانید آن را در منزل درست کنید.
۱۳- دستور تهیه مربا گل محمدی، مربای مجلسی از تبریز
طرز تهیه مربا گل محمدی یا مربای گل سرخ با برگ گل محمدی تازه تبریز از زمان های دور، یکی از مرباهای مجلسی ایرانی بوده است. یک مربای خوشمزه و خوش رنگ و خوش عطر که هم با گل محمدی تازه و هم خشک قابل تهیه است. در کنار طرز تهیه مربا با انواع میوه و خشکبار، مربای گل محمدی یکی از انواع مربای مجلسی به خصوص در شهر تبریز است.
۱۴- مربای انجیر زرد و سیاه، طعم دهنده و دسر محبوب در دنیا
انجیز تازه و خشک فرقی ندارد، می توانید با این میوه خوشمزه و پر خاصیت یک مربای هیجان انگیز درست کنید. فرقی هم ندارد که انجیرها زرد باشند یا سیاه. البته معمولا درست کردن مربای انجیر مثل مرباهای سایر میوه ها چندان رایج نیست اما مربای انجیر در سراسر دنیا از محبوبترین و پرفروشترین مرباها به حساب می آید که حتی در کنار غذای اصلی هم گاهی به عنوان طعم دهنده و برای گارنیش یا تزیین غذا استفاده می شود.
۱۵- طرز تهیه مربای خانگی زنجبیل و فوت و فن های آن
زنجبیل یا زنجفیل در فصول سرد سال عصای دست سیستم ایمنی بدن است. گیاه زنجبیل خواص ضد ویروسی و ضد التهابی بینظیری دارد که بدن را در مقابل ویروس های آنفولانزا، سرماخوردگی و دیگر ویروس ها تقویت می کند. طبق گفته های طب سنتی، طبع گرم و خشک زنجبیل برای تسکین درد مفاصل، عفونت لگن و کلیه و التهاباتی از این دست بسیار مفید است. مصرف کم و مداوم زنجبیل برای رفع سردی اعصاب، لرزش دست، سستی و خواب گرفتگی دست و پا و ضعف اعصاب بسیار مفید است. طرز تهیه مربای خانگی و مجلسی سیب و زنجبیل از قدیم در تبریز و سایر شهر های سردسیر هم مرسوم بوده است.
۱۶- مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک
پاییز که از راه می رسد، کدو حلوایی با آن شکل و شمایل زیبا و رنگ نارنجی خوشرنگش جان می دهد برای تهیه انواع سوپ، خورش، کوکو، کیک و دسر های لذیذ و خوشمزه. مربای کدو حلوایی هم یکی از مجلسیترین مربا های بینالمللی است با آهک یا بدون آهک می توان درست کرد و از طعم آن نهایت لذت را برد.
۱۷- طرز تهیه مربای خانگی نارنگی بدون تلخی با طعم نوستالژیک
حتما برای شما هم پیش آمده است که بعد از خریدن نارنگی، به خاطر ترش بودن آنها، از خوردنشان منصرف شوید و از خودتان بپرسید با نارنگی چی درست کنم؟ نگران نباشید می توانید با آن ها کیک نارنگی و مربای نارنگی حلقه ای درست کنید و حتی به خاطر رنگ زیبا و عطر دلپذیر نارنگی می توان از مربای نارنگی تزیینی هم در یخچال استفاده کرد. البته برای تهیه مربا فرقی نمیکند که نارنگی شما ترش است یا شیرین.
مربای نارنگی به خاطر وجود ویتامین C موجود در نارنگی، در فصل زمستان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه می شود. در ضمن از پوست نارنگی هم می توانید استفاده کنید و بعد از رفع تلخی پوست نارنگی، مربای پوست نارنگی تهیه کنید.
۱۸- طرز تهیه مربا زرشک تازه و خشک مجلسی
مربای زرشک تازه قرمز، مربایی با طعم ملس و خوشمزه است که می توانید آن را در صبحانه با کره، عسل و خامه یا در میان وعده با چای میل کنید و از طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید. زرشک در فصل پاییز، به صورت تازه و قرمز و در دیگر فصول به صورت خشک وجود دارد. حتما هم می دانید که زرشک خواص بینظیری زیادی دارد؛ از خواص زرشک می توان به کمک به عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری و بهبود دیابت، کمک به سلامت قلب، درمان اسهال و سم زدایی کیسه صفرا و کبد اشاره کرد. مربای زرشک طعم فوق العاده ای دارد. فرصت درست کردن آن را از دست ندهید.
۱۹- مربای کیوی، خوش طعم جذاب و دوست داشتنی
کیوی میوه ای ترش و شیرین و سرشار از ویتامین C است که با تبدیل آن به مربا می توانید به گونه ای دیگر از عطر و طعم لذیذ این میوه لذت ببرید. طرز تهیه مربای کیوی واقعا ساده است، اما طعم آن آنقدر خوشمزه و متفاوت است که احتمالا بعد از خوردن این مربای جذاب، آن را با چای و نوشیدنی هایتان نیز خواهید خورد.
۲۰- دستور پخت مربای موز مجلسی براق و خوش طعم بدون شکرک و کپک
طرز تهیه مربای خانگی موز تا حد زیادی شبیه دسر موز است. برای اینکه از مربای موز به عنوان دسر استفاده شود، تنها کافی است میزان شکر آن را نصف کنید تا قند موجود در آن کمی کاهش یابد. مربای موز نسبت به سایر مرباها زمان کمتری در یخچال می ماند. بنابراین بهتر است این مربا را به میزان کم درست کنید تا زمان زیادی در یخچال نماند. اگر می خواهید آن را به مدت طولانی نگهداری کنید بهتر است مربا را داخل فریزر بگذارید. می توانید این مربا را حتی به عنوان دسر هم سرو کنید.
۲۱- طرز تهیه مربای خانگی خرمالوی خوشمزه در زمان کوتاه
اگر با طعم گس خرمالو مشکل دارید، مربای آن را از دست ندهید. دستور پخت مربا خرمالو بسیار ساده است. این مربا به روش های مختلفی درست می شود. حتی از آن به عنوان کمپوت هم استفاده می کنند. برخی مربای خرمالو را به همراه سیب می پزند و برخی دیگر برای پخت آن یک روز زمان می گذارند. اما در ساده ترین حالت می توان مربای خرمالو را به سادگی و در عرض یک ساعت آماده کرد.
۲۲- مربا آووکادو؛ یک چاشنی ایده آل برای صبحانه با طعم بسیار خاص
برخلاف تصور بسیاری از مردم، آووکادو یک میوه است، نه یک سبزی. این میوه سرشار از چربی و ویتامین E است و همان طور که احتمالا می دانید، ویتامین E برای بدن ضروری و یک آنتی اکسیدان قوی است. به محافظت از اسید های چرب در هم بدن کمک و ما را در برابر ابتلا به برخی بیماری ها محافظت می کند. به دلیل خواص آن، این ویتامین به عنوان ویتامین زندگی و جوانی هم شناخته می شود، چون به جنگ سلول های پیری می رود و همچنین به سلامت پوست و مو کمک می کند.
اما آووکادو را علاوه بر مصرف خام به عنوان یک میوه، به روش های دیگر نیز استفاده می کنند. رایجترین آن ها گوآکامول (دیپ آووکادو) و سس آن است. با این حال، یکی از اصلی ترین موارد استفاده آن مربای آووکادو است. این میوه را می توانید با ادویه نیز طعمدار و سپس مصرف کنید. یا اینکه آن را برش بزنید و با املت سرو کنید. از این میوه در سالاد، سوپ و سس هم استفاده می شود.
منبع : مجله افق کوروش